Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > A PokerStars bevezette az All-In Cashoutot

Buksisak
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. jún. 8. 16:33

Hogy érted hogy nem reális? MW potban még nem keveredtem olyan szituba, hogy alkalmazzam.

regie
2020. jún. 8. 19:24

En nem vagyok biztos benne, de ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. Passz ! Irtam es gondolkodtam, de nem ertem mi alapján számolja ki. Plo-ban AA val is csak annyit kapunk es lehet, hogy veszítünk az 5 dollar ellen, de a 10 dollar ellen nyerünk akkor 10 dollárunk lesz, nem 8.3

Lyukszormok
2020. jún. 8. 20:39

En nem vagyok biztos benne, de ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. Passz ! Irtam es gondolkodtam, de nem ertem mi alapján számolja ki. Plo-ban AA val is csak annyit kapunk es lehet, hogy veszítünk az 5 dollar ellen, de a 10 dollar ellen nyerünk akkor 10 dollárunk lesz, nem 8.3

Nem igazan. A main pot 5+5+5=15 erre van 33%od az 5$ + hozza a 10$side potbol a megfelelo %od a masik 10es stack lapja elleni %nak megfeleloen. Jol mondom?

kacsa1st
Válasz regie kommentjére
2020. jún. 8. 20:40

ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. .... nem ertem mi alapján számolja ki.

25*0.33=8.25

az a qurva matek!

regie
Válasz Lyukszormok kommentjére
2020. jún. 9. 16:36

Nem igazan. A main pot 5+5+5=15 erre van 33%od az 5$ + hozza a 10$side potbol a megfelelo %od a masik 10es stack lapja elleni %nak megfeleloen. Jol mondom?

Nem néztem utana, de ha valaki jatszik ott, dobhatna egy screen shot ot hogy is van!

PCdude
Válasz regie kommentjére
2020. jún. 10. 0:48

Tudod az a baj, hogy senki nem érti ezt a bejegyzésed, mert nem találták még fel az értelmezéséhez szükséges nyelvtant. Még az sem derül ki belőle, hogy mi a vélt problémád, mert egymásnak ellentmondó dolgokat írsz benne.

Ha mindhárom játékos equity-je pontosan ugyanaz, akkor játszol egy main potért, ahol 15$ megnyerésére van 33%-od, és játszol egy side potért, ahol további 10$ megnyerésére van 50%-od, szóval összességében 15*0,33 + 10*0,5 = 10$ equity-d van a potban és ennyit is kapsz (minusz 1%) a cashoutnál, ami magától értetődő, mivelhogy ennyivel indultál neki egy teljesen flip szituációnak. Nem akarlak elkeseríteni, de nem fogsz tudni olyan dolgot mondani a pokerrel kapcsolatban, amire a PS nem gondolt már jóval korábban.

regie
2020. jún. 10. 12:13

Verd ki!

PCdude
2020. jún. 10. 12:35

Gondolkodj már egy kicsit, idetolsz egy ilyet, hogy "nehogy kikérd multiway potban, mert nem reális %-os kifizetést kapsz", de bele se gondolsz, hogy amit állítasz, az valójában mit jelentene? Nyilvánvalóan ha úgy lenne a cashout equity-je meghatározva, ahogy írod, figyelmen kívül hagyva a main- illetve sidepotok nagyságát, csak tisztán equity-t számolva, akkor nem lenne más dolgod a rendszert kihasználó regularként, csak arra figyelni, hogy te ülj a lehető legkisebb stack-kel, és felvállalni minden multiway potot.

Flush67
Válasz Flush67 kommentjére
2020. jún. 10. 15:21

PLO szemszögből szerintem 1% elég sok annak fényében, hogy gyakori a stackelődés és az esetek nagy részében 60/40-40/60 szituációkban. Mivel kisebb téteken (PLO100 alatt) a rake környezet így is elég magas, ezzel a plusz 1%-kal tovább csökken az edge és ez a feature csak egyszerű rake növelés.
Mintha nagy mintán kötnék biztosítást pénzfeldobásra...

Így 10 hónappal az eredeti kommentem után, átértékeltem a tapasztalataimat és bár az 1% még mindig sok, heavy grindereknek tényleg csak extra rake, azonban ez az 1% valójában annak az ára, hogy ne emésszen fel a variancia, kiegyensúlyozottabb állapotban lehessen játszani. Rendszeresen, de hobbiból játszóként én megszerettem a feature-t és nekem kevésbé fáj az extra rake, mint 5 zsinórban elvesztett 70-30 száz leosztás alatt, ami érezhetően ki tud zökkenteni, még ha tudom is, hogy nem kellene.

titcar
Válasz Flush67 kommentjére
2020. jún. 10. 18:33

Így 10 hónappal az eredeti kommentem után, átértékeltem a tapasztalataimat és bár az 1% még mindig sok, heavy grindereknek tényleg csak extra rake, azonban ez az 1% valójában annak az ára, hogy ne emésszen fel a variancia, kiegyensúlyozottabb állapotban lehessen játszani. Rendszeresen, de hobbiból játszóként én megszerettem a feature-t és nekem kevésbé fáj az extra rake, mint 5 zsinórban elvesztett 70-30 száz leosztás alatt, ami érezhetően ki tud zökkenteni, még ha tudom is, hogy nem kellene.

run it twice ingyé' van, az nem elég?

Élő ügyfélszolgálat