visszaultem esti sessionre, nl2 stars zoom, hat meg lett az eredmenye meg 3.5 buyin buko
ezek miatt:
AA preflop 4bet
gyerek megadja 97s-el, flop 239 rainbow, en cbet, o megadja turn9 , ratolom megadja, nem akartam elhinni hogy ott a 9-es nala
erre 97s van nala
ahhhhaaaaaaaaa......
aztan ez betette a session veget:
JJ preflop 3 bet, flop J43, elso szett kb. 30 flopnezesbol flopra pockettel yeahh
cbet o megadja
turn 6
en cbet pot 80%-at, o ramtolja megadom muat egy A5-ot, nyitott sor
river 8
es meg volt egy AA vs 22 bukta ahol nem birtam elengedni a az AA-t 27T floppon sajnos, pedig ha starson kapsz egy raise- szaraz floppon lehetne tudni hogy az AA szart sem er vagy pedig lejavulnak ha esetleg elol lennek floppon
2020-ban kezdőként kíváncsian nézegetem ezt a topikot, hátha elcsípek vmi okosságot.
De mintha átalakult volna az eredeti címről olyasmire, hogy "Hogyan buktam 80%-20%-ot valaki ellen, aki még annyit se tudott, hogy 20%-a van ellenem"
Ez meg azért nem valami 2020-ban megjelent kezelhetetlen újdonság, nem?
2020-ban kezdőként kíváncsian nézegetem ezt a topikot, hátha elcsípek vmi okosságot.
De mintha átalakult volna az eredeti címről olyasmire, hogy "Hogyan buktam 80%-20%-ot valaki ellen, aki még annyit se tudott, hogy 20%-a van ellenem"
Ez meg azért nem valami 2020-ban megjelent kezelhetetlen újdonság, nem?
Eszembe jutott ez a legendás topic https://poker-akademia.com/vBulletin/dicsoseg-csarnoka/6673-napi-mak-1074.html
Ez miért lett lezára?
Eszembe jutott ez a legendás topic https://poker-akademia.com/vBulletin/dicsoseg-csarnoka/6673-napi-mak-1074.html
Ez miért lett lezára?
Ami viszont azonnal szembe jön mostanság, és térdre lök, az a mérhetetlen információ mennyiség. Mérhetetlen. És ennek a túlnyomó többsége alig, vagy semennyire sem használható.
Csak ha kigyűjtöm a könyvcímeket, amik felmerülnek fórumokon, cikkekben, az tizes / de akár százas nagyságrend. Ha pedig próbálom kiszűrni a használhatónak tűnőeket, csak a review és TOC átnyálazása heteket vesz igénybe.
És akkor még egy sor infoval sem lettem beljebb. És ez csak a könyvek.
A vieokról, kurzusokról, masterclassokról, live-okról ésatöbbi ésatöbbi nem is beszélek, ez ezres nagyságrend. A használhatósági (vagy inkább használhatatlansági) mutató ugyanúgy jelentős.
És még ez sem a vége, mert még ott a csodálatos online tömeg a fórumokon, ahol a nagyságrend tízezresre nő, a szemét mennyisége meg cca. 95% fölé... És a sz ar info pikk-pakk bevisz az erdőbe, ahonnan kezdőként azt se tudom, merre vagyok arccal, nemhogy kivergődni tudjak belőle...
Csak abban képbe kerülni, hogy honnan érdemes az információt felszedni (nem KONKRÉTAN a tanulás, csak az, hogy honnan lesz/lehet érdemes ELKEZDENI tanulni), az hónapokban mérhető időmennyiség.
Pár éve / tizenéve talán azzal indult a jóember, hogy leült játszani, és gyűjtötte a játéktapasztalatot, mint a többiek az asztalnál. (Csak tippelek, nem voltam ott...)
Ma meg egyel hátrébbról kell indulni, mert a többiek az asztalnál már jó eséllyel néhány tízezer oldalnyi fórum, néhány ezer órányi video, és egy tucat könyvvel beljebb vannak, mint a puszta játéktapasztalat...
Azt,hogy inkább alkoholba fektesse,de elég erősen
Ami viszont azonnal szembe jön mostanság, és térdre lök, az a mérhetetlen információ mennyiség. Mérhetetlen. És ennek a túlnyomó többsége alig, vagy semennyire sem használható.
Csak ha kigyűjtöm a könyvcímeket, amik felmerülnek fórumokon, cikkekben, az tizes / de akár százas nagyságrend. Ha pedig próbálom kiszűrni a használhatónak tűnőeket, csak a review és TOC átnyálazása heteket vesz igénybe.
És akkor még egy sor infoval sem lettem beljebb. És ez csak a könyvek.
A vieokról, kurzusokról, masterclassokról, live-okról ésatöbbi ésatöbbi nem is beszélek, ez ezres nagyságrend. A használhatósági (vagy inkább használhatatlansági) mutató ugyanúgy jelentős.
És még ez sem a vége, mert még ott a csodálatos online tömeg a fórumokon, ahol a nagyságrend tízezresre nő, a szemét mennyisége meg cca. 95% fölé... És a sz ar info pikk-pakk bevisz az erdőbe, ahonnan kezdőként azt se tudom, merre vagyok arccal, nemhogy kivergődni tudjak belőle...
Csak abban képbe kerülni, hogy honnan érdemes az információt felszedni (nem KONKRÉTAN a tanulás, csak az, hogy honnan lesz/lehet érdemes ELKEZDENI tanulni), az hónapokban mérhető időmennyiség.
Pár éve / tizenéve talán azzal indult a jóember, hogy leült játszani, és gyűjtötte a játéktapasztalatot, mint a többiek az asztalnál. (Csak tippelek, nem voltam ott...)
Ma meg egyel hátrébbról kell indulni, mert a többiek az asztalnál már jó eséllyel néhány tízezer oldalnyi fórum, néhány ezer órányi video, és egy tucat könyvvel beljebb vannak, mint a puszta játéktapasztalat...
hat a starson zoomon ne kezdjen, elore sajnalom ha egy total kezdo odateved es olyan laptalalkozasszeriakba fut amilyet elkepzelni sem lehet
Peti29 kérlek hagyd abba a ezeket a leírásokat. Elsősorban egy nagyon fontos info: Az égvilágon senkit nem érdekelnek a bad beatjeid. Senkit. A barátaid esetleg végighallgatnak, és szomorúan bólogatnak, de nem őket sem érdekli. A csajodat sem. Esetleg a kutyádat ha nagyon hűséges-
És hogy ezt elraktuk az útból had mondjam a rosz hírt. Amiket felraktál azoknak a nagy része bizony nem bad beat, hanem pocsék játék, elemi hibákkal. (AJo limp és játszunk 5 fős potban? Száraz floppon pozícióban stackelődünk TP-vel NL3-on?...). Valszeg minden gondolkodó játékostól kaptál régen egy 'nem tud elengedni TPTK' note-ot, és teljesen jogosan mennek ellened minden spekulatív lappal.