Kiszámoló
Válasz ellenseg kommentjére
2014. nov. 9. 21:06
Azért ne legyünk álnaivak, a póker a pénzmosás melegágya, a terem egy egyszerű játékosnak nem fog akármilyen számlára pénzt kifizetni. Az alap, hogy a nevedre szóljon, de még az is előírás, hogy a saját országodban legyen. Utóbbival kapcsolatban high volume pléjernél tettek kivételt, de ha szigorodik a szabályzás, simán előfordulhat, hogy később nem fognak.
A nevedre szóló számla gondoltam, hogy alap.
De felülsz a vonatra, kiutazol Szabadkára, aztán nyitsz egy számlát a nevedre Szerbiában. Ez semeddig nem tart. (Ja, és ingyen veszed fel onnan a dollárt a bankfiókban...) De bármelyik ország a világ végén se elérhetetlen egy kirándulás erejéig.
Bankszámlanyitás Szerbiában, tudnivalók | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről
Ez a része nem nagy kaland.
Azt, hogy hol vagy rezidens, azt hogyan ellenőrzik? Az a keményebb dió.
Kiszámoló
Válasz kry kommentjére
2014. nov. 9. 21:09
gyanús vagy te nekem!
Jól van! Nekem nem olyan fontos itt válaszolgatni nektek.
Mivel nem pókerezek, fogalmam sincs, mi alapján és hová fizetnek.
De egyébként tényleg túl messzire mentünk, nem tudom, lehet-e zárttá tenni ezt a topikot? (Esetleg törölni.)
Kiszámoló
Válasz Kiszámoló kommentjére
2014. nov. 9. 21:27
Ja, egy csomó levelet írtatok.
Lécci, ha itt tegeződünk, a levelekben se hívjatok Kiszámoló úrnak, ok? :)
GStealer
2014. nov. 9. 21:40
Mikor a Skrill/Moneybookers számlámat nyitottam, a regisztrációkor megadott címre küldtek egy levelet, benne egy kóddal. Ezt a weboldalon kellett beírni, így lett megerősítve a lakcímem.
MerACE
2014. nov. 9. 21:42
Beszéltem két menő sráccal, akit elővettek. A legtöbb dolgot nem találták meg náluk, viszonylag olcsón megúszták.
Persze erre kár blazírozni.
Ez azért éles ellentétben áll az eddig elhangzottakkal. Gondolom akkor velük szemben kérték az adatszolgáltatást Skrilltől, Netellertől, magyar banktól. Akkor ők vajh' milyen módszerrel tudták mégis megoldani a dolgot ennek ellenére? Ráadásul esetükben valószínűleg nem havi 1-2 ezresről volt szó.
MerACE
2014. nov. 9. 21:56
50 millió felett 2-8 évig terjedő szabadságvesztés. De hozzátenném, ezt inkább szándékos csalás esetén vetik ki, például áfacsalás esetén.
Kivételt képezhetnek bizonyos multinacionális vállalatok állítólag, ha arról a NAV is tud és esetleg érdekelt is benne, természetesen ez mind vad feltételezés, és én biztos vagyok benne, hogy nem igaz. De mindegy is, legalább a NAV elnöke tisztességes valószínűleg. :D Valamiért mindig rámtör a hányinger, amikor az adózás kérdéséről van szó.
Kiszámoló
Válasz GStealer kommentjére
2014. nov. 9. 23:35
Mikor a Skrill/Moneybookers számlámat nyitottam, a regisztrációkor megadott címre küldtek egy levelet, benne egy kóddal. Ezt a weboldalon kellett beírni, így lett megerősítve a lakcímem.
Ez még ok.
Útlevélmásolat, lakcímkártya bizonyos összeg felett?
Kiszámoló
Válasz MerACE kommentjére
2014. nov. 9. 23:40
Ez azért éles ellentétben áll az eddig elhangzottakkal. Gondolom akkor velük szemben kérték az adatszolgáltatást Skrilltől, Netellertől, magyar banktól. Akkor ők vajh' milyen módszerrel tudták mégis megoldani a dolgot ennek ellenére? Ráadásul esetükben valószínűleg nem havi 1-2 ezresről volt szó.
Az, hogy nem jutott eszükbe itt és ott megkérdezni, az csak mák.
Más valaki azért úszta meg, mert egy falusi takszövben volt a pénze és a hivatalnak eszébe sem jutott, hogy ott is keresse.
Erre azért jövőt nem építenék. Mi van ha valaki nem egy ügyetlen ügyintézőt kap ki?
ellenseg
2014. nov. 10. 8:12
Ez a része nem nagy kaland.
A címet mindenki ellenőrzi (közüzemi számla/hiv. levél/címre küldött levél). Azt tudom, hogy régebben nem engedett külföldi saját számlára utalni, ennek most nem látom nyomát, ki kéne próbálni. Ha enged, akkor nincs gond, nem kell külföldi címet fenntartani.
Ha nem, az ciki, mert szerb alapú Skrillt/Netellert már nehezebb összehozni.