ez így látatlanban fordítva kell hogy legyen, prize+KO+fee
ez így látatlanban fordítva kell hogy legyen, prize+KO+fee
3:))
20-40 BB-vel húzóveszélyes szituban, amikor 1 ellenfelünk van, és a sztekkünk több mint harmadát beáldoztuk top párra pre+flop+turn emelésekkel, és jön a river, és kiegészíti a színt, sort, akkor ti mit csináltok? Pozíción kívül vagyunk, agresszorként.
Két véglet rendben is lenne, passzív játékosnál nem feltételezem, hogy beblöfföli a szitut, mehet a check/fold. Emelgetős blöffölősnél mehet a check/call, vagy sima bet.
De van egy halom játékos, akinél nem tudom, hogy ha checkelek, és mondjuk allin megy, az blöff vagy sem. És top párom van, sztekk több mint harmada a kasszában, és valószínű meg fogom adni. Szóval ilyenkor én bután allin megyek előlről, mert nem akarok egy esetleges allinon gondolkozni, hogy az most blöff vagy sem. Nincs ilyesmire időm sok asztalnál. Arra játszom, hogy a másik is belerakott elég pénzt ahhoz, hogy top pár gyengébb kísérővel, második párral megadjon, és az majd kompenzálja az esetleges kiegészült sorokat-flössöket.
Most hogy végig gondoltam, szerintem jobb a check. Utána még van egy döntési lehetőségünk, hiába van ott a sztekk jelentős része, érdemes mégegyszer átfutni a helyzetet, ha allint jelent.
Cg HUD-ban ilyenkor szokták nézni a river agressziót, amit a torna játékosok nem íratnak ki, de talán a pop up-ban benne lesz. Annyi gond van vele, amit te is említesz, hogy ha nem ismered eléggé az ellent (kevés hand), akkor ezzel nem megyünk semmire.
Én úgy vettem észre, hogy a kis tétes sng játékosok messze nem blöffölnek annyit, mint a cg játékosok (nemrég kevés cg-t is játszottam). Ha leesik egy húzó riveren, és overbet all in mennek, az szerintem ritkán lesz blöff (illetve blöffbe fordított kész hand). Ilyenkor kapni fogsz kb 1,5-1,7:1 pot odds-ot, és szerintem nem fognak olyan gyakorisággal blöffölni, hogy nyereséges legyen megadni egy egy pár típusú kézzel.
Persze ez mezőnyönként, site-onként egy kicsit módosulhat.
Cg HUD-ban ilyenkor szokták nézni a river agressziót, amit a torna játékosok nem íratnak ki, de talán a pop up-ban benne lesz. Annyi gond van vele, amit te is említesz, hogy ha nem ismered eléggé az ellent (kevés hand), akkor ezzel nem megyünk semmire.
Én úgy vettem észre, hogy a kis tétes sng játékosok messze nem blöffölnek annyit, mint a cg játékosok (nemrég kevés cg-t is játszottam). Ha leesik egy húzó riveren, és overbet all in mennek, az szerintem ritkán lesz blöff (illetve blöffbe fordított kész hand). Ilyenkor kapni fogsz kb 1,5-1,7:1 pot odds-ot, és szerintem nem fognak olyan gyakorisággal blöffölni, hogy nyereséges legyen megadni egy egy pár típusú kézzel.
Persze ez mezőnyönként, site-onként egy kicsit módosulhat.
Ezt a hand-et hogy játszottátok volna?
90 fős 3.3 $-os turbo sng
ellen statjai 18/9/5.6 45 hand alapján, az agresszióra nincs adat
weaktight | Hand Poll | AA - No Limit Holdem Tournament