Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Double or nothing SNG

Mokuska123
Válasz mati1979 kommentjére
2012. máj. 10. 8:44

Szia atisz!

Szerintem az első handed úgy rossz, ahogy van, KK-val miért nem 3betelsz? flopon 1/2 pot szerintem nagyon kevés ilyen szituációban, utána turn-ön is szerintem muszáj lenne egy kisebb betet megejteni, hogy riveren ne nagyon merjen blöffből beledonkolni, viszont, ha így jutsz el a riverig, onnan már lecallolnám, bár ez nem egyértelmű, ellenfélfüggő, de akkor is szerintem gondold át kicsit ezt a handet és ne a rendszert hibáztasd, hogy KK-val lejött A a turnön :)

atisz
Válasz Mokuska123 kommentjére
2012. máj. 10. 9:31

Mivel mindketten nagystackek voltunk biztonságosabbnak láttam, hogy csak hívjak. Nem érdemes sokat kockáztatni, az ellenfél egy jobbfaja reg volt. Pl ha visszaemelek 450-re, simán hívta volna, és lemegy ugyanez, csak többet veszítek. 2000 alatti stack ellen 3bet lett volna. Rivert semmikép nem hívnám, ezek ellen mind veszítenék: AA AK AQ AJ KJ QJ JJ. Előszőr csak check callozott, turnön láthatta, hogy megijedtem az ásztól, riveren viszont már ő bettelt, mert vagy szett volt nála, vagy ász, és nem akarta, hogy megint checkeljek. 95% szerintem, hogy AA vagy AK volt nála, és nem blöffölt.

Mokuska123
Válasz atisz kommentjére
2012. máj. 10. 9:54

Szerintem az általad felsorolt lapok közül KJ, QJ-vel alappból nem emel egy jobb regulár korai pozícióból, AA, JJ-vel szerintem inkább c/r-t tolna a flopon. AK, AQ-val meg miért adna meg a flopon, ha jobb fajta regulár, bár kicsi a bet, pont ezért gondolom, hogy preflop 3betelni kell ezt bárki ellen, mert erőt mutatsz és el tudod dobatni akár preflop, akár postflop is nagyobb %-ban. Én inkább tenném QQ-ra vagy a river betje szinte bármivel lehet, mert látta, hogy az ásztól megijedtél, magyarul nincs nálad, a river pedig kiveszi a J-kat a rangedből, szóval kb bármivel megengedhet magának egy betet a riveren szerintem, még ha tight akkor is.

atisz
2012. máj. 10. 10:36

Lehetséges, de akkor is úgy érzem verve voltam. Egy 3bet, nagyobb flop bet, turn blöffel, simán elmehetett volna a fele a stackemnek, aminek nem sok értelme lenne. 3000-el 7 főnél ha jól csinálom, akkor könnyen ITM vagyok. A többi játékos ellen sokkal aggresszívabb lettem volna, ahogy az látszik is rögtön a következő handből. Ha QQ esetleg KQ TT 99 volt nála, akkor jól csinálta, de én is elégedett lehetek, hogy kevesebb mint 10%-át vesztettem a stackemnek.
Volt a napokban hasonló szitu, szintén reg ellen, nagy stackek, hasonló vak méretek, nálam akkor QQ volt, 3beteltem preflop és hívta. Ha jól emlékszem J magas flop volt de 750 körül cbetelt, aminél úgy láttam, hogy jobb ha dobom. Egyértelmű jel volt, hogy hajlandó all in menni a nagy stackjével az enyém ellen, egy reg azt ritkán csinálja A magassal flopon. Persze van olyan is, hogy hívok, 2x kikaptam KK-val AA ellen a napokban, vagy QQ-val AK ellen.

Mokuska123
Válasz atisz kommentjére
2012. máj. 10. 11:50

Mondjuk én SHT-zok, szóval lehet azért látom máshogy ezt a szitut, amúgy ez milyen téten volt és melyik teremben?

atisz
2012. máj. 10. 12:14

Merge, $5.

Mokuska123
Válasz atisz kommentjére
2012. máj. 10. 12:24

Merge-n mennek short handed turbo donok is? Ha igen mennyi a fee és milyen a vakstruktúra?

dexterjacko
2012. máj. 10. 12:30

Merge-n mennek short handed turbo donok is? Ha igen mennyi a fee és milyen a vakstruktúra?

Én nem látok SH-t. FR-en 8% a fee, vakok : 10/20, 25/50, 50/100, 75/150, 100/200 ...

atisz
2012. máj. 10. 12:40

Az nincs, csak full ring. A fee 8%, a vakstruktúra ebben a postban van baloldalon https://poker-akademia.com/vBulletin/sit-and-go/4310-double-or-nothing-sng-508.html#post427268

Abban amúgy nem tudom mi a logika, hogy 1-3 dollárig nincs turbó, 5 dolláron van, 10-en nincs, 20-on van. Turbó asztal nagyon ritkán indul, nem tudom miért. Én mindig regelek aztán vagy jönnek vagy nem. Ott 7% a rake, 5 perces vakokkal. Szerencsére a normál is csak 7 perc. Így átlagban 30-35 perc alatt vége. Tegnap sikerült rekordot dönteni, 62 percig ment egy asztal, és hihetetlen módon nem én estem ki :D

szerk: közben látom megelőztél :)

Mokuska123
Válasz atisz kommentjére
2012. máj. 10. 13:15

Köszi a válaszokat, akkor tuti nem fogunk találkozni, amúgy is kicsit félek merge-től, mert amcsis termeket kicsit fenntartásokkal kezelem, főleg így, hogy Lock is kiválik, és hiába csak 7-8%-os fee, ha nincs asztal meg kevesebb a RB.
Nektek GL!!!!

Élő ügyfélszolgálat