Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > A PokerStars bevezette az All-In Cashoutot

Lyukszormok
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. jún. 10. 21:50

run it twice ingyé' van, az nem elég?

Azert kozel sem azonos a ket dolog, mar csak azert sem, mert a run it twice az aktualis ellenfeledtol is fugg, multiway potban meg meg kevesebb ra az esely, hogy mindenki elfogadja.

illese
Válasz Flush67 kommentjére
2020. jún. 11. 8:45

Így 10 hónappal az eredeti kommentem után, átértékeltem a tapasztalataimat és bár az 1% még mindig sok, heavy grindereknek tényleg csak extra rake, azonban ez az 1% valójában annak az ára, hogy ne emésszen fel a variancia, kiegyensúlyozottabb állapotban lehessen játszani. Rendszeresen, de hobbiból játszóként én megszerettem a feature-t és nekem kevésbé fáj az extra rake, mint 5 zsinórban elvesztett 70-30 száz leosztás alatt, ami érezhetően ki tud zökkenteni, még ha tudom is, hogy nem kellene.

Igen egy elvesztett 80/20 szerintem nekem is többet kivesz mint 1% mert feldúlja a harmóniámat, szóval még EVben is megéri. Ha meg hobbista vagy, és az örömért játszol még inkább OK. Sajna a Unibeten nincs, pedig amilyen mezőny van ott kéne a legjobban.

regie
2020. jún. 11. 12:22

Engem elkapott egy up swing miközben állandóan kikértem. Fele annyit nyertem miatta!

kacsa1st
Válasz illese kommentjére
2020. jún. 11. 13:02

Igen egy elvesztett 80/20 szerintem nekem is többet kivesz mint 1% mert feldúlja a harmóniámat, szóval még EVben is megéri. Ha meg hobbista vagy, és az örömért játszol még inkább OK. Sajna a Unibeten nincs, pedig amilyen mezőny van ott kéne a legjobban.

Addig örülj amíg nincs ilyen funkció!!
Nincs attól idegesítőbb mikor a fish kivásárolja magát és lemákol. A pénz eltűnik az asztalról és jó esetben játszhatsz egy 40-60bb-s fish ellen vagy ha addig is short volt akkor 10-30bb ellen.
Én pl ez utálom de nagyon.

illese
Válasz kacsa1st kommentjére
2020. jún. 11. 14:29

Addig örülj amíg nincs ilyen funkció!!
Nincs attól idegesítőbb mikor a fish kivásárolja magát és lemákol. A pénz eltűnik az asztalról és jó esetben játszhatsz egy 40-60bb-s fish ellen vagy ha addig is short volt akkor 10-30bb ellen.
Én pl ez utálom de nagyon.

Akkor nem értem hogy működik... A GPPoker-en tök király, ott az asztalon marad a pénz. Szóval ha egy AA/33 meccsen buksz, akkor nálad lesz 160BB (ha 100BB vel mentetek be). Lesz egy fish 200BBvel te 160-al és peace and happiness, elnyered a 200BBt is

Flush67
2020. jún. 11. 14:35

kacsa1st arra gondolt, hogy az említett AA/33 esetben a fish cashout-ol 18%-ot a potból (~36BB), míg hero továbbengedi, jön a 3-mas és a végeredmény az, hogy hero rebuy-ol, a fish előtt pedig 36BB marad.

Amit ilese ír, az pedig a fordítottja, hero cashout-ol és a fish engedi tovább a partit.

kacsa1st
Válasz Flush67 kommentjére
2020. jún. 11. 14:50

kacsa1st arra gondolt, hogy az említett AA/33 esetben a fish cashout-ol 18%-ot a potból (~36BB), míg hero továbbengedi, jön a 3-mas és a végeredmény az, hogy hero rebuy-ol, a fish előtt pedig 36BB marad.

Amit ilese ír, az pedig a fordítottja, hero cashout-ol és a fish engedi tovább a partit.

jaja jól írod.
csak az én esetben hero sosem cashoutol tehát ez a pozitívum hogy fishel még deepebben játszok az sosem következik be.

még nagyobb probléma ha még a balomon is ül a kibaszott 20bb-vel :D

illese
2020. jún. 11. 15:28

Jaaaa akkor értem kösz. Nekem mindenesetre nem lenne rossz, mert én viszont szoktam biztosítani.
Amúgy a 30BBs fisheket kedvelem. A Unibet tele van fishregekkel, akiknek legalábbis pop-tendencia szinten megvan az a giga leakjük, hogy nem tudnak side-pot-ban alkalmazkodni. Tehát ha a minden sz… jövő fish bepakol 30BB-t majd utána én bepakolok 200-at akkor nem veszi észre hogy itt nem a fish 80%os range ellen megy…

G4mbl3r
2020. jún. 12. 11:19

Nagyon körbejártátok ezt a megéri vagy nem éri meg dolgot :D
Pofon egyszerű... valamivel kevesebb pénzt kapsz az equity-dből, azaz -EV, minden esetben, nincs downswing, upswing... ez egszerűen -EV ha cashoutolsz!
A kérdés, hogy mennyire bírod a bad beateket, ha 50%-nál nagyobb az equitid, akkor cashout, ha coinflip, akkor is cashout, mert felesleges pénzfeldobsért pl 100bb-t kockáztatni, ha meg masszív esélytelen vagy akkor inkább ne köss biztosítást (pl. 22 vs AA ), hátha lemákolod.. De minden esetben minusz ev!!!

Mivel a varianciát erősen csökkenti, így ha bankroll építésről van szó mondjuk nl2-től nl10-ig szerintem megéri, mivel lassabban de stabilabban ível felfele a görbéd..

Az pedig hogy NL25 és az felett érdemes-e biztosítást kötni, más kérdés.

Amúgy Phil Hellmuth a High Stakes Poker 4-es szériában mindig dealt kötött Elezra-val, cikizték is a többiek hogy nem egy nagy gambler, Gabe Kaplan a kommentátor pedig többször kijelentette, hogy ő is biztosítana, mert pl AK val KT87 boardon valaki 99-cel a riveren ne húzzon már túl... :D
Jah és Barry Greenstein is biztosítást kötött Hellmuth-tal, olyan 90% favorit volt törnön Barry.
Ha valkik akkor ők tudják hogy megéri vagy nem.

Én egyetértek velük.

Ibiza
Válasz kacsa1st kommentjére
2020. jún. 14. 0:47

még nagyobb probléma ha még a balomon is ül a kibaszott 20bb-vel :D

Ha nincs mas fish az asztalon, akkor egybol fel kell allni. Valszeg le se kellett volna ulni oda :)

Élő ügyfélszolgálat