Hogy érted hogy nem reális? MW potban még nem keveredtem olyan szituba, hogy alkalmazzam.
En nem vagyok biztos benne, de ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. Passz ! Irtam es gondolkodtam, de nem ertem mi alapján számolja ki. Plo-ban AA val is csak annyit kapunk es lehet, hogy veszítünk az 5 dollar ellen, de a 10 dollar ellen nyerünk akkor 10 dollárunk lesz, nem 8.3
En nem vagyok biztos benne, de ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. Passz ! Irtam es gondolkodtam, de nem ertem mi alapján számolja ki. Plo-ban AA val is csak annyit kapunk es lehet, hogy veszítünk az 5 dollar ellen, de a 10 dollar ellen nyerünk akkor 10 dollárunk lesz, nem 8.3
ha van egy 5 10 10 dolláros stack es van 33 % a lapok ellen 8.3 dollart kell adnia. .... nem ertem mi alapján számolja ki.
Nem igazan. A main pot 5+5+5=15 erre van 33%od az 5$ + hozza a 10$side potbol a megfelelo %od a masik 10es stack lapja elleni %nak megfeleloen. Jol mondom?
Verd ki!
Gondolkodj már egy kicsit, idetolsz egy ilyet, hogy "nehogy kikérd multiway potban, mert nem reális %-os kifizetést kapsz", de bele se gondolsz, hogy amit állítasz, az valójában mit jelentene? Nyilvánvalóan ha úgy lenne a cashout equity-je meghatározva, ahogy írod, figyelmen kívül hagyva a main- illetve sidepotok nagyságát, csak tisztán equity-t számolva, akkor nem lenne más dolgod a rendszert kihasználó regularként, csak arra figyelni, hogy te ülj a lehető legkisebb stack-kel, és felvállalni minden multiway potot.
PLO szemszögből szerintem 1% elég sok annak fényében, hogy gyakori a stackelődés és az esetek nagy részében 60/40-40/60 szituációkban. Mivel kisebb téteken (PLO100 alatt) a rake környezet így is elég magas, ezzel a plusz 1%-kal tovább csökken az edge és ez a feature csak egyszerű rake növelés.
Mintha nagy mintán kötnék biztosítást pénzfeldobásra...
Így 10 hónappal az eredeti kommentem után, átértékeltem a tapasztalataimat és bár az 1% még mindig sok, heavy grindereknek tényleg csak extra rake, azonban ez az 1% valójában annak az ára, hogy ne emésszen fel a variancia, kiegyensúlyozottabb állapotban lehessen játszani. Rendszeresen, de hobbiból játszóként én megszerettem a feature-t és nekem kevésbé fáj az extra rake, mint 5 zsinórban elvesztett 70-30 száz leosztás alatt, ami érezhetően ki tud zökkenteni, még ha tudom is, hogy nem kellene.