S&G stratégia
Hello!
Számomra az SnG az egyik legkedveltebb műfaj, ezért itt egy általános stratégiákat, és kérdéseket érintő "vitát" szeretnék elindítani, ha van rá érdeklődés?!
Én mióta rátaláltam az SH(5fős) játékra, azóta 10főset nem is játszottam, régebben játszottam 20-30fős sng-ket is, de azok nagyon hosszúra nyúltak... a sok helyen javasolt elején nagyon feszes, zsetongyűjtögetős, kivárós taktikával nem mindig sikerült elég pénzt összeszedni, mire a vakok nagyon megemelkedtek, LAG játékkal pedig a szórás volt nagyon nagy...
Most inkább az 5fősről írnám le a saját tapasztalataim: i4boss felületen játszom mostanság, 3-10$ közötti sng-ket. A tét növekedésével a játékos állomány szinte egyáltalán nem változik. Viszont azt vettem észre, hogy a mezőny nagyon vegyes, néha sziklakertbe botlom, néha viszont már a 2. vakszinre HU alakul ki, és persze van olyan is, amikor 1-2 szikla mellé bekerül 3 blöffös.
reggelés:
Vannak preferált júzerek, akiket jobban szeretek: olaszok, spanyolok, finnek, dánok, írek, törökök és lehetőség szerint kerülöm a kelet európai blokkot.
Alkalmazkodás:
Az első pár körben kiderül, hogy milyen asztalhoz csöppent az ember, általános igazság, hogy kezdjünk el lehetőség szerint fordítva játszani mint az asztal többi tagja. Én szikla asztalon nagyon agresszíven kezdek, magas lapokkal, SC-kel, Axs-el Kx-sel, osztó pozícióból szinte bármivel emelek, alacsony pocketekkel általában viszont limpelek.
Aggro asztalon limpelgetni szoktam a fenti lapokkal, ha nincs emelés, a prémium lapokkal(itt egy AJs A10s is annak számít) viszont nagyon agresszíven tolom, amíg még kicsik a vakok...itt általában ha betalál a flop 2pár, drill, akkor 1 ember búcsúzik is.
Ha sikerült megszedni kicsit magunkat, esetleg kiejteni valakit, akkor szikla asztalon próbálom terrorizálni az asztalt, általában akkora emelésekkel, ami az ő fél stackjük, tényleg csak prémium lapokkal hajlandók megadni...addigra meg általában nekem 3-4000 zsetonom van, náluk meg a maradék...néha megmutatok egy-egy jobb lapot. Eljön az az idő, amikor márkezdenek nem hinni az emeléseknek, és akkor végig call-olnak, ha bármit találnak flopban, csak hogy megnézzék mire emeltünk...ilyenkor kell kicsit visszavenni, és kivárni, tényleg csak jobb lappal nyomulni. Hasonló a helyzet ha mutatásra kerül a sor amikor blöffölünk, utána ajánlatos visszavenni, nem fognak hinni nekünk...ezt persze megint ki lehet használni ha lapunk van.
Aggreszív asztalon ha megszedtem magam és ki is esik 1-2 ember, akkor már kivárásra szoktam játszani, megvárom általában míg HU kerülök valakivel, addig csak jó lapokra szállok be.
HU
Mivel itt szinte csak az első hely ér valamit, ezért itt kell igazán eredményesnek lenni, ha jó ROI-t akar kihozni az ember. Általában az itteni ellenfelek HU tudása nagyon gyenge...van aki nagyon feszes marad, szinte mintha 10fős asztalon játszana, és dobál el mindent, van aki az all-in or fold taktikát veszi elő, ha érzi hogy szorul a hurok, és van a mindenre emelős és ráemelős. Minden stílus ellen lehet mit kezdeni, én általában az all-inesek ellen vagyok a legrosszabb....
Másik amit ajánlok, a jegyezetek készítése, én mindenkiről írok pár sort akivel már játszottam, általában lehet velük ismét találkozni.
No így egyenlőre ennyi...kíváncsi lennék olyan véleményekre akik magasabb alapon játszanak, esetleg 20-30fős sng-ket, hogy ott mi a helyes taktika, ilyesmi....esetleg sng leosztások, vagy érdekes ellenfelek leírásai is jöhetnek
Vannak preferált júzerek, akiket jobban szeretek: olaszok, spanyolok, finnek, dánok, írek, törökök és lehetőség szerint kerülöm a kelet európai blokkot.
Alkalmazkodás:
Az első pár körben kiderül, hogy milyen asztalhoz csöppent az ember, általános igazság, hogy kezdjünk el lehetőség szerint fordítva játszani mint az asztal többi tagja.
Ha sikerült megszedni kicsit magunkat, esetleg kiejteni valakit, akkor szikla asztalon próbálom terrorizálni az asztalt, általában akkora emelésekkel, ami az ő fél stackjük, tényleg csak prémium lapokkal hajlandók egadni...
addigra meg általában nekem 3-4000 zsetonom van, náluk meg a maradék...néha megmutatok egy-egy jobb lapot.
Had ragadjam meg az alkalmat, hogy megkérdezzem, mi az a ROI? :)
Had ragadjam meg az alkalmat, hogy megkérdezzem, mi az a ROI? :)
Egyébként milyen ROI-t sikerült elérni ezzel a játékkal (milyen téten és hány S&G alatt mindezt)?
A minta még nem túl nagy, de majd közzéteszem az adataim 1000sng után is, ha érdekel valakit.
Engem feltétlen érdekel.
Nekekm is az SNG a kedvenc típusom, én mióta újrakezdtem csak 6fős SNG-t (eddig játszogattam 1dolcsison és most léptem fel 2.5 dolcsira)játszok az Everesten itt legtöbbször Francia, Német Olasz játékosokkal játszok nekem sincs még nagy tudásom de a legtöbbjének még ennyi sincs, amit eddig megfigyeltem bármilyen Ax-re képes a többség All-IN menni, vagy ha a flopban second vagy third párja van anélkül hogy legalább egy húzó lapja van, vagy a másik véglet aki csak prémium lappal kezd valamit ez utóbbit nagyon nem szeretem főleg ha HU maradunk mert egy örökké valóságig is tart egy ilyen végkifejlet, ilyenkor szoktam crazyre váltani pocket pár vagy egy Ax, Kx Qx kézben 10-15BB emelni vagy All-In menni hátha megjön a kedve
igaz csak 50 partis a mintám és ebből semmit nem lehet levonni ROI: 17,26
a 2,5 dollára történő felmenetel sokat rontott rajta az első 5 ilyen SNG-t 0-val zártam pedig semmivel sincsenek jobb játékosok mint 1dolcsis asztalnál
ha eljutok a HU-ig ezen a szinten nagyon jól megy 19 HU-ból 14et megnyertem
milyen könnyvet érdemes elolvasni hogy fejlesszem a tudásom???
milyen könyvet érdemes elolvasni hogy fejlesszem a tudásom???
Na ez egy olyan téma ami engem is érdekel. Én is SH asztalon játszom a sng-kat. Ipoker hálózaton és a 20$ jackpot sng-kat nyomom főleg. Egyszer már sikerült kiszednem a kisjackpotot is. Játékosállomány nem túl kemény. Ha valaki türelmes akkor az első háromba biztos benne van (eddig fizet).
RIO-m 46% igaz csak 67 lejátszott partym van.