Akkor egy idevágó gyors kérdés, legalább ezen nem kell vitázni és összeveszni:
Úgy néz ki vennem kell egy új videokarit, mert a régin a dvi kimenet sajnos valahogy nem az igazi, konkrétan néha kicsit villog a monitor, ami elég zavaró, mert egész nap ezt bámulom, hiszen én is gép előtt melózok...
Milyet vegyek, ha veszek?
Kritériumok:
-Nem játszom öt dimenziós ultrabrutál játékokkal, viszont játszom word-del, excell-lel és gmail-lel, értsd feleslegesen egy fillérrel sem akarok kiadni többet, mint ami szükséges, csak azért nem veszem meg, hogy király kártya legyen benne.
-Pókerasztalok is fussanak rajta :)
-Ne kelljen a gépet megint újrainstalláljam miatta, vagyis régi ki, új be és menjen minden egycsapásra, ha ez lehetséges (Most azt hiszem ATI x1300 van, vagymi)
-Két monitort hajtok meg majd vele (1600*1200 + 1920*1200)
-Full HD filmek minden gond nélkül menjenek, bármivel is legyenek kódolva (vagy ez inkább proci függő?), jelenleg kb a "ts" filmek 5-10%-a akad
huh, azt hiszem ennyi jutott eszembe. Ahogy látom, sokan értetek itt a dolgokhoz, legalábbis nálam biztosan jobban, szóval ha vki segít, azt megköszönöm.
Úgy néz ki vennem kell egy új videokarit, mert a régin a dvi kimenet sajnos valahogy nem az igazi, konkrétan néha kicsit villog a monitor, ami elég zavaró, mert egész nap ezt bámulom, hiszen én is gép előtt melózok...
Nálam is ugyanez a probléma:(
Nekem is úgy néz ki csak a videokártya csere fogja megoldani...
biztos hoyg a kártya a rossz? miből vontad le ezt a következtetést?
vezeték csatlakozást megnézted, hoyg teljesen frankó-e?
hm jó, hoyg közben te is írtál :D
vezetéket ellenőrizd mindenképp ha tuod, próbáld ki egy másikkal, ill. egy driverfrissítés biztos ami biztos alapon enm árthat.
uh egy nagyon fontos dolog kimaradt a cikkből: tezskóban, médiamárktban, elektrowörldben emg ilyen helyeken, max amit veszünk: egér, bill, vezeték.
Igen, sajnos szerintem a kártya a rossz, mert mindkét monitor mindkét dvi kábelével próbáltam és a hiba jelentkezik.
Lehet vmi feszkóprobléma még esetleg?
ad-aware
Szia Titcar!
Az ad-aware-t próbáltam letölteni, de megadva az adataimat "rájöttek", hogy magyar emberként nekem nem lehet...:( Tudnál nekem segíteni az ügyben...?
Előre is köszönöm,
Ace501
spyware terminatort tegyel inkabb, jobb mint az ad-aware, ingyenes, magyar frissiti magat
kanrich: ezeknek a felteteleknek az osszes videokartya megfelel, bemesz a boltba es megveszed a legolcsobbat aminek van 2 kimenete, sztem mindegy h ati v nvidia, videokartya drivert ugyis ujat kell tenni, mindket markabol 7-8 ezer korul lehet kapni kartyat
amugy mi az a "ts" video, azoknak szokott ez lenni a neveben amik mozis felvetelek, szar minoseggel, nem kene nekik szaggatni, vagy valamit felre ertettem
Milyet vegyek, ha veszek?
Kritériumok:
-Nem játszom öt dimenziós ultrabrutál játékokkal, viszont játszom word-del, excell-lel és gmail-lel, értsd feleslegesen egy fillérrel sem akarok kiadni többet, mint ami szükséges, csak azért nem veszem meg, hogy király kártya legyen benne.
-Pókerasztalok is fussanak rajta :)
-Ne kelljen a gépet megint újrainstalláljam miatta, vagyis régi ki, új be és menjen minden egycsapásra, ha ez lehetséges (Most azt hiszem ATI x1300 van, vagymi)
-Két monitort hajtok meg majd vele (1600*1200 + 1920*1200)
-Full HD filmek minden gond nélkül menjenek, bármivel is legyenek kódolva (vagy ez inkább proci függő?), jelenleg kb a "ts" filmek 5-10%-a akad
huh, azt hiszem ennyi jutott eszembe. Ahogy látom, sokan értetek itt a dolgokhoz, legalábbis nálam biztosan jobban, szóval ha vki segít, azt megköszönöm.
Ja, és bárki számítástechnikai dolgot vesz, könyörgöm NE a multiknál vegye meg! A Tesco, Metro, Spar, stb. az élelmiszer bolt, a Saturn és társai az meg elektronikai áruház. Ha gondod lesz vele kihez viszed vissza? Ha szaggatni fog a videokártya, de működik, akkor kivel nézeted meg? A bolti eladóval, aki csak azt tudja, hogy ami a polcon van azt kell eladnia? Na ne már! Menj be 2-3 számtech boltba, érdeklődj és ahol látod, hogy Te is érdekled őket, hogy mit is akarsz, foglalkoznak veled ott vásárolj! Ha 1500 Ft-tal többe kerül akkor is. Meg fog térülni.
Azért a win2k3 nem egy asztali op rendszer. :)
Szerintem egyébként egyáltalán nem kell 2 havonta újra telepíteni. Nekem pl. évek óta megy, pedig elég intenzíven használom, lassan már kismacska farka is van rajta mégsem lassul be és nem omlik össze. És ez még nem is egy C2D konfiguráció, csak egy "sima" P4, de jó minőségű alkatrészekből. Ha az ember mindig tudja, hogy mit csinál és mi lesz a hatása, akkor nyugodtan lehet hosszú életű XP-vel számolni.
A vírusirtóról írtakkal sem értek egyet, mert láttam már tűzfallal rendelkező, vírusirtó nélküli gépet, amin órákat dolgoztam mire tiszta lett.
A kétféle felhasználóban csak részben van igazad, mert hozzáértő és tudatos felhasználót feltételezel, de sok olyan ember van, aki egyszerűen túl naiv hozzá, hogy a lehetséges fertőzési pontokat felismerje.
Nekik igenis szükségük van a vírusirtóra. Mivel itt most ismeretleneknek kellene tanácsot adni, szerintem nem kellene erről lebeszélni őket.
Ha a Firefox lesz 90%-ban használt, akkor biztosan meg fogják találni a biztonsági réseit, addig viszont sokkal jobb.