Arra gondolok, hogy exploitatív stratégia ellen olyat kell játszani, ami azt exploitálja. Szóval ha Pistike ellen GTO-t játszom, akkor kevesebbet nyerek, mint ha a GTO helyett pl a korábbi stratégiámat alkalmaznám.
Egyébként simán lehet több Nash-állapot is, azaz lehet 1000 különböző stratégia, ami GTO-nak tekinthető.
Annak idején dogishead hu GTO stratégiája ellenfelekre volt optimalizálva. Legalábbis ő is GTO-nak hívta.
Nem zulu...legalábbis a HU nash push/fold vagy call/fold táblázatok readless is használhatóak.
Szimplán annyi a lényege, hogy bb-n nem tudsz elég lazán, vagy feszesen callolni, hogy kihasználhasd (ha lazábban callolsz az optimálisnál, akkor rosszul fogsz SD-ben teljesíteni, ha feszesebben, akkor meg túl gyakran dobsz). SB-n ugyanez...ha túl gyakran pusholsz nash callrange ellen, akkor SD-ben buksz, ha túl feszesen, akkor nonSD-ben.
Tehát elvileg nincs megfelelő ellenstratégia rá (kivéve ha a másik is nash-sel), viszont gyakran nem ez lesz a legoptimálisabb stratégia.
Pl ha tudod, hogy az ellenfeled 8bb-n AT+, 88+ callol csak, akkor leak CSAK a nash rangel pusholni, mert túl ritkán fog callolni.
A GTO-nál az EV-d biztos emelkedik hosszútávon, de lehet, hogy ha GTO-t használsz, csak 2% lesz a roid, míg ha exploitive stratégiát, és mindig jól döntesz abban, hogy mikor ne legyenek balanceáltak a betsize-aid és range-eid, akkor 4%-ot hoznál.
Ha jól értelmezem.
De amúgy tuti nagyon messze van a GTO-tól még ez a robot. Még a legjobb játékosok sem játszanak abszolút GTO-t
hát én egyáltalán nem ájultam el tőle, nl400 HU 8 BI-nt nyertem úgy hogy szerintem tök béna volt, mondjuk én meg nem dobtam kb 1 overbetjére sem és mindig blöffölt szóval nemtudom mennyire van itt kiegyensúlyozva és borzasztó calljai is vannak tök egyértelmű szitukban nem dob 1-2 párt, 100-200on valamivel jobban játszik de sztem egy HU regnek simán verhető mert nem alkalmazkodik és bizonyos sémákat követ amik szerintem kihasználhatók
hát én egyáltalán nem ájultam el tőle, nl400 HU 8 BI-nt nyertem úgy hogy szerintem tök béna volt, mondjuk én meg nem dobtam kb 1 overbetjére sem és mindig blöffölt szóval nemtudom mennyire van itt kiegyensúlyozva és borzasztó calljai is vannak tök egyértelmű szitukban nem dob 1-2 párt, 100-200on valamivel jobban játszik de sztem egy HU regnek simán verhető mert nem alkalmazkodik és bizonyos sémákat követ amik szerintem kihasználhatók
Nem zulu...legalábbis a HU nash push/fold vagy call/fold táblázatok readless is használhatóak.
Szimplán annyi a lényege, hogy bb-n nem tudsz elég lazán, vagy feszesen callolni, hogy kihasználhasd (ha lazábban callolsz az optimálisnál, akkor rosszul fogsz SD-ben teljesíteni, ha feszesebben, akkor meg túl gyakran dobsz). SB-n ugyanez...ha túl gyakran pusholsz nash callrange ellen, akkor SD-ben buksz, ha túl feszesen, akkor nonSD-ben.
és mindig jól döntesz abban, hogy mikor ne legyenek balanceáltak a betsize-aid és range-eid
Szerintem a nash féle push/fold nem lehet gto, csak nagyon kevés bb-vel (8bb alatt kb?).
Ha tudom, hogy ellenfelem ezt játssza, olyan spotokba kell kényszeríteni, amire az nem ad választ. Limp, minraise, 10-20bb-nél is.
Nem értek hozzá sajnos, de ha megnézed milyen játék megy CAP asztalokon, belátható, hogy a nash féle push/fold játékkal csak minimalizálni tudod a veszteséget, ha ezeket a spotokat el akarod kerülni egy jó játékos ellen.
Rossz ellen meg sokféle játék pluszos lehet.
6bb alatt a nash a legjobb választás, felette nem, de ettől még szerintem GTO, mivel egy olyan helyzetet kreál, amiben nem tud az ellenfeled nyerni (persze sb-n csak akkor ideális, ha push, vagy fold a kérdés, szóval nem jöhet szóba valamiért a limp, meg a raise sem... Mondjuk az ellenfelünk 60%-ban 3bs-el, és 70%-ban ISOS-ol, és postflop is aggro, 9bb 57s, itt pl nem lesz jó a limp, meg az mr sem, viszont be lehet tolni, mert nem tud olyan rangel callolni, ami ki tudja használni, hogy mi 57s-sel pusholtunk).
Kérdés, hogy pontosan mit jelent a GTO, de szerintem nem a maxEV játékot, hanem egy olyan stratégiát, amire az ellenfél nem tud olyan ellenstratégiát találni, amivel ki tudja használni a játékunk.
Hát de csalik az rng! XD Elcoinflipelte a worldclassom! XD Egész jó a program. Én 6max casht, és fullring freezeoutot toltam. Gombról és CO-ról nagyon lehet lopni. Vakharcban mint ha paranoiás lenne, elég lazán 4betelt. Flopon inkább csak callolni szeret, támadásra elég jól reagál nem egy dobáló gép, de a sacry flopon a donkbetet nagyon nyeli. Végén kipróbáltam mit csinál ha minden emelésére ai megyek. Nem lazult be, folyamatosan dobta. Megnéztem azt is milyen a HU játéka, az elég jó volt, csak mindig leriverelt. Szerintem ezt a 26bb/100-at azért hozza mert a többség nem veszi komolyan és mint én is, kísérletezik vele. Biztos vagyok benne hogy 5 ember ellen egy 6max asztalon nem hozna 26-ot, sztem még 20-at se. De nagyon jó a progi, kilehet próbálni vele új stratégiákat tanulópénz megfizetése nélkül. Egy kezdőnek ez a progi egy kincs! Mielőtt realmoney asztalokra ülne, ezzel kitűnően edzheti magát. Sztem az a havi 15$ dolcsi simasika. Megéri!