Nagyon komplex kérdés. Felesleges Duhamelt védeni abból a szempontból, hogy szerződéses profiként nagyon jól kellett tudnia, hogy milyen adózási kötelezettségei vannak abban az esetben, ha nyer. Az indoklása pedig borzasztó gyenge, elég ha tett egy ezzel ellentétes nyilatkozatot korábban bárhol, és már bukta is az ügyet. Ez világbajnokként elég valószínű.
Bár a fenti dolog miatt nem tudok a pártjára állni, nem vagyok ellene sem. Eleve nem hiszem, hogy a nyeremények miatt adózni kéne (hiszen a befizetésünk után a terem már adózik egyszer), ha mégis, akkor egy éves profit alapján lenne fair, nem egy darab verseny alapján. És akkor sem ilyen kegyetlen mértékben. Milyen jogon nyúlják be a nyeremény felét? Meg hány helyre?
Az sem mellékes, hogy a poker ugyan skill game, de ez nem egy több ezer fős tourney alatt jön ki. Ha versenyenként kell adózni, akkor ez egy szerencsejáték tényleg. De épp ezért tartanám fairnek az éves alapon adózást, annyi idő alatt eleget lehet játszani, hogy hosszútávnak hívjuk.
Ugyanez van egy élő poker esetében is. Én bő 5 éve játszottam néhányszor a Duna Plázában, de gyorsan eldöntöttem, soha többet, ha játszani akarok, külföldre megyek. Csináljanak jobb szolgáltatást, ha adót akarnak tőlem. Másfelől meg külföldiek is játszanak Mo-n, akik ide hozzák a pénzt.
És ha már a magyar államnál tartunk
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/meszaros_lorincnek_penteken_is_jutott_kormanyzati_tamogatas.717145.html
takarékosabbnak kéne lenni.
itthon nem adóköteles a kaszinó, nem értem mit írsz itt és mi köze van Lőrincnek a pokerhez? miért itt politizálsz?
Ha figyelmesebb lennél, akkor láthatnád, hogy szóba került a magyar állam is. Az adóbevételnek meg köze van a pénzszóráshoz, ez nem politizálás.
Ahelyett ,hogy venne utazási kupont. Frici és Társai Tours-tól . Pik-pak nem lenne gondja az adózással . De a pénzzel se :)
Ó, hát van olyan képesség, amivel le lehet győzni a varianciát? Ha ezt tudom... Én hülye, meg tűröm.
Ilyen hozzaallassal ugy latom (hacsak nem valtozik), te kenytelen is leszel, amig csak jatszol, abban az ertelmezesben, ahogy te gondolkozol a varianciarol a csodalatos postod alapjan. Sajnos mi meg a kretenseged vagyunk kenytelenek turni ebben a forumban.
De futtass le egy variancia kalkulatort es nezd meg, hogy van-e kulonbseg, hogy ha megvaltoztatod a bb/100-at. Es akkor rajossz (talan) arra, hogy lehet “legyozni” a varianciat. Bar ilyet szerintem senki nem irt. Ja, es felteve, ha azt elfogadod/erted, hogy a true (es nem az observed) bb/100 a kepessegeken alapul.
Lehet-e olyan jól játszani, hogy pluszos maradjon az ember hosszú távon olyan pofátlan lenyúlások mellett is, mint az első 10 helyezett esetében látható?
mivel nálunk szerencsejáték, sok orszagban szintén szerencsejátéknak van definiálva szerintem nem rossz próba.
Ilyen hozzaallassal ugy latom (hacsak nem valtozik), te kenytelen is leszel, amig csak jatszol, abban az ertelmezesben, ahogy te gondolkozol a varianciarol a csodalatos postod alapjan. Sajnos mi meg a kretenseged vagyunk kenytelenek turni ebben a forumban.
De futtass le egy variancia kalkulatort es nezd meg, hogy van-e kulonbseg, hogy ha megvaltoztatod a bb/100-at. Es akkor rajossz (talan) arra, hogy lehet “legyozni” a varianciat. Bar ilyet szerintem senki nem irt. Ja, es felteve, ha azt elfogadod/erted, hogy a true (es nem az observed) bb/100 a kepessegeken alapul.