Az elméleti tisztán GTO stratégia (szvsz) csak a Hero játékát veszi figyelembe, teljesen mellőzi az ellenfelet (és ezért nem keverném a balanszált stratégiával, amely számomra legalábbis tágabb értelmezést enged, beleértve valamennyi adjustot is) és ezáltal mindenféle adjustálást. Azaz adott preflop rangek-ből igyekszik postflop egy minden értelemben teljesen balanszált (line, betsizing, value-bluff (gyak: ~eq) arány stb..) és mindenemellett (!csak!) az FE szempontjából unexploatív játékot játszani.
Azaz:
- mindenféle adjustálást nélkülözve érezhető, hogy ez elég messze lesz az ideálistól
- belegondolva egy előre megadott range egy bizonyos flop textúrán, adott stratégiát követve elég "face up" lesz
.
.
.
.
Összegezve: A GTO egy kis adjustálás mellett exploitálható. :D
Meg amúgy is, ez egy fontos, hasznos népszerű stb.. koncepció (mint ahogy volt már sok más és még lesz is), de nem ez fogja adni póker végleges megoldását.
Kérdés, hogy pontosan mit jelent a GTO, de szerintem nem a maxEV játékot, hanem egy olyan stratégiát, amire az ellenfél nem tud olyan ellenstratégiát találni, amivel ki tudja használni a játékunk.
Összegezve: A GTO egy kis adjustálás mellett exploitálható. :D
hogyan exploitalsz vmit ami arrol szol hogy olyan balanceolt rangekkel dolgozol hogy villain hosszutavon nem tud ellene profitot termelni, max 0ev?
Egyre kevésbé hiszek a GTO értelmében, gondoljunk csak egy sokkal egyszerűbb játékra, a kő-papír-ollóra. Ott is van GTO, csak épp nem nyersz vele semmit, de egyébként sem lennél képes végrehajtani magadtól a stratégiát (lévén az emberi agy nem tud igazi véletlen választásokat hozni)
Egyre kevésbé hiszek a GTO értelmében, gondoljunk csak egy sokkal egyszerűbb játékra, a kő-papír-ollóra. Ott is van GTO, csak épp nem nyersz vele semmit, de egyébként sem lennél képes végrehajtani magadtól a stratégiát (lévén az emberi agy nem tud igazi véletlen választásokat hozni)
Ugyanaz, csak nem 1/3, hanem 1/5 eséllyel tetszőleges választás. Érdekesebb lenne ha nem lenne szimmetrikus a játék.
Egyébként itt is megmutatkozik a GTO gyengesége. Ha egy debil gyerek mindig követ mond, az ellen is 0 lesz a játék EV-je. Sőt, minden stratégia ellen 0 az EV, szóval lehet játszani GTO-val, ha nem zavar, hogy hosszútávon mindenki ellen döntetlenezel.
preflop openraise
Sziasztok!
Én is kipróbáltam, és valamin nem térek napirendre: ez pedig a preflop openraise mérete...
Pl. 2,25-öt nyit UTGből, 3,5-et pedig buttonról.
Egyébként ezt támasztja alá a preflop advisor programocskájuk is.
Utoljára ilyet Harrington Cash-game-jében olvastam. Akkor mindenki azt mondta, hogy ez jó nagy marhaság, azóta pedig az általam "olvasott minden iskola" a jobb pozíció, alacsonyabb openraise gondolkodást támasztja alá.
Szóval, ehhez mit szóltok?
Köszi, T79
Satukan nem igazán válaszoltál qwertibie-i kérdésére.
A KK+ 3 betes példával az a baj, hogy bárki ellen csak KK+ 3 betelni nagy hiba. Most nem vezetem le matematikailag (nem is tudnám:) ) de kb pontosan annyit buksz ezzel a hibával mint amennyit veszít GTO ha 3 beteled és ő callolgat meg 4 betelget téged mindenfélével.
A C betes példánál is ez a baj. Feszesebben C betelsz mint 100% akkor ha callol általában jobbra jössz ki. pl az A22-n lehet végig callol K magassal. De ezeket a hibákat pontosan kompenzálja az hogy többször hagyod ki a C betet.
Az SD-s példánál hogy az AJ az nem value bet csak bet az tök mindegy hogy nevezed ha nem tudod exploitálni.