Matt Coburn
Válasz tentaculata kommentjére
2011. aug. 23. 19:47

Nem kötözködésből kérdem, de: arra vonatkozólag van tervetek, hogy a szakmai részt hogyan élénkítsétek fel? Arra gondolok, hogy mid. sakesre pl 8 db hand érkezett június óta. Lowra 18 ebben a hónapban, vagyis < napi 1.

Szerintem slágertémák vannak, mostanában mrj szabadságharca miatt a HU SNG, és oda naponta érkeznek be handek. Mrj-ből kellene sok, olyanok, akik mozgalmakat képesek csinálni adott témában. :) Az jogos, hogy nem nagyon tudjuk ki kicsoda, és a tanácsa mennyire megszívlelendő. De a hozzáállással nincs gond, mindig érkezik reakció.

tentaculata
Válasz Matt Coburn kommentjére
2011. aug. 23. 20:02

De a hozzáállással nincs gond, mindig érkezik reakció.

Menj ki egy óvoda/kisiskola játszóterére, és kiáltsd el magad, hogy "gyerekek ki tud sakkozni?" Gondold tovább...

+ nem kell agysebészek lenni, hogy 20-30 hsz-ből kiderüljön, hogy kinek a véleményére lehet / kell adni.

Matt Coburn
2011. aug. 23. 20:10

+ nem kell agysebészek lenni, hogy 20-30 hsz-ből kiderüljön, hogy kinek a véleményére lehet / kell adni.

Szerencsésebb talán, ha nem a benyomásaink alapján döntük el, hogy kire hallgatunk, hanem inkább hogy tudjuk, hogy az illető adott témában mit alkotott odáig.

danfiu
2011. aug. 23. 20:15

Szerencsésebb talán, ha nem a benyomásaink alapján döntük el, hogy kire hallgatunk, hanem inkább hogy tudjuk, hogy az illető adott témában mit alkotott odáig.

Ez szerintem nem teljesen igy van, csak reszben.Ismerek itt egy olyan omahast, akinek vannak jo gondolatai,gondolatai, amik siman megalljak a helyuket magasabb limiten,de csak mikro teten tolja.

tentaculata
2011. aug. 23. 20:20

Így igaz.

Zoleee
2011. aug. 23. 20:23

Nem kötözködésből kérdem, de: arra vonatkozólag van tervetek, hogy a szakmai részt hogyan élénkítsétek fel? Arra gondolok, hogy mid. sakesre pl 8 db hand érkezett június óta. Lowra 18 ebben a hónapban, vagyis < napi 1. Nyilván azért nem postolnak az emberek handeket, mert nincsenek megelégedve azzal, amit kapnak (többségében olyan emberektől jön komment, akiknek a szakmaisága erősen megkérdőjelezhető, hogy finoman fogalmazzak {pár kivétel persze akad}).

Ebben a tekintetben azon vagytok, hogy OK nyert a másik 2-3 (többé-kevésbé publikus) fórum + facebookos, skype-os csoportosulások, vagy lesznek lépések az ügyben, hogy a régebbi minőségi emberekből párat valahogy visszacsábítsatok?

Amúgy pedig megeszem a sapkám (nyilvánosan a fórumtalin), ha az a jó pár idióta, aki teleszemeteli azt a kis szeletet, is amire még mondhatjuk, hogy van közelebbi köze is a pókerhez, majd ennek hatására nem fogja tenni.

Pont most fejtettem ki valaki másnak skypon.

Mi szerintem a tőlünk elvárhatót megtettük idén. De persze még mindig lehet jobban és többet. Rendszeresen vannak startégia cikkek, (igaz cash game témában idén nem nagyon) vannak oktató videók amik teljesen ingyen érhetők el. Alakítottunk egy 12 fős Pro team csapatot, akik mind gyárthatnak videót, amiért fizetést is kapnak. Fórumozhatnak, handeket elemezhetnek és még sorolhatnám. De ugyanígy tehetnek a tapasztalt játékosok is.

Idén csak Titcar, Mrj és kocka21 érezték annak szükségét, hogy valamit vissza is adjanak a közösségnek. Illetve biztos van egy-két tapasztaltabb játékos is, csak én handelemzéseket annyira nem olvasok, és nem azért mert nem szeretnék, hanem mert egyes fórumtagok mindig adnak munkát :-)

Maga az hogy egy idő után a tapasztaltabb játékosok akik mondjuk már eljutnak NL100-ig és feljebb nem írnak, nem egy magyar és nem is egy akadémiás jelenség. Ez minden más országban és minden nemzetközi fórumon is így van.

Ergo a legtöbb esetben nem az oldalt üzemeltetők hibája, hanem a maguk a közösségben nevelkedett játékosok akik egy idő elteteltével kisebb csoporotokba tömörülnek és inkább skypon, msn-en , személyesen vitatják meg handjeiket. Vagy sokan már le is állnak a játékuk fejlesztésével, vagy legalább elhanyagolják azt.

Nagyon szépen le lehet követni ezt az akadémia fórumozóin is. Persze van kivétel is, de alapvetően létezik egy pókerjátékos evulóció, amin szinte mindenki keresztül megy.

