Hát nem tudom lehet, hogy én sem vagyok kompetens az ügyben, de nálam a call biztos nem jönne szóba. Ha jól számolom majdnem potnyi pénzem maradna flopra nincs túl sok tér a játékra. Túl kevés a zseton ezért vagy fold vagy push. De ha tényleg egy ennyire gyenge játékos ül bent akkor lehet, hogy ezt foldolnám.
Hmm érdekes mindig van mit tanulni. :) Úgy gondoltam, hogy itt a call a legrosszabb megoldás. De hát annyian írtátok, hogy már kezdem elhinni, hogy jó lépés :)
Hasonló stack-ek mellett aggro donk ellen standard a push, de így, hogy ekkora az ICM hatás: call és szépen flop függvényében egy normál postflop játék.
Nálam ez sima push.Fold nem opció,call necces .Azért ez 1 2,5 dolláros sng +2x mutattál jobb lapot ,hacsak nem trükközik valami über lappal és van esze 1 pici is a pushra dob .Ha meg jobbal tetted be az már csak hab a tortán ha meg is nyered.Nem szeretek ilyen lappal floppot nézegetni,jön 1 K magas flop donkol nincs semmid Te meg dobhatod.Azt mutat J7 off semmivel és simán nyernéd a partit.Izolálni akarsz,hogy letold a Btn-el.Annyi képzetlen tolja ezen a szinten ,minden szarral ,simán +ev a push.Megnyitotta a lobbit látja 128 dodó az elsö hely 34 a 4ik elkéne gondolkoznia megéri-e minden szarral callolni.Mondom lehet AA,KK ,esetleg pp és trükközik de sokkal töbször lesz nála szar .Ha meg elölröl raktad be a végkifejlet meg mindegy.
Ha képzett megjelölt playa csinálná ott mehet a call ,sőt ott még a fold is opció lehetne ha tuti readom van ,hogy ezt monsterral csinálja.50/29nél el se gondolkozom .Tolom rá és kész ,csodákra képesek.Ok icm de Te letolsz 1 nap 60-100 között a madarak meg 2-3at és örülnek milyen jók.Ha megnyered a partit megvan az első hely ha meg nem inditasz 1 újat.
Na igaz! Le is írtad miért nem hajlottam szívesen én sem a callra arról nem is beszélve, hogy nem lesz tér postflop játékram, mert majdnem hogy potnyi pénz lesz előttünk. A push lesz itt a jó megoldás, csak hát én egy koszos nit vagyok ezért az egerem mindig a fold gomb felé kúszik :D
Nálam ez sima push.Fold nem opció,call necces .Azért ez 1 2,5 dolláros sng +2x mutattál jobb lapot ,hacsak nem trükközik valami über lappal és van esze 1 pici is a pushra dob .Ha meg jobbal tetted be az már csak hab a tortán ha meg is nyered.Nem szeretek ilyen lappal floppot nézegetni,jön 1 K magas flop donkol nincs semmid Te meg dobhatod.Azt mutat J7 off semmivel és simán nyernéd a partit.Izolálni akarsz,hogy letold a Btn-el.Annyi képzetlen tolja ezen a szinten ,minden szarral ,simán +ev a push.Megnyitotta a lobbit látja 128 dodó az elsö hely 34 a 4ik elkéne gondolkoznia megéri-e minden szarral callolni.Mondom lehet AA,KK ,esetleg pp és trükközik de sokkal töbször lesz nála szar .Ha meg elölröl raktad be a végkifejlet meg mindegy.
Ha képzett megjelölt playa csinálná ott mehet a call ,sőt ott még a fold is opció lehetne ha tuti readom van ,hogy ezt monsterral csinálja.50/29nél el se gondolkozom .Tolom rá és kész ,csodákra képesek.Ok icm de Te letolsz 1 nap 60-100 között a madarak meg 2-3at és örülnek milyen jók.Ha megnyered a partit megvan az első hely ha meg nem inditasz 1 újat.
Call ! És nem kockáztatnék,túl jól állunk, túl nagy az ICM hatás,(még ha egy nagy fish ellen is kell menni) Szépen lecalloznám és ki checkelném !HU-t pedig megnyerném , szvsz :)
Szépen lecalloznám és ki checkelném !
Nem kötekedésből, de honnan veszi mindenki, hogy egy 50/29es player ellen végig fogja checkolni potnyi pénzel postflop?Egy 50/29 es player postflop se lehet nagyon feszes, akármilyen drawwal, párral stbvel kiblöffölhet, főleg úgy, hogy mi azzal a céllal megyünk partiba, hogy A vagy Q magas floppon betesszük, többin check-foldolunk.
Azt se értem, hogy miért mi foglalkozunk az ICM-el, mé nem pusholunk és gondolkodjon ő a maga módján(ha vesztek 16k marad, és könnyen kieshetek, ha dobok maradok 2.)
Amúgy a mi AQ-nk, meg az SS push range eléggé beszűkíti annak a lehetőségét, hogy nála monster legyen.
Becallolni, és fit or foldolni kb a legrosszabb alternatíva szerintem.Ha az ellen jo reg, és tudjuk hogy ez a line nagy erőt takar nála, akkor is inkább fold, mint call.
Callal megadjuk az esélyt, hogy eldobja a rosszabbakat(QJ,KJstb)Amagason, megadjuk az esélyt, hogy kiblöfföljön rosszabbal, vagy hogy lejavuljon rosszabbal, míg monster ellen ugyanugy tönkre megyünk Q-A magason.
Akkor már maximalizáljuk az FE-t, és helyezzük rá a nyomást, mint mi agyaljunk.
Attól, hogy preflop aggro, még nem biztos, hogy postflop is az. Másrészt nem hiszem, hogy nagyon ki fog blöffölni bennünket, mikor már sd kell mennie a shorty ellen.