értem amit mondasz csak azt h az én beállításaim szerint, azt nem. igazából nem az zavart h esik lefelé, hanem az tűnt fel hogy kb ennyi játékon keresztül toltam be pl AA vs KK ellen és hasonlók mégis lefelé megy. ezekre a handekre gondoltam h az mitől lesz mínuszos. attól h lemákol? ezen nem nagyon tudtam mit beállítani, a haterestebb szitukat értem. mármint h ott attól pl any2 pushon vagyok attól még nem biztos h a mutatás után is +EV volt de ilyen szitukat nem értek mitől válnak azzá.
Najó, akkor nem értem, most EV felett vagy alatt vagy? (Ez inkább költői.)
Akkor tényleg semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ha monsterbe tolod, akkor veszítesz, zuhan az EV, mert veszítened kellett, ennyi. Semmi köze a wizardhoz és a pussod hosszú távú nyereségességéhez. A wizard is csak azt mondja, hogy ez a lépés hosszú távon profitot fog hozni, ehhez semmi köze annak, hogy mit mutat az ellenfél.
Az EV vonal nem a játékod díjazza (hogyan lenne ez lehetséges?), hanem a mutatásaid várható értékét (meg ja, mutatások nélkül elvitt kasszák értékét is).
Eddig te erről így gondolkoztál?
Nyilván, a "hogyan vannak kiosztva a lapok" is szerencse dolga, ezért tévedhet hatalmasat az EV vonal is pár ezer játékon belül, és ezért van a világ legjobbjainak is hosszú-hosszú EV csökkenésük. Ezt semmi nem fogja kiszámolni.
(És nem is túl érdekes, hogy 50 játékon keresztül gyakran mutattak erősebb lapokat. Megint ezzel foglalkozunk, de minek?)
Elméleti síkon szeretnék beszélgetni egy handről.
PokerStars 9 players STT Tournament
Blinds 100/200/25
UTG 3803 - 19 BB
CO 3022 - 15,1 BB (hero)
BU 1315 - 6,5 BB
SB 2180 - 10,9 BB
BB 3180 - 15,9 BB
Dealt to Hero :6c: :6d:
UTG folds, Hero?
Itt annak ellenére, hogy baromi jó a részesedésem és elég sokat kockáztatok, az a megoldás jött ki, hogy elég tágan kell pusholnom, nash szerint több mint 30%-al. Itt a miért érdekelne nagyon. Az odáig ok, hogy az ante 5 játékosnál már jelentősen lecsökkenti a kockázat/nyereség arányunkat, de létezik-e, hogy előáll egy kisebb terrorhelyzet itt a BU miatt, amiért nekem akár egy ilyen részesedést is érdemes kockáztatni? Egyébként BB jó reg, SB nemjó reg, BU tagfish, bár a kérdésemhez ehhez nincs is köze :))
Köszi.
$75/$150 No Limit Holdem
7 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG ($1,660)
GalambosTarzan (UTG+1) ($2,150)
MP ($4,510)
CO ($2,545)
BTN ($2,275)
SB ($755)
BB ($1,105)
Pre-Flop: ($225, 7 players) GalambosTarzan is UTG+1 :td: :ac:
1 fold, GalambosTarzan ($2150)?
Random ellenfelek ülnek az asztalnál. lazától a szikláig. Általánosságban mi itt a jó? Hogy játszátok ezeket a szitukat? Pre fold, raise/call, vagy push?
Valamit nagyon elronthatok!
MIóta nyertem a 180 fősön EV szerint 200$-t kellett volna buknom, ehelyett kb +70$-ban vagyok.
Néztem oktató SnG videót a laza stealekkel, limperek büntetésével kapcsolatban, és nagyon hasznosnak találtam, ugyanis laza lapokkal 20BB alatt 1-2 limper (főleg fish) után pusholni elvileg +EV, hiszen nagy az FE, így én megcsinálom ezt kb any Aval, 22+ al, KTs, KQ, van amikor még vadabb a range.
Nyilván olykor elkapnak, és ez az elkapás ennyire odaverne az EV-nek???
Nem tudom feldolgozni ezt a tényt, hogy úgy látom, hogy fejlődök, és közben a graf mást mond... Ehhez mit szóltok?
$75/$150 No Limit Holdem
7 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG ($1,660)
GalambosTarzan (UTG+1) ($2,150)
MP ($4,510)
CO ($2,545)
BTN ($2,275)
SB ($755)
BB ($1,105)
Pre-Flop: ($225, 7 players) GalambosTarzan is UTG+1 :td: :ac:
1 fold, GalambosTarzan ($2150)?
Random ellenfelek ülnek az asztalnál. lazától a szikláig. Általánosságban mi itt a jó? Hogy játszátok ezeket a szitukat? Pre fold, raise/call, vagy push?
UTG+1 ből nem szeretek AT vel játszani, pláne randomok ellen, ritkán fogod elvinni azonnal a potot, és egy törékeny handdel kell utána a posztflop játékod vinned, úgy, hogy OOp leszel valószínűleg. Nálam Itt AJ, 99+ a range.
Illetve deep játékban 22+ al openlimp formájában szettre vadászok.
Szia Bazsi! Írtam mailt a coach-os gmailra.
Nem nagyon tudom értelmezni a Wizardnak azt az ajánlását, hogy SB-ből mindig, minden körülmények pusk kb a range 100%-val bármilyen ellenféllel szemben. Ezt lehet szűkíteni, vagy ez komolyan plusz EV-s hosszútávon? Ma kipróbáltam és produkáltam 38%-nyi 3. helyet 5-max SNG-ben mert hamar rájöttek hogy any2-val tolom. Azt hiszem amíg nem vettem pár órát Balázstól ezt az any2 dolgot nem eröltetetem, mert hiába állítottam az ellenfelet akár maniacra, akkor is a handek 85%-val pusht javasolt akkor is mikor komoly zsetonom volt.
Nem nagyon tudom értelmezni a Wizardnak azt az ajánlását, hogy SB-ből mindig, minden körülmények pusk kb a range 100%-val bármilyen ellenféllel szemben. Ezt lehet szűkíteni, vagy ez komolyan plusz EV-s hosszútávon? Ma kipróbáltam és produkáltam 38%-nyi 3. helyet 5-max SNG-ben mert hamar rájöttek hogy any2-val tolom. Azt hiszem amíg nem vettem pár órát Balázstól ezt az any2 dolgot nem eröltetetem, mert hiába állítottam az ellenfelet akár maniacra, akkor is a handek 85%-val pusht javasolt akkor is mikor komoly zsetonom volt.