becsavartam de bizonytalanul
és lemákolt a Kqo? Szerintem jó volt a push. Simán játszhat így kis párt is.
Hero dealt ts td - Next Action? - submitted 09-13-2011 - 05:14 am - Poker Hand Replays
111 hand alatt 34/22/19,4%-os 3bet
itt mi a tervünk TT-vel? rátoljam vagy fold?
Hú, kicsit lemaradtam az eseményekről :)
Először is a handemhez:
Bazsi, köszi! Ennél többet nem kapsz :)
GT: Igazából elrontottam a handet, mert beraktam, hogy hatos párom van és mindenki arra koncentrált. De közben rájöttem, hogy a két shorti ellen egy unexploitable pushom van, a nagy vak meg feszes, és ahogy Bazsi is írta nemcsak a mostani szituáció jó, hanem a jövőbeni játékomat is megalapozza. Ráadásul az előző handben dupláztam AA-al, egy push rögtön utána általában meg szokta ijeszteni a gyenge játékosokat.
Szerintem a legelső dolog amit meg kell nézned mielőtt a push helyett az emelést választanád, az az, hogy mit veszítesz el ha esetlegesen raise-foldolnod kell. Lecsökken-e annyira a részesedésed, hogy minden FE-t elvesztesz és kikerülsz-e abból a csoportból amiben a veled egálban lévő játékosokkal voltál. Ha a válasz igen, akkor érdemesebb a push választani, hiszen hosszú távon többet veszthetsz, ha nem, akkor mindig a kockázat-kerülőbb játék a jobb. Ezért sem lehet pontos számot mondani, mert mindig függ attól, hogy a te stacked hogyan viszonyul a többiek stackjéhez.
Ugye amikor a 10BB-s szabályt kitalálták, akkor azt mondták, hogy te a bent lévő 1,5BB-re beemeltél 3BB-t, majd kaptál egy pusht, akkor a 14,5BB-re kellett megadnod 7-et, 33%-os oddsot kapva és így el lettél kötelezve a kassza iránt, mert nagyon ritka annak az esélye, hogy ne legyen meg a banki esélyed.
Ez SNG-ben erősen felborulhat a pontosan kiszámolható részesedések miatt, ezért sem lehet konkrét választ adni. A részesedés pedig mint tudjuk, nem csak a te zsetonodból jön, hanem a többiek zsetonjából is az asztalnál. Így lehet 13BB-ből raise/foldot is játszani, néha meg muszáj tolni, mert könnyen előjöhet olyan szituáció, hogy 70% esélyednek kell lennie, hogy megadhass egy re-stealt.
A te handedben például ha emelsz 2X-et, akkor közel 50% nyerési esélyednek kell legyen, hogy megadhasd bármelyik nálad nagyobb stack pushát. Viszont, ha tudod, hogy nem fogod kitágítani a regek push skáláját az emeléseddel, akkor sokkal kockázatkerülőbb mint a push másrészt kitágíthatod egy maniac shorti push skáláját is. Ebben a szituációban nekem az lenne a döntő, hogy a mögöttem lévő játékosok lazák-e vagy nem, mert ha ők a regek és a fishek a vakok, akkor megpróbálkoznék egy emeléssel. Nem hinném, hogy egy MP-ben ülő reg kockáztatná a jó részesedését hatáereset lappal egy utg-ből jövő emelésre, valamint akkor sem változna számottevően a szituációm az asztalnál, ha dobnom kellene.
Ha meg note-olnak? Egyrészt note-olj vissza te is (hogy ilyen szituációt látott tőled) másrészt ez annyira ritka lesz, hogy nem sokat tud majd profitálni a note-jából.
$25/$50 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG ($2,245)
GalambosTarzan (CO) ($2,415)
BTN ($1,870)
SB ($1,515)
BB ($6,955)
Pre-Flop: ($75, 5 players) GalambosTarzan is CO :ah: :as:
1 fold, GalambosTarzan raises to $150, 2 folds, BB calls $100
Flop: :4d: :kh: :9d: ($325, 2 players)
BB bets $100, GalambosTarzan raises to $400, BB raises to $900, $500 to GalambosTarzan ($1865)?
BB: VPIP: 50 PFR: 20 AF: 6.0
Látszólag gigafish.
Hogyan tovább?
Mi a gond?
Ollé, és reménykedjünk, hogy kitartunk.
Ez a donk majd reraise nagyon gyanús nekem. Ok, hogy kb. egy random lapos balek, de mivel aggrózhat ennyire?
Mi a gond?
Ollé, és reménykedjünk, hogy kitartunk.
Á, én csak megadnám, még képes lenne herofoldolni a T4-et, amit any turnon ránk shove-olhat :))
GT: mi itt a range, most komolyan? Any2. Hidd el, nem lehet overpárt foldolni itt ellene.
A flöshhúzó meg Ak, qj, 10j mind lehet nála. Ha nem lenne gigafish, akkor .... akkor sem dobnám el, csak valami szuperfeszes ürgének.