Miert is kene az xp-t ketthavonta minimum ujratelepiteni?
Miert is kene az xp-t ketthavonta minimum ujratelepiteni?
-a táp és a cpu cooler teljesen lényegtelen, fogyóalkatrész, a cél egyértelműen a legolcsóbb, ha elromlik kuka.
volt több jó gondolat a cikkben.
de
pár dolog, ami nem tetszett:
- aki a gépet munkára használja - a póker szerintem munka - az a procit nem húzza. ez alap
-a táp és a cpu cooler teljesen lényegtelen, fogyóalkatrész, a cél egyértelműen a legolcsóbb, ha elromlik kuka.
-a ház TELJESEN lényegtelen, az előzőkből kiindulva.
-ha pókerről van szó 1 gb ram tökéletesen elég
-billentyűzet teljesen lényegtelen. mire használod póker közben?
-akinek kurvasok pénze van, az se vegyen vaiot. tudom, hogy divat, de írtó szar.
-a böngészőt se tudom, hogy mire használod póker közben, az viszont már tényleg röhej, hogy mindenki rúg egyet az explorerbe, mert az olyan divatos, pláne egy ingyenes programot dicsér helyette.
ami szerintem fontos:
cpu, vga, monitor
/mellékesen jegyzem meg, hogy a jogtiszta oprendszer "picit" más, mint egy frankó tört xp, úgyhogy mindenképp tiszta cuccot, ha már windows - nem, nem az ms-nál dolgozom, mindössze tapasztalat./
lehet moderálni - szokás szerint!
Végül is igazad van fogyóalkatrész,de ha a tápod miatt megsül az alaplap és a merevlemez rajta sokszázezer HH-val ami mondjuk nem volt elmentve adathordozóra lehet hogy kétszer is meggondolnád hogy milyen fos tápot raksz be egy olyan gépbe aminek segitségével adott esetben még igen szépen is keresel.
Ha csak egyszer szál el egy NL100-as no DP asztalon a tápod már megérte a jobbat venni....
húzás: ha gyakorlatilag nincs olyan példány ami nme megy 50% tuningot, akkor vajon mennyire feszegetjük az eszközünk határait? egyébként az elv jogos, de ennek az architechtúrának meg sem kottyan. (mondjuk egy pentium-Dn nem húznék 50%ot mert szétsül valami az fix :D)
táp: ezen jót nevettem: fogyóalkatrész? csak az a baj a fogyásával, hogy magával viszi a fél gépet minimum. hűtőt feljebb írtam.
1gb ram: "Pókerezés közben 1.5Gb ramfogyasztást sem sikerült elérnem" -> 1et viszont azért át sikerült lépni :)
bill: persze vegyél 300ft-s billentyűzetet nyugodtan, ha neked nem ér meg egy párezrest egy normális.
láttál már olyan vaiot ami elromlott?
böngésző: hallottad te már a következő szavak valamelyikét? szabvány, biztonsági rés, hibajavítás?
következő hsz-ed: ups-t nyílván veszel több tízezerért és mögé raksz egy 2000ft-s tápot. gratulálok :D
többieknek a biztonságról: egy meg nem nevezett oldalon a napokban jelent meg egy többerészes írás :)
Notebookokrol meg annyit, hogy szerintem erdemes COMPAL gepeket is nezni, itt ugyanis sajat magunk allithatjuk ossze a konfiguraciot, mint az asztali gepeknel. Hatranya, hogy ha kicsit jobb (ti. roccenes nelkul fut az Assasin's Creed fullos grafikan) videokartyank van, akkor hajlamos akar 80 (!) fok fole is emelkedni a homerseklete, ezert erosen ajanlott kulso huto hasznalata.
Jo kis cikk, lenyegretoro, mindenkepp ta'mpontot ad, ha valaki gepet akar ujitani.
Kedves uborka, nagyon személyeskedsz és részemről úgy vélem ez nem tesz jót a fórum hangulatának. Úgy gondolom ez nem lenne még baj, de te úgy viselkedsz mintha érvelnél a véleményed mellett, holott csak félrebeszélsz és nagyon rossz érveket hozol fel amelyek többnyire nem támasztják alá a véleményed helyességét csak elmélyítik a feszültséget. Megmutatom mire gondolok:
megmondom őszintén, nem nagyon van kedvem vitatkozni a sok badarsággal, de azért belefogok, hátha törlik:
-sose költöttem billentyűzetre még egy forintot se és elhiheteted nem a legszarabb van, ennek ellenére semmi szükség minőségi billentyűzetre pókerhez.
-browser - ismerősek a szavak amiket explorer fikázásra használsz - én is beszéltem már linux sznobbal. mire is használjuk a browsert pókernél?
-a másik gyöngyszem a kéthavonkénti windows install mert lelassul.
mitől lassulna le? ja, mert valaki tört szarokat telepít rá, amit képtelenség eltávolítani és a registryt is telekúrja. akkor kérem szépen döntsük el, hogy warezre akarjuk használni a gépet, letölteni akarunk vele - a torrent a legjobb, ott vannak a legjobb, legújabb vírusok - vagy dolgozni akarunk vele.
a legegyszerűbb, ha amikor kész az oprendszered csinálsz róla egy ghost-ot. aztán ha beszarik valami félóra alatt kész vagy.
-a legfölöslegesebb dolog a vírusírtó is tetszett. hihetetlen...
megmondom őszintén, nem nagyon van kedvem vitatkozni a sok badarsággal, de azért belefogok, hátha törlik:
-cpu húzás - szót se érdemel akkora baromság.
-ups - az csak egy funkcója, hogy áramot ad. a lényeg az, hogy biztosítja az ÁLLANDÓ feszültséget. a kisebb lökéseket, amikbe beszarhat a tápod kivédi. /amiket nem véd ki, abba a legdrágább táp is beledöglik./ ha hangos vagy megáll a ventillátor a tápban, azt úgyis hallod és akkor tápcsere/
/hogy magával rántja a az alaplapot, meg a többi dolgot valóban előfordul.
százból kétszer - valójában urbán legend kategória. 3.3-as DOS-nál kezdtem el az informatikát, egyetlen gépemet se rántott magával a táp azóta sem./
-sose költöttem billentyűzetre még egy forintot se és elhiheteted nem a legszarabb van, ennek ellenére semmi szükség minőségi billentyűzetre pókerhez.
-igen láttam már olyan vaiot ami elromlott, nem is keveset. én csak olyan embert nem láttam még, aki vaiot MUNKÁRA vett /a saját pénzéből/ nem pedig azért, mert a másik idióta managernek is az van és az milyen baró.
javítása is körülbelül olyan fasza, mint az ár-érték aránya vásárláskor.
-browser - ismerősek a szavak amiket explorer fikázásra használsz - én is beszéltem már linux sznobbal. mire is használjuk a browsert pókernél?
-nem tudod ki írta, hogy elszállnak az adatok. ettől a hajam égnek állt. az informatikában a legfontosabb dolog az ADAT. kit érdekel a hardver, ha megvan az adat. és mikor lesz meg az adat? igen, akkor, ha készült róla mentés. nem hinném, hogy ezt magyarázni kell tovább.
-a másik gyöngyszem a kéthavonkénti windows install mert lelassul.
mitől lassulna le? ja, mert valaki tört szarokat telepít rá, amit képtelenség eltávolítani és a registryt is telekúrja. akkor kérem szépen döntsük el, hogy warezre akarjuk használni a gépet, letölteni akarunk vele - a torrent a legjobb, ott vannak a legjobb, legújabb vírusok - vagy dolgozni akarunk vele. a legegyszerűbb, ha amikor kész az oprendszered csinálsz róla egy ghost-ot. aztán ha beszarik valami félóra alatt kész vagy.
-a legfölöslegesebb dolog a vírusírtó is tetszett. hihetetlen...