run it twice ingyé' van, az nem elég?
Így 10 hónappal az eredeti kommentem után, átértékeltem a tapasztalataimat és bár az 1% még mindig sok, heavy grindereknek tényleg csak extra rake, azonban ez az 1% valójában annak az ára, hogy ne emésszen fel a variancia, kiegyensúlyozottabb állapotban lehessen játszani. Rendszeresen, de hobbiból játszóként én megszerettem a feature-t és nekem kevésbé fáj az extra rake, mint 5 zsinórban elvesztett 70-30 száz leosztás alatt, ami érezhetően ki tud zökkenteni, még ha tudom is, hogy nem kellene.
Engem elkapott egy up swing miközben állandóan kikértem. Fele annyit nyertem miatta!
Igen egy elvesztett 80/20 szerintem nekem is többet kivesz mint 1% mert feldúlja a harmóniámat, szóval még EVben is megéri. Ha meg hobbista vagy, és az örömért játszol még inkább OK. Sajna a Unibeten nincs, pedig amilyen mezőny van ott kéne a legjobban.
Addig örülj amíg nincs ilyen funkció!!
Nincs attól idegesítőbb mikor a fish kivásárolja magát és lemákol. A pénz eltűnik az asztalról és jó esetben játszhatsz egy 40-60bb-s fish ellen vagy ha addig is short volt akkor 10-30bb ellen.
Én pl ez utálom de nagyon.
kacsa1st arra gondolt, hogy az említett AA/33 esetben a fish cashout-ol 18%-ot a potból (~36BB), míg hero továbbengedi, jön a 3-mas és a végeredmény az, hogy hero rebuy-ol, a fish előtt pedig 36BB marad.
Amit ilese ír, az pedig a fordítottja, hero cashout-ol és a fish engedi tovább a partit.
kacsa1st arra gondolt, hogy az említett AA/33 esetben a fish cashout-ol 18%-ot a potból (~36BB), míg hero továbbengedi, jön a 3-mas és a végeredmény az, hogy hero rebuy-ol, a fish előtt pedig 36BB marad.
Amit ilese ír, az pedig a fordítottja, hero cashout-ol és a fish engedi tovább a partit.
Jaaaa akkor értem kösz. Nekem mindenesetre nem lenne rossz, mert én viszont szoktam biztosítani.
Amúgy a 30BBs fisheket kedvelem. A Unibet tele van fishregekkel, akiknek legalábbis pop-tendencia szinten megvan az a giga leakjük, hogy nem tudnak side-pot-ban alkalmazkodni. Tehát ha a minden sz… jövő fish bepakol 30BB-t majd utána én bepakolok 200-at akkor nem veszi észre hogy itt nem a fish 80%os range ellen megy…
Nagyon körbejártátok ezt a megéri vagy nem éri meg dolgot :D
Pofon egyszerű... valamivel kevesebb pénzt kapsz az equity-dből, azaz -EV, minden esetben, nincs downswing, upswing... ez egszerűen -EV ha cashoutolsz!
A kérdés, hogy mennyire bírod a bad beateket, ha 50%-nál nagyobb az equitid, akkor cashout, ha coinflip, akkor is cashout, mert felesleges pénzfeldobsért pl 100bb-t kockáztatni, ha meg masszív esélytelen vagy akkor inkább ne köss biztosítást (pl. 22 vs AA ), hátha lemákolod.. De minden esetben minusz ev!!!
Mivel a varianciát erősen csökkenti, így ha bankroll építésről van szó mondjuk nl2-től nl10-ig szerintem megéri, mivel lassabban de stabilabban ível felfele a görbéd..
Az pedig hogy NL25 és az felett érdemes-e biztosítást kötni, más kérdés.
Amúgy Phil Hellmuth a High Stakes Poker 4-es szériában mindig dealt kötött Elezra-val, cikizték is a többiek hogy nem egy nagy gambler, Gabe Kaplan a kommentátor pedig többször kijelentette, hogy ő is biztosítana, mert pl AK val KT87 boardon valaki 99-cel a riveren ne húzzon már túl... :D
Jah és Barry Greenstein is biztosítást kötött Hellmuth-tal, olyan 90% favorit volt törnön Barry.
Ha valkik akkor ők tudják hogy megéri vagy nem.
Én egyetértek velük.
még nagyobb probléma ha még a balomon is ül a kibaszott 20bb-vel :D