Nem értem ezeket a számokat, milyen 30, milyen 40? Mindegy, nincs időm tovább magyarázni.
Pot odds. Ezt így tanuljuk meg, mert erre épül az egész játék.
Egyértelmű, hogy hosszútávon ez jo dobás, amivel fix, hogy zsetonokat fogsz megtakaritani. Az en gondolatomban pont azért támadna egy reg a későbbiekben, mert latja, hogy ezen a boardon nem tudsz eldobni egy part. Éppen az a helyzet, hogy a rossz játékost az különbözteti meg a jotol, hogy a jo játékos érzi mikor kell az egyébként jo lapot is eldobni.
Nézd meg a flop előtti movet az enemy részéről. Szerinted nem ordít róla, hogy flop után jobb,mint egy pár?
Bocs, ha valakinek sértő a hangnem, tényleg nem annak szántam. Véleményemet továbbra is tartom (ami ez esetben abszolút helyes), hogy ezt ilyenkor el lehet és el is kell dobni. Vannak jobb helyzetek amikor ki lehet fizettetni egy overpart, de ez egyáltalán nem az.
Mondjuk PezRezt kérdeztem meg, aki ezen a téten, és picivel feljebb 180.000$ nyerő (6max turbo sng), valamint Monkeyheavent (2tiWinner biztosan ismeri), Tropifisht, és beszéltem md261-gyel is, aki szintén 180-200.000$ körüli pluszban van, és 6-max turbo sng-ket játszik. Senki nem mondta opcióként a c-foldot, nyilván mert egyszerűen sz*r. Ott nem voltak egyértelműek a vélemények, hogy bet-fold, vagy bet-call, a konzervatívabb emberek, mint PezRez, vagy Márkó simán dobják, de md261, és monkeyheaven is bet-callolja. Miért ne lenne gyenge a check-fold? Ebben a szituban a QQ semmivel nem ér kevesebbet mint egy KK, vagy egy AA. Azokat is checkfoldolod turnön? Az elég lol lenne. Abból, hogy callol egy utcát, nem jelenti azt, hogy jobb mint egy pár. Ez turnön vagy bet-fold, vagy bet-call. A check azért sz*r, mert egyrészt ingyenkártyát adhatunk neki, és baromi nehéz helyzetben lehetsz riveren, valamint azért is, mert ha beléd betel turnön, akkor vakarhatod a fejed, lásd 2tiWinner. Itt hosszútávon simán elől leszünk, úgyhogy szerintem mindenképpen betelni kell a turnt 300körül, és ha spewy az ellenfél akkor meg is lehet adni, mert sokszor lesz semibluff, ha pedig nem olyan agró játékos, akkor el lehet dobni. De az egy képtelen baromság, hogy kijelentjük turnön, hogy itt márpedig verve vagyunk, és c-foldoljuk a dáma párunkat, csak azért, mert callolta az ember a cbetünket. Ennyi erővel minden lapot c-foldolhatsz egy kicsit scarynek tűnő turn után.
Mondjuk PezRezt kérdeztem meg, aki ezen a téten, és picivel feljebb 180.000$ nyerő (6max turbo sng), valamint Monkeyheavent (2tiWinner biztosan ismeri), Tropifisht, és beszéltem md261-gyel is, aki szintén 180-200.000$ körüli pluszban van, és 6-max turbo sng-ket játszik. Senki nem mondta opcióként a c-foldot, nyilván mert egyszerűen sz*r. Ott nem voltak egyértelműek a vélemények, hogy bet-fold, vagy bet-call, a konzervatívabb emberek, mint PezRez, vagy Márkó simán dobják, de md261, és monkeyheaven is bet-callolja. Miért ne lenne gyenge a check-fold? Ebben a szituban a QQ semmivel nem ér kevesebbet mint egy KK, vagy egy AA. Azokat is checkfoldolod turnön? Az elég lol lenne. Abból, hogy callol egy utcát, nem jelenti azt, hogy jobb mint egy pár. Ez turnön vagy bet-fold, vagy bet-call. A check azért sz*r, mert egyrészt ingyenkártyát adhatunk neki, és baromi nehéz helyzetben lehetsz riveren, valamint azért is, mert ha beléd betel turnön, akkor vakarhatod a fejed, lásd 2tiWinner. Itt hosszútávon simán elől leszünk, úgyhogy szerintem mindenképpen betelni kell a turnt 300körül, és ha spewy az ellenfél akkor meg is lehet adni, mert sokszor lesz semibluff, ha pedig nem olyan agró játékos, akkor el lehet dobni. De az egy képtelen baromság, hogy kijelentjük turnön, hogy itt márpedig verve vagyunk, és c-foldoljuk a dáma párunkat, csak azért, mert callolta az ember a cbetünket. Ennyi erővel minden lapot c-foldolhatsz egy kicsit scarynek tűnő turn után.
Na, jó.
Tehát először: A kérdés az volt, hogy a turn betre mit csináljunk. Nem az, hogy mit csináljunk a turnon. Te végig arról beszélsz, hogy a bet-call vagy a bet-fold miért jobb játék a turnon, a többiek meg arról, mit kell tenniük a a turn check és ellen betje után. Ez két különböző kérdés.
Gondolom a helyzet kulcsa az, hogy valójában hogyan állunk a turnon. Ez pedig szerintem (többek között) ellenfél és tétfüggő.
Én azt gondolom, hogy itt verve vagyunk. És ezt elsődlegesen arra alapozom, hogy az ellen callolt egy miniraiset preflop. Ehhez képest a flop textúrája borzalmas a qq-nak (illetve minden magas párnak)
És azt sem hiszem, hogy az ember a preflop akció után a floppon rájött, hogy pozicíóban van, és simán elviheti a potot floatolással, pontosan azért mert a bb nagy erőt mutatott a visszaemeléssel, és a flop hívással.
És nem arról van szó, hogy a turn scary, hanem az egész board és az eddigi események.
És azt is gondolom, hogy magasabb téten egyre inkább neked lesz igazad. De gondolom ez a parti nem ott játszódott, mert utg+1 miniraise, co call, majd bb 3 bet után az utg+1 fold és co call eleve nagyon érdekes.
Ezt nem vitatom, én csak azt mondtam, hogy semmi létjogosultsága nincs annak, hogy arról megy a közvéleménykutatás, hogy mit csináljunk ha hozzánk betel, mivel eddig el se lenne szabadna jutni, olyan hatalmas hiba a turn check. De ez az én véleményem, nincs kedvem az egész akadémiával szembeszállni. Egyébként ez egy 30$-os sng, ahol azért már jónéhány erős, gondolkodó játékos van.
De nem biztos, hogy hibádzik. Mert a kérdés nem az, hogy pot odds szerint megéri e megadni, hanem az, hogy mennyivel többet nyerhetünk egy esetleges jobb lappal, mondjuk egy KQs-val. Ahogy írtad itt a tét minden vagy semmi, és úgy gondolom minél magasabb a tét annál rosszabb döntés egy ilyen lappal AI menni. Arról most nem is beszélve, hogy milyen lapokkal mennek AI ezen a szinten. Tehát a kérdés még mindig az megéri jobb lapra várni vagy sem, ilyen zseton állásnál? Mert az egyértelmű, hogy fordított zseton állásnál AI!
Hát ha szar játék veszíteni egy (számomra legalábbis) egyértelmű helyzetben, akkor bocs, hogy ekkora marhaságot írtam. Ne magyarázd már meg, hogy jó játék pont itt tönkremenni..
Mondjuk PezRezt kérdeztem meg [...]
straubbazsinak
Idézetek a blogból:
A várható nyereményünk (az egész meccsé) tehát felírható, ha a következő leosztást x zsetonnal kezdjük:
EV(x zsetonnal folytatjuk) = w(x) * (első díj)
Az (első díj)-at vehetjük 1 egységnek, így a várható nyeremény éppen w(x) lesz.
Tegyük fel, hogy a fenti szituációk valamelyikébe kerülünk, azaz a kérdés, hogy érdemes-e megadnunk egy emelést riveren, vagy egy allint (estelg korábban). Tegyük fel, hogy x2 zsetonon állunk, azaz a dobás esetén x2 zsetonnal várjuk a következő leosztást. Ekkor a dobás várható értéke (a meccset figyelmbe véve)
döntés ezután: ha (x2,p) pont az így transzformált w(x) függvény felett van, akkor call, egyébként fold (ezzel a döntéssel maximalizáljuk a meccs várható nyereményét).
Ebből tehát nekem az jön le, hogy a zseton mennyiség igenis befolyásolja a végeredményt. Hangsúlyozom (csak azért, hogy el hidd talán megértem mi a különbség 55% és 45% között) veled ellentétben én nem csak az adott leosztást nézem hanem a meccs egészét, amiről a blog is szól. Ha megfigyeled a blog nagy része a meccsről és nem egy leosztás kimeneteléről szól. Ennek függvényében tettem fel a kérdést. Na már most ami a tét nagyságát illeti, nem a limitre gondoltam, hanem arra amit a szó jelent: azaz a megnyerhető $ mennyiségre. Mivel én is voltam olyan fiatal mint Te (gondolom a profil bejegyzés igaz), ezért eltudom fogadni, hogy kiakaszt, ha valaki akadékoskodik. De arra kérlek, hogy ha van egy kis időd próbáld meg a kérdésemet és az általam leírtakat végig gondolni. Ha ez meg van utána minősítheted a hozzászólásomat és a póker matematikai tudásomat. Kötve hinném, hogy megtudod ítélni a hozzászólásomból, hogy kitudom e számolni pld: a banki esélyt. Ha pedig oktatsz, akkor javaslom légy türelmesebb az olyan "hülyékkel" mint én vagyok, és tévedsz meggyőzhető vagyok, észérvekkel és ha nem beszélünk el egymás mellett.
Nem kioktatni akartalak, csak leírtam a mostani gondolataimat. Ha megsértettelek, akkor elnézést.
Elfogadom, hogy jobb játékos vagy mint én és köszönöm, hogy rám szánod az időd, ezért respect.