Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Double or nothing SNG

atisz
Válasz titcar kommentjére
2012. jún. 6. 21:52

Egy érdekes ma esti hand. Mire tennétek az ellenfeleket? Mit lépnétek?
Player 4: 38 hand, 39/0
Player 9: 77 hand, 17/7

Hand Information
SB 15/BB 30 (10 handed)

Table Information
Seat: 4 Player 4 ($1430) Small Blind
Seat: 5 Hero ($1450) Big Blind
Seat: 9 Player 9 ($1380)

Dealt to Hero
Image Image

Preflop (Pot:45)
Player 6 FOLD
Player 7 FOLD
Player 8 FOLD
Player 9 CALL $30
Player 10 FOLD
Player 1 FOLD
Player 2 FOLD
Player 3 FOLD
Player 4 CALL $15
Hero CHECK

Flop(Pot: $90)
Image Image Image

Player 4 CHECK
Hero CHECK
Player 9 BET $30
Player 4 RAISE $90
Hero CALL $90
Player 9 RAISE $150
Player 4 CALL $60
Hero CALL $60

Turn(Pot: $570)
Image Image Image Image

Player 4 CHECK
Hero CHECK
Player 9 ALL-IN
Player 4 ALL-IN
Hero ????

mati1979
Válasz atisz kommentjére
2012. jún. 6. 21:56

nincs infó az ellenfelekről, de ebben a helyzetben én már valószínűleg betenném.

mati1979
Válasz mati1979 kommentjére
2012. jún. 6. 21:57

nincs infó az ellenfelekről, de ebben a helyzetben én már valