Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Megúszná az adófizetést - a póker tisztán szerencsejáték mondja a világbajnok

rockett
Válasz ewoksamurai kommentjére
2020. nov. 11. 9:50

Értem. Attól még rossz a párhuzam, hiszen a focit játszó játékos nem vállal kockázatot (ezt fogalmaztam meg más szavakkal, de azért leírom ezekkel is, hátha így könnyebb), és a kockázatvállalás szükséges összetevő ahhoz, hogy szerencsejátékról beszélhessünk. Harmadikféle módon megfogalmazva: a fudbaljátékos nem tud veszíteni pénzt a meccsen (ellentétben a a rulett-/blackjack-/pókerjátékosokkal) így tehát a fodball akkor sem szerencsejáték, ha egy adott meccs kimenetelére van befolyása a szerencsének. A vakbélműtét sem lesz attól szerencsejáték, hogy 100-ból egyszer rossz vége lesz, vagy a gyerekszülés sem lesz, pedig az esetek több, mint felében lány születik.

A legtöbb labdarúgó szerintem kap egy csomó prémiumot jó teljesítmény esetén, így mégiscsak lehet némi anyagi vonzata, De ha jobban tetszik a párhuzam, akkor vedd a teniszt példának, ahol a sportolók nem havi fizetést kapnak, hanem a pénzdíjakért küzdenek különféle tornákon.

maxzol22
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. nov. 11. 13:15

Ugy erzem , kisse tulporogtetek ezt a cikket sracok :)

ewoksamurai
Válasz rockett kommentjére
2020. nov. 11. 13:31

A legtöbb labdarúgó szerintem kap egy csomó prémiumot jó teljesítmény esetén, így mégiscsak lehet némi anyagi vonzata, De ha jobban tetszik a párhuzam, akkor vedd a teniszt példának, ahol a sportolók nem havi fizetést kapnak, hanem a pénzdíjakért küzdenek különféle tornákon.

Jólvan srácok, nektek van igazatok. Szerencsejáték a biztosítási ügynökösködés is, nem munka. Hisz az, hogy egy meccsen kereshetsz x HUF/$/€-t, és nyerési /góllövés/stb. esetén ez a pénz x+y lesz, ez egyenlő a kockázatvállalással (azaz a pénz vesztésének lehetőségével). Nektek van igazatok, én vagyok a hülye.

ewoksamurai
Válasz maxzol22 kommentjére
2020. nov. 11. 13:33

ugy erzem , kisse tulporogtetek ezt a cikket sracok :)

Kiragadtuk a lényeget, és elszórakoztatjuk magunkat. :D

NitroHUN
Válasz Pokeradmin kommentjére
2020. nov. 11. 13:57

Szerencsejáték:
Olyan játék, melyben a meghozható döntések a várható matematikai esélyeidet nem változtatják meg.

Tudásalapú játék:
Olyan játék, melyben a meghozható döntések a várható matematikai esélyeidet megváltoztatják.

A rulett szerencsejáték, mert teljesen mindegy, hogy melyik számra raksz, mindegyik szám kipörgetésének ugyanannyi marad az esélye.

A lottó szerencsejáték, mert bármelyik 5 szám kombinációjának ugyanakkora az esélye a kihúzásra. Attól, hogy bizonyos számkombinációk a jelenlegi kifizetési struktúrában jobban fizetnek, mint mások, nem változtat a szerencsejáték jellegén, lehetne olyan kifizetési struktúra, amiben a találatok száma mindig fix nyereményt eredményez, ez a játékszervező felelőssége. Ha a játékszervező +EV nyereménystruktúrát határoz meg, mondjuk egy promóció miatt 1 ft az első szelvény, attól még nem lesz tudásalapú játék.

A póker tudásalapú játék, mert nutssal a fold gombra kattintással kisebb EV-t realizálsz a potból, mint ha a raise gombra kattintanál.

A blackjack is tudásalapú játék, mert 18-ra lapot kérni 5-ös bank mutatásnál -EV, a standhez képest. Attól, hogy még optimális stratégiával is mínuszos a játék, a játékszervező tehet, túl magas a rake, de ha a játékszervezőnek az lenne a célja, hogy ki lehessen hozni pluszosan, akkor meg tudná oldani. Nem ez a célja, de ettől még tudásalapú marad.

Ugyanúgy a póker is tudásalapú játék maradna attól, hogy a rake-et 30%-ra emelnénk, hiszen megfelelő stratégiával akkor is jobb EV-t lehet elérni, mint rossz stratégiával.

A fentieket figyelembe véve el lehet dönteni, hogy a foci szerencsejáték-e, pl. 5 méterről üres kapura a hazaadás mellett dönteni szerintem rosszabb EV, mint rárúgni :)

lourker
Válasz ewoksamurai kommentjére
2020. nov. 11. 14:35

Jólvan srácok, nektek van igazatok. Szerencsejáték a biztosítási ügynökösködés is, nem munka. Hisz az, hogy egy meccsen kereshetsz x HUF/$/€-t, és nyerési /góllövés/stb. esetén ez a pénz x+y lesz, ez egyenlő a kockázatvállalással (azaz a pénz vesztésének lehetőségével). Nektek van igazatok, én vagyok a hülye.

Azt azért hozzáteszem, hogy az alap qwertibi hozzászólásban amiből az egész kiindul szó sincs a foci szereplőiről pénzről/kockázatvállalásról vagy bármiről csak freesolo egyik "színvonalas" okfejtésére tett fel egy kérdést arra utalva, hogy egy adott focimeccs lejátszásában/eredményében is van nagy variancia senki nem állította, hogy a foci gambling lenne.

Élő ügyfélszolgálat