Azért hogy több szakmai topik legyen az oldalon csak Ti elismert játékosok tudtok tenni! Rajtatok múlik. El kell fogadni, hogy mindenki, a kezdő játékos is kifejtheti a véleményét, ezért hívják fórumnak. Ha nem akarsz segíteni rajtuk, az a szabad jogod. Mindössze annyi a feladatod, hogy figyelmen kivül hagyod és csak a szerinted érdemi hozzászólásokra reagálsz. Ha mindenki így tesz az elismert játékosok közül, olyan gyorsan változik a fórum összképe, hogy még pislogni sem tudsz.

Hallottam Heavenwalkertől egy magyar zártkörű fórumról. Elmondása szerint ott csak elismert játékosok vannak jelen (60-70), mégsincs handelemzés csak fényévente, a pletyka rovat az egyetlen ami rendszeresen frissül...

Kia PRO
Válasz Zoleee kommentjére
2011. aug. 23. 20:41

" El kell fogadni, hogy mindenki, a kezdő játékos is kifejtheti a véleményét, ezért hívják fórumnak."
Csak az a baj ha valaki kifejti a váleményét valamivel kapcsolatban és nektek éppen nem tetszik a hozzászólása, vagy éppen valami pro team tagnak vagy éppen valami ismerősnek nem tetszik akkor azt rögtön bannoljátok. Ez picit sem korrekt! Vagy akkor azt kell írni, hogy ami nekünk nem tetszik azt töröljük. Nem azt hogy mindenki kifejezheti véleményét:)
Szólásszabadság stb!!!

Zoleee
Válasz Kia PRO kommentjére
2011. aug. 23. 20:54

" El kell fogadni, hogy mindenki, a kezdő játékos is kifejtheti a véleményét, ezért hívják fórumnak."
Csak az a baj ha valaki kifejti a váleményét valamivel kapcsolatban és nektek éppen nem tetszik a hozzászólása, vagy éppen valami pro team tagnak vagy éppen valami ismerősnek nem tetszik akkor azt rögtön bannoljátok. Ez picit sem korrekt! Vagy akkor azt kell írni, hogy ami nekünk nem tetszik azt töröljük. Nem azt hogy mindenki kifejezheti véleményét:)
Szólásszabadság stb!!!

Szerintem még soha nem töröltünk egy handelemzést ami korrekt stílusban volt megírva:-)

Csaláshivő, politizáló, személyeskedő, sértő hozzászólásokat pedig mindig törölni fogunk. Az pedig hogy kivételezünk Törzstagokkal vagy Pro team tagokkal nem igaz. Megkérdezheted, például Zsipalit és mrj-ét (akiket barátaimnak is tekintek) hogy hányszor moderáltam őket. :D

Egy részletes fórumirányelv pedig készülőben van, reméljük az egyértelművé teszi majd mit szabad és mit kevésbé és mit nem.

Kia PRO
Válasz Zoleee kommentjére
2011. aug. 23. 21:09

Szerintem még soha nem töröltünk egy handelemzést ami korrekt stílusban volt megírva:-)

Csaláshivő, politizáló, személyeskedő, sértő hozzászólásokat pedig mindig törölni fogunk. Az pedig hogy kivételezünk Törzstagokkal vagy Pro team tagokkal nem igaz. Megkérdezheted, például Zsipalit és mrj-ét (akiket barátaimnak is tekintek) hogy hányszor moderáltam őket. :D

Egy részletes fórumirányelv pedig készülőben van, reméljük az egyértelművé teszi majd mit szabad és mit kevésbé és mit nem.

Nem azt irtam, hogy hozzászólásokat töröltök hanem felhasználókat. De nem mindenkit. pl a pénzcsere topikban is volt néhány tag akit több feljelentés után sem töröltetek és a mai napig garázdálkodhat. pl janabit. addig garázdálkodik még sikerül valakit átbasznia. Bezzeg volt néhány ismerősöm aki kifejtette nézeteit de van akinek nem tetszett és addig basztatták a moderátort még nem törölték. Szerintem nem mindenki megyforma bánásmódban részesül. Például ma reggel is olvastam a fórumot oda vissza mentek a szövegelések MindenkiTáncol és harvey között szerintem MindenkiTáncol volt a szerényebb és mégis őt töröltétek. Hozzáteszem ő nem az ismerősöm de néha legalább jókedvet hozott a hozzászólásaival a szürke hétköznapokba. és szerintem komolyabban nem sértett meg senkit.
Amúgy meg megtehetitek mert ez a ti oldalatok. Ez csak a saját véleményem és ezzel nem szeretnék megbántani senit.

Kia PRO
Válasz Kia PRO kommentjére
2011. aug. 23. 21:15

Szerintem kéne egy komolyab fórum szabályzat amibe le van írva mit lehet és mit nem. És elősször figyelmeztetés mint más oldalon és ha ezután nem változtat a felhasználó akkor utánna mehet a törlés.
Szerintem ez így korrekt.

Élő ügyfélszolgálat