ezen a handen kurvara nincs mit elemezni, Kory ugy erezte Greg light lesz (mint elotte Sylvia is az volt QJvel, amit nyilvan tudott...), bebaszta, hatha dob, hat nem volt light...
ez h itt sok hobbyjatekos mit ir teljesen lenyegtelen, megint elojon a tipikus magyar mentalitas...
Gratulálok
A wsop honlapján kint van az adózási formula....ha kiváltod a helyi tb számot akkor választhatsz (ha van kettős adózást elkerülő egyezmény az adott országgal), h ott adózol asszem 30% a tarifa vagy megkapod a teljes összeget és otthon adózod le.....
Kaló Dénes mondta anno a K. magazinba, h a nyert összege itthon adómentes, mivel az kaszinó nyereménynek számít....és itthon a kaszinó nyeremény adómentes....
De ezért ugatok már mióta, h kérjenek egy hivatalos állásfoglalást a NAV-tól, nem kerül semmibe és nem turkál senki zsebébe....
de mindenki csak mondja a magáét (én is, lehet, h baromságot).....de nem reagált senki...
Korinak gratulálok, az jutott eszem, valamelyik játékos mondta, anno (talán Moon), h óriási élmény a szeretett játék világbajnokságán, a döntő asztalon szerepelni a pókeres világ figyelő tekintete előtt, és a pénzre nem is gondolt, csak a játékra.....nagyon igaza volt....
gl és peace
...
ez h itt sok hobbyjatekos mit ir teljesen lenyegtelen, megint elojon a tipikus magyar mentalitas...
zeoos77
FeketeS eredeti hozzászólása
Külföldön nyert nyereménynél választhat a játékos, hogy ott adózza le, vagy belföldön. Amcsiban sokkal kedvezőbbek a feltételek, nyilván ott fogja leadózni. Már bocs.
Feltéve ha van a két ország között megállapodás.
Már bocs.
Argentína+1
USA-val van kettős adóztatás elkerül.szolg.egy. és igen ilyen egyszerű, USAban sokkal kedvezőbb és ha ott adóztál itt már nem kell. Ezért van egyezmény.
zeooss77 már bocs és -1
Koroknai Hansen
Azért ez így nem igaz, kedves Argentína. :)
Van rajta mit elemezni, attól, hogy Greg light akar lenni kaphat monstert és így fogja játszani. Ráadásul egy elég súlyos ICM hatás is van, főleg így CL-ek között és mivel a játék is elég deep, nem árt, hogyha a játéka nem csak kicsit pluszos, pl +1BBt hoz, hanem jóval többet, mert 80bb deepen bőven találhat jobb szituációt.
Nekem alapból nem tetszett ez a játék, szerintem nem ez a megfelelő lap erre a célra, a light4bet még tökéletes volt, de a következőt számoltam ki:
A value lapok Greg részéről AK, JJ+. Hogyha AK-lyal így játszik, akkor biztos, hogy JJ-val is így fog.
Nem néztem a WSOP-t, de gondolom egy agresszív dinamika volt főleg közöttük, ezért itt kb 40%-ban legalább light5betelni fog Greg, 60%ban value 5betel. Ez mindössze annyit jelent,h pl ATo,KJo es JTo-val mindig light5betel. Ez egyáltalan nem sok, sőt nagyon alsó becslés egy ilyen tökéletes szituációban neki.
http://kepfeltoltes.hu/121030/feszes5b_ellen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
vagyis +6bbt jelent Korinak az allin, ami már egyátalán nem rossz egy 80bb-s stacknél.
Erősen asztalfüggő, hogy ez elég-e, de ez alsó becslés volt.
Viszont egy laza játékos ellen, aki tényleg gyakran képes 5betre, mondjuk minden blokkeres lappal (Axo,offsuited broadwayek):
http://kepfeltoltes.hu/121030/laza_5b_ellen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt már 26bb pluszt jelent az allin.
Valószínűleg valahol a kettő között lesz az igazság, sőt nagyon spewy random lapokat nem is tettem a light5betelő rangebe, ezért egész kedvező lehet itt a shove.
Lehet vitatkozni, fog-e 5betelni Greg JJ-vel vagy AK-val itt és, hogy akkor mennyire rossz lehet a shove, és hogy mennyivel jobban játszik egy 87s egy KQonál ha nincsenek Greg rangeben ezek a lapok, de összességében akármennyire is nem tetszett nekem az elején, mégis inkább jónak tűnik, mint rossznak. Óriási variánciájú egy 170bbs potot lejátszani, de a csipEV szerint massziv pluszos ez itt.
azért a hobbi játékosokat sem kell lenézni...de értem, hogy mire gondolsz.
gusztustalan,hogy egyesek mennyire kárörvendőek és rosszindulatúak!!! :// de ezt már egy másik kommentben megírtam...
Az, hogy megbeszéljük ezt (vagy bármilyen hand-et) és a többség azt mondja, hogy szerintük nem volt jó lépés ez vagy az, nem azt jelenti hogy örülnek neki, hogy kiesett. Szerintem. Én nagyon sajnáltam, valószínűleg 100 évig nem lesz Magyar a ME döntőasztalán. Mondom, mint hobbijátékos! :)
P.