Pont az lenne a lényege az egésznek, hogy a GTO szerinti tökéletes move-ot lépjük meg, szóval marhára nem számít, hogy ki milyen statokkal játszik.
Kicsit más szemszögből: lehet hogy a GTO nem exploitálható, azaz semmilyen stratégiával nem tudunk nyerni ellene, a legjobb, ha mi is GTO-t játszunk ellene, úgy legalább egál lesz.
Na ezzel 2 baj van: 1. matematikailag valószínűtlennek tartom, hogy egy ennyire komplex játéknak létezne egyetlen darab globális optimum stratégiája.
2. A rake miatt GTO vs GTO vesztő játékot eredményez, viszont lehet, hogy a GTO olyan kevéssel veri az exploitálható stratégiát játszó játékosokat, hogy még ellenük sem termel nyereséget. Míg egy exploitálható ellenstratégia eredményes lenne.
Viszont akkor a program pont ugyanúgy játszana a 90/60-as fish ellen, mint a 24/22-es reg ellen, meg a 8/6-os nit ellen. Sok értelme nem lenne így.
viszont lehet, hogy a GTO olyan kevéssel veri az exploitálható stratégiát játszó játékosokat, hogy még ellenük sem termel nyereséget. Míg egy exploitálható ellenstratégia eredményes lenne.
Kicsit más szemszögből: lehet hogy a GTO nem exploitálható, azaz semmilyen stratégiával nem tudunk nyerni ellene, a legjobb, ha mi is GTO-t játszunk ellene, úgy legalább egál lesz.
Na ezzel 2 baj van: 1. matematikailag valószínűtlennek tartom, hogy egy ennyire komplex játéknak létezne egyetlen darab globális optimum stratégiája.
2. A rake miatt GTO vs GTO vesztő játékot eredményez, viszont lehet, hogy a GTO olyan kevéssel veri az exploitálható stratégiát játszó játékosokat, hogy még ellenük sem termel nyereséget. Míg egy exploitálható ellenstratégia eredményes lenne.
1. Amiért esetleg nem létezik GTO azok a folytonos betsize méretek, de ha diszkretizáljuk, vagyis véges számú akció áll rendelkezésre( action1 = fold action2 = check, action3 = bet 1bb, action4 = bet2bb... ), akkor már biztos fog létezni GTO. Anno Nasht ezért megdobták egy nobellel.
2. Pontosan melyik exploitiv stratégiára gondolsz? merthát abból rengeteg van, sőt mivel senki nemjátszik GTOt ( mivel nem ismeri senki ) ezért mindenki exploitativ stratégiat játszik. Nyilván a különböző expl. stratégiák eltérően teljesitenének a gtoval szemben.
Én 6max SH-t próbáltam. Mivel elsőre én is úgy láttam, hogy 0,1 ponttal maradtam le a world classtól, a hsz-ed miatt gyanút fogtam. Aztán rájöttem, hogy ezek azok a handek, amik alapból benne vannak. Az import fülnél tudod kiválasztani a saját handjeidet. 36 hand sikerült extraterrestrial szinten, de még gyűjtöm a mintát. :D 2k hand után meglátjuk, kíváncsi vagyok. Máris volt egy érdekes hibám egyébként, bár már nem SH-t játszok, de UTG nyitás ellen CO-ból calloltam 66-tal, közben dobni (!!) kellene. :O
Érdekes nekem meg aszondta, hogy sb-ről 55 el callozni kellett volna utg nyitását. (NL100-on 2.25ig nyitott)
2. Pontosan melyik exploitiv stratégiára gondolsz? merthát abból rengeteg van, sőt mivel senki nemjátszik GTOt ( mivel nem ismeri senki ) ezért mindenki exploitativ stratégiat játszik. Nyilván a különböző expl. stratégiák eltérően teljesitenének a gtoval szemben.
Egyelőre olyan kevéssel veri, hogy 200k hand alatt 23 bb/100-at hoz összességében.