Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 180 fős SnG közösség topicja

Agra
Válasz Asa kommentjére
2012. márc. 28. 12:19

Hát nem tudom lehet, hogy én sem vagyok kompetens az ügyben, de nálam a call biztos nem jönne szóba. Ha jól számolom majdnem potnyi pénzem maradna flopra nincs túl sok tér a játékra. Túl kevés a zseton ezért vagy fold vagy push. De ha tényleg egy ennyire gyenge játékos ül bent akkor lehet, hogy ezt foldolnám.

Tényleg nem vagy túl kompetens az látszik, mert akármilyen random fish is legyen a bb, egy dolgot nem csinálnék és az a fold. Itt két opció van, Push illetve Call. szvsz

Asa
Válasz Agra kommentjére
2012. márc. 28. 12:31

Hmm érdekes mindig van mit tanulni. :) Úgy gondoltam, hogy itt a call a legrosszabb megoldás. De hát annyian írtátok, hogy már kezdem elhinni, hogy jó lépés :)

Taz
Válasz Asa kommentjére
2012. márc. 28. 12:55

Hasonló stack-ek mellett aggro donk ellen standard a push, de így, hogy ekkora az ICM hatás: call és szépen flop függvényében egy normál postflop játék.

Shaikon
Válasz Taz kommentjére
2012. márc. 28. 14:21

Nálam ez sima push.Fold nem opció,call necces .Azért ez 1 2,5 dolláros sng +2x mutattál jobb lapot ,hacsak nem trükközik valami über lappal és van esze 1 pici is a pushra dob .Ha meg jobbal tetted be az már csak hab a tortán ha meg is nyered.Nem szeretek ilyen lappal floppot nézegetni,jön 1 K magas flop donkol nincs semmid Te meg dobhatod.Azt mutat J7 off semmivel és simán nyernéd a partit.Izolálni akarsz,hogy letold a Btn-el.Annyi képzetlen tolja ezen a szinten ,minden szarral ,simán +ev a push.Megnyitotta a lobbit látja 128 dodó az elsö hely 34 a 4ik elkéne gondolkoznia megéri-e minden szarral callolni.Mondom lehet AA,KK ,esetleg pp és trükközik de sokkal töbször lesz nála szar .Ha meg elölröl raktad be a végkifejlet meg mindegy.
Ha képzett megjelölt playa csinálná ott mehet a call ,sőt ott még a fold is opció lehetne ha tuti readom van ,hogy ezt monsterral csinálja.50/29nél el se gondolkozom .Tolom rá és kész ,csodákra képesek.Ok icm de Te letolsz 1 nap 60-100 között a madarak meg 2-3at és örülnek milyen jók.Ha megnyered a partit megvan az első hely ha meg nem inditasz 1 újat.

Asa
Válasz Shaikon kommentjére
2012. márc. 28. 14:34

Na igaz! Le is írtad miért nem hajlottam szívesen én sem a callra arról nem is beszélve, hogy nem lesz tér postflop játékram, mert majdnem hogy potnyi pénz lesz előttünk. A push lesz itt a jó megoldás, csak hát én egy koszos nit vagyok ezért az egerem mindig a fold gomb felé kúszik :D

annafan
2012. márc. 28. 14:36

Nálam ez sima push.Fold nem opció,call necces .Azért ez 1 2,5 dolláros sng +2x mutattál jobb lapot ,hacsak nem trükközik valami über lappal és van esze 1 pici is a pushra dob .Ha meg jobbal tetted be az már csak hab a tortán ha meg is nyered.Nem szeretek ilyen lappal floppot nézegetni,jön 1 K magas flop donkol nincs semmid Te meg dobhatod.Azt mutat J7 off semmivel és simán nyernéd a partit.Izolálni akarsz,hogy letold a Btn-el.Annyi képzetlen tolja ezen a szinten ,minden szarral ,simán +ev a push.Megnyitotta a lobbit látja 128 dodó az elsö hely 34 a 4ik elkéne gondolkoznia megéri-e minden szarral callolni.Mondom lehet AA,KK ,esetleg pp és trükközik de sokkal töbször lesz nála szar .Ha meg elölröl raktad be a végkifejlet meg mindegy.
Ha képzett megjelölt playa csinálná ott mehet a call ,sőt ott még a fold is opció lehetne ha tuti readom van ,hogy ezt monsterral csinálja.50/29nél el se gondolkozom .Tolom rá és kész ,csodákra képesek.Ok icm de Te letolsz 1 nap 60-100 között a madarak meg 2-3at és örülnek milyen jók.Ha megnyered a partit megvan az első hely ha meg nem inditasz 1 újat.

+1

50/29-es agro fish ellen soha nem callolnék itt, hanem insta ráborítanám az egészet.

21PoKeRaRcSuNy
Válasz annafan kommentjére
2012. márc. 28. 14:52

Call ! És nem kockáztatnék,túl jól állunk, túl nagy az ICM hatás,(még ha egy nagy fish ellen is kell menni) Szépen lecalloznám és ki checkelném !HU-t pedig megnyerném , szvsz :)

fkf131
Válasz 21PoKeRaRcSuNy kommentjére
2012. márc. 28. 15:27

Szépen lecalloznám és ki checkelném !

Nem kötekedésből, de honnan veszi mindenki, hogy egy 50/29es player ellen végig fogja checkolni potnyi pénzel postflop?Egy 50/29 es player postflop se lehet nagyon feszes, akármilyen drawwal, párral stbvel kiblöffölhet, főleg úgy, hogy mi azzal a céllal megyünk partiba, hogy A vagy Q magas floppon betesszük, többin check-foldolunk.

Azt se értem, hogy miért mi foglalkozunk az ICM-el, mé nem pusholunk és gondolkodjon ő a maga módján(ha vesztek 16k marad, és könnyen kieshetek, ha dobok maradok 2.)

Amúgy a mi AQ-nk, meg az SS push range eléggé beszűkíti annak a lehetőségét, hogy nála monster legyen.

Becallolni, és fit or foldolni kb a legrosszabb alternatíva szerintem.Ha az ellen jo reg, és tudjuk hogy ez a line nagy erőt takar nála, akkor is inkább fold, mint call.

Callal megadjuk az esélyt, hogy eldobja a rosszabbakat(QJ,KJstb)Amagason, megadjuk az esélyt, hogy kiblöfföljön rosszabbal, vagy hogy lejavuljon rosszabbal, míg monster ellen ugyanugy tönkre megyünk Q-A magason.

Akkor már maximalizáljuk az FE-t, és helyezzük rá a nyomást, mint mi agyaljunk.

Shaikon
Válasz fkf131 kommentjére
2012. márc. 28. 15:30

Nem kötekedésből, de honnan veszi mindenki, hogy egy 50/29es player ellen végig fogja checkolni potnyi pénzel postflop?Egy 50/29 es player postflop se lehet nagyon feszes, akármilyen drawwal, párral stbvel kiblöffölhet, főleg úgy, hogy mi azzal a céllal megyünk partiba, hogy A vagy Q magas floppon betesszük, többin check-foldolunk.

Azt se értem, hogy miért mi foglalkozunk az ICM-el, mé nem pusholunk és gondolkodjon ő a maga módján(ha vesztek 16k marad, és könnyen kieshetek, ha dobok maradok 2.)

Amúgy a mi AQ-nk, meg az SS push range eléggé beszűkíti annak a lehetőségét, hogy nála monster legyen.

Becallolni, és fit or foldolni kb a legrosszabb alternatíva szerintem.Ha az ellen jo reg, és tudjuk hogy ez a line nagy erőt takar nála, akkor is inkább fold, mint call.

Callal megadjuk az esélyt, hogy eldobja a rosszabbakat(QJ,KJstb)Amagason, megadjuk az esélyt, hogy kiblöfföljön rosszabbal, vagy hogy lejavuljon rosszabbal, míg monster ellen ugyanugy tönkre megyünk Q-A magason.

Akkor már maximalizáljuk az FE-t, és helyezzük rá a nyomást, mint mi agyaljunk.

ennyi .
köszi megspóroltál 1 csomó irást +100

dodi89
2012. márc. 28. 15:39

Attól, hogy preflop aggro, még nem biztos, hogy postflop is az. Másrészt nem hiszem, hogy nagyon ki fog blöffölni bennünket, mikor már sd kell mennie a shorty ellen.

Élő ügyfélszolgálat