Póker Fórum Archívum > Sit&Go > S&G Elméletek

jokeweb
Válasz fradi89 kommentjére
2011. jan. 12. 18:51

Tudna nekem valaki ajánlani valami jó oldalt ahol SnG stratégiákat találok? esetleg olyan könyvet ami ezzel foglalkozik?

Én először is a Dan Harrington 3 kötetét tudom ajánlani!

rudinese33.1/3
Válasz jokeweb kommentjére
2011. jan. 12. 19:00

Nincs esély. Ha megpróbálsz becsúszni "befoldolni" magad itm-be a két másik ss mákol és te esel ki. Ha lopsz belenézel egy erősebb lapba, ha coinflip nem nyersz, ha meg olyan lappal lopsz amivel érdemes is egy szarral lemákolnak.
Ez a véleményem január hónapról...

Maxxxika
Válasz rudinese33.1/3 kommentjére
2011. jan. 12. 19:49

és még nincs vége!
:)

jokeweb
2011. jan. 15. 9:25

Nincs esély. Ha megpróbálsz becsúszni "befoldolni" magad itm-be a két másik ss mákol és te esel ki. Ha lopsz belenézel egy erősebb lapba, ha coinflip nem nyersz, ha meg olyan lappal lopsz amivel érdemes is egy szarral lemákolnak.
Ez a véleményem január hónapról...

Ezek nekem is ismerősek, szinte nekem is erről szólt eddig a Januárom!

rudinese33.1/3
2011. jan. 15. 9:36

Az igazsághoz tartozik ezeket azért írom be, hogy elszégyeljem magam. Vajon az akadémia fórumjára írt hiszti mennyiben befolyásolhatja az asztalon mutatott játékom, illetve mennyire érzi a terem rng-je hogy "mostmárkapdbemertlecserélemaskintésjólráfázol???!!!"
Elég ha rám hatással van. Pár nap szakadék-nézés után ismét elindultam a jobb felső irányába.

jokeweb
2011. jan. 15. 9:49

Én is azért nyitottam ezt az Témát , hogy segítséget kérjek, mert egyszerűen csak zuhantam- zuhantam mindig lemákoltak vagy belerohantam valami prémiumba.
De most már kezdem összeszedni magam.:)

trixilw
2011. jan. 15. 9:54

Én először is a Dan Harrington 3 kötetét tudom ajánlani!

Azt inkább ne! Sit'n'go-s feladatok szerintem pocsékak.

jokeweb
Válasz trixilw kommentjére
2011. jan. 15. 9:59

Azt inkább ne! Sit'n'go-s feladatok szerintem pocsékak.

Akkor mondj egy jobb könyvet ami az SNG -vel foglalkozik!

trixilw
2011. jan. 15. 10:09
csiko13
2011. jan. 15. 10:30

A korai szakaszban nálam all-inre az AK easy fold. Nem hiszem, hogy be kellene vállalni egy coinflipet korai szakaszban. Paul Shaw SNG könyve szerint (amit épp most olvasok és ajánlok mindenkinek szíves figyelmébe - sajnos csak angolul van) egy teljes fejezetet szán ennek a gondolatnak. A korai szakaszban is van ICM és eszerint vastagon -EV az AK call, de még a QQ is. Ha van statom az adott játékosról, aki egy overaggro fish, akkor sem tolnám rá, mert ha a fentiekkel nincs is tisztában a kedves ellenfél, fish fejjel gondolkozva simán AK-ra tesz, mert ugye nem bajlódik a range-dzsekkel és túl sokszor fogja 66+ párokkal megkínálni az arcod, amiknél pedig neked kell lejavulnod és erre teszed fel a tourney life-od. DOBD EL!

Amikor most az újévben elkezdtem komolyabban turbo sng-zni papírra vetettem magamnak néhány alap elképzelést. Mi nekem a DS, 2 verzió: zsinórban 5 nap, napi 6 BI mínusz, vagy zsinórban 3 nap 10 BI mínusz, a lényeg 30 BI mínusz. Aztán meghatároztam hozzá egy forgatókönyvet, hogy megállapítsam mi az oka a DS-nek. A heti 10 óra tanulásból elemző sessionökre legalább 7 órát fordítok, most a kezdeti szakaszban. SNG wizard, ICM trainer, universal hand replayer és Nash táblázat, egy kockás füzet és a hand history-k. Rettenetesen kritikus vagyok magammal szemben. Eddig 10 sng (kb. 700 hand) / 10-12 hibával nyomtam, tegnap sikerült előszőr 10 / 4-es sessiont tolni. Amikor képes leszek a saját stratégiám szerinti 10 / 2-őt hozni 10 sessionon keresztül, onnantól jelenthetem ki, hogy beállt a stratégiám. Amikor mindezzel kész vagyok és ezzel a hibaszázalékkal dolgozva sikerül a fent említett 30 BI-s mínuszt hozni, na AZ A DOWNSWING, addig csak csak a saját hibáimból / szerencsémből fakadó swingekről beszélnék.
Rettenet nehéz és fárasztó 4 asztalon betartanom a saját stratégiát, de legalább függetleníteni tudom magam az asztalnál ülő többi játékostól. Megnyugtat a tudat, hogy a magam részéről megtettem mindent és már csak az RNG ellen kell küzdenem.
Igyekszem úgy felfogni, hogy a DS az egy matematikai törvényszerűség, csak remélni tudom, hogy legalább annyira, mint az UP, és remélem rövidesen utolér bennünket is az utóbbi. :)
GL!

Élő ügyfélszolgálat