Darth Holdenper, a Sith'n'Go lord
Sziasztok:)
Ebbe a topicba az SnG-s tapasztalataimat, gyötrelmeimet, kérdéseimet szeretném összegyűjteni.
A másik topicot meghagyom a PLO-nak, mivel azt sem szándékozom abbahagyni, de egy ideig pihentetem, amíg valami normális limitre nem lesz használható rollom.
Többnyire Fifty50 SnG grind a terv, de azért röviden megemlítem így bevezetőnek a régebbi SnGs tapasztalataimat:
- Réges rég, egy messzi-messzi galaxisban belekezdtem 45manek grindolásába, mert egy oktatóvideó kapcsán kedvet kaptam hozzá. Elég csinos upswinggel kezdtem, jól is ment, de aztán meguntam az autopiloton történő multitablin' grindot.
- Egy kisebb kitérő után jöttek az FR turbo SnG-k. Ezek többé-kevésbé jól mentek. Beszereztem Moshman könyvét, meg az SnG Wizardot,és ezek alapján dolgoztam. De ez a műfaj sem kötött le túl sokáig (ezeket is PS-en toltam, illetve egy rövid ideig a William Hillen).
És mostanában kezdtem el F50-ezni.
A régebbi DoN-osoknak annyira nem jött be a DoN után az F50...nekem szerencsém van, mert nem nagyon voltak DoN-os tapasztalataim (talán 40-50-et játszhattam belőle), szóval nincs mit visszasírni:)
A nosztalgiázás után bele is csapnék a lecsóba:)
Ebben a topicba többnyire F50 handeket pakolok majd, meg hóvégi (esetleg hó közbeni) összesítéseket, grafikonokat, visszatérő kérdéses szituációkat, estébé.
Ebben a hónapban eddig elvileg (shark szerint) 667 normal F50 ment le 1,5$-os téten. Az eredmény nem annyira boldogító, de lesz ez jobb is:)
Nincs benne az összes SnG a HM-ben, mert jó néhányat otthon játszottam, de azért berakom a HM-es dolgokat is:)
És a végére még egy kérdéses handet. Jó a push?
Villain LAGish, képes itt r/f-olni is akár imo, mivel játszható stackje marad, és 2 hasonló stackkel rendelkező játékos van még rajtunk kívül.
No Limit Holdem Tournament
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
$1.35+$0.15
Stacks:
UTG coya78 (2,835)
UTG+1 NANDO-01SR (1,750)
CO TopherC.09 (4,765)
BTN BeingCool (1,805)
SB Nix0FF (1,895)
BB Holdenper (1,950)
Blinds: 75/150 Ante 20
Pre-Flop: (345, 6 players) Holdenper is BB :6h: :ac:
4 folds, Nix0FF raises to 450, 300 to Holdenper (1800)?
re-steal helyzetekben az alacsony off ászok nagyon-nagyon későn kerülnek bele a skálában, előbb lesz ott a 45s mint az A6o. Igaz lag és lehet nála any2, meg nagyon feszesen is adhat meg, de azért eléggé polarizált a range-e a nagy emelés miatt. És kisebb a mi fe-nk. Szóval valami nagyobb ászzal amit el kéne dobnia, belelevelingeli magát a megadásba és az nekünk nem jó. Matek szempontjából nem rossz a push, de a kisebb FE miatt kihagynám.
Tételezzük fel, hogy egy visszaemelésre nem dob Villain, vagyis azt, hogy pushol.
Ekkor ugye 45.67% odds kell a breakeven callhoz. (1820/[345+1820+1820]=0,4567)
Ez megvan akkor, ha 30%, vagy ennél szélesebb skálával emel.
(55+,A2s+,K5s+,Q7s+,J8s+,T8s+,98s,A7o+,A5o,K9o+,Q9o+,J9o+,T9o)
Vakharcban az emelő range biztos, hogy magasabb, mint 30%, szóval ez matematikailag egyértelműen push. Ekkora effektív stacknél a call nem opció, csak push, vagy fold.
Még ha +10%-ot hozzá is teszek esetleg ICM miatt, akkor is kb. 50,2% kell, ami még szintén jó egy 46%-os range ellen. vakharcban alapvetően 60-70% az emelő range, de van aki any2-vel nyomja.
Összességében szerintem push.
Szerintem a "csak" 65$ nyereség miatt 1,5-n ne fájjon a fejed!
Ha minden hónapban tudsz plusszolni kb. 50 beülőt, ergó minden hónapban szintet tudsz lépni, nem lesz semmi gáz és fél év múlva egész szép pénzt tudsz már cash outolni havonta...
Köszi a válaszokat!
A6-tal végül betoltam (bár kicsit kétkedve abban, hogy jó-e a push...A9-től tuti tolnám, de lehet már A8 is no brainer). Végül A7 volt nála, és holdolt:)
Mezo_gsi: Nem a nyeremény miatt fáj a fejem, de 6% roi szerintem elég alacsony 1,5$-ra. Elvileg fentebb csökkenni fog, de azért mid stakesen én még szeretném tartani az 5% körüli roit:) (mondjuk lehet a buyinhez képest alacsonyabb fee, meg remélhetőleg a tudásbeli fejlődésem miatt nem csökken annyit a roi később sem (7-15$ körül)...remélem legalábbis:D )
50bi? Nem szűk nagyon az 50bi-s BRM? Én 100bi-t használok, és 350$-nál lépnék fel a 3,5$ szintre (azaz szép folyamatosan, hogy kb az avg bi-re meglegyen a 100 buy-inem, tehát ha vegyesen tolom már a 3,5 és az 1,5-ös szinteket és a rollom 250$, akkor kb ugyanannyi 1,5öst és 3,5öst tervezek játszani)
Köszi szépen még egyszer a hozzászólásokat:)
ui.:
Tessék, egy klasszikus 10 órás verziója (riszpekt aki végignézi:)) ), melyben Szusza84 avatarja a címszereplő:D
[video=youtube;83M60qeRyMc]83M60qeRyMc[/video]
Brag
Csak egy rövid időre nézek be most. Ma sikerült összehozni egy 15bi pluszos napot.
Volt benne mondjuk egy 16bi+ session:D kicsit jól ment (setesedtem mint állat, meg sok volt a fish, akik úgy gondoltál jó ötlet 4bet allin menni minden vacak lappal), upswing egyértelmű...de azért örültem neki, mert a nap korábbi szakaszában nem nagyon akart menni.
Shark szerint a hónapban 7%-os roit produkálok 824 játék alatt (mai nap80 játék alatt 19%-os roi, lol).
Ami viszont zavar, hogy előző hónapban nem játszottam kb egyáltalán PS-en, aztán most bronzocska vagyok. Nem jelent olyan hű de sokat a silverstar, de azért az 1,5-ös FPP szorzó, meg néhány VIP tourney jól jönne. Viszont 1,5-ön elég nehéz kigrindolni a silvert (~900 játék kell hozzá, szóval meg lesz, bár érdekes, hogy elvileg shark alapján már csak 76 játék kéne hozzá, de a PS-es VIP szintmérő alapján még kell 110 kb).
Na mára ennyi:D megyek sorozatozni:)
GL mindenkinek!
Hyhy!
Igaz még nem hatalmas a mintád, de elég bíztatónak néz ki. Így tovább.
Én turbo SH-kat tolok, szintén 100 bi az alap brm-em.
Úgy nézem a leírtak alapján van SNG-s előéleted, egy kicsit lazíthatsz a szabályzaton még itt. 3.5$-ra felléphetnél 50-70 buyin között, aztán ha nem adja az RNG, visszalépsz mondjuk 40 3.5-ös buyinnel, ami még mindig majdnem 100 1.5-ös beülő.
Nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne a játékosok tudása és a regek száma szempontjából, azt hiszem hogy ha itt mondjuk 6-7% ROI-val számolsz, ott is tudsz legalább 4-5%-ot hozni, viszont az már jóval nagyobb $ értékkel bír és hamarabb eléred a következő (7$-os) limithez kitűzött roll célodat.
Bízz magadban, játssz a legjobbad szerint és menni fog. Visszafele meg mindig lehet lépni, ezzel elkerülheted a tönkremenést.
Sok sikert! :)
Köszi szépen:)
Igazából annyira nem vagyok jóban a szintlépésekkel, eddig szinte sosem sültek el jól:-/ De igyekszem minél hamarabb fellépni 3,5-re (szerintem dec elején felnézek milyen a mezőny).
Ma is volt egy kellemes sessionöm 15 sng alatt 8bi+:D egyértelmű upswing (a badbeat az egészben, hogy jön haver hétvégén Pécsre, aztán megyek vele élőzni, kocsmázni, bulizni, szóval nem tudom majd kipörgetni a rungoodot:D), viszont változtattam is a játékomon, szóval remélem egy picit az is benne van.
Eddig az alapstratégia az volt, hogy BB80-ig niteskedés, utána meg össze-vissza lopkodás. Most már BB50-től lazul kicsit a raise 1st rangem, szóval nagyobb eséllyel van közepes, vagy sok zsetonom a végjátékra:)
Köszi KeXiii a tippeket még egyszer!
GL
Ma, vagy holnap készülök egy hónapzáró bejegyzéssel, HM graffal, statokkal, meg sharkos adatokkal (mert HM-ben nincs benne minden játék).
Elértem a silverstart, ami nem egy nagy dolog, de azért kellett hozzá grindolni:)
A roi-mmal nem annyira vagyok elégedett (bár azért nem olyan rossz), de így hó végére végre rájöttem, hogy mi a legeredményesebb játék F50-nél (nem tudom persze mi a jó játék minden esetben, csak egy általános stratégiára nézve értettem).
Kipróbáltam 1-2 sessiont ultraTAG-nitty játékkal, mikor csak BB80-tól kezdtem "lopkodni", de akkor is válogatott handekkel. Igaz nem is jöttek annyira a lapok, meg nem is holdoltam annyit,és elég szép ITM%-ot produkáltam, mégis mínuszos lett a session, mert a legtöbb sng-nél 4-5. lettem. Szóval fontos, hogy sok zsetonunk legyen a buborékra, mivel nem árt, ha az esetek 20-25%-ában 1-2. helyre érkezünk. Tehát korábban aktivizálnunk kell magunkat, vagy később magasabb steallel dolgozni.
De erről többet nem is írnék, mert azért van néhány magyar aki ezt a műfajt grindolja:D
Szóval majd írok részletesebben is az első fifty-s hónapomról (ez csak ilyen bemelegítő volt:) )
GL mindenkinek
Ma, vagy holnap készülök egy hónapzáró bejegyzéssel, HM graffal, statokkal, meg sharkos adatokkal (mert HM-ben nincs benne minden játék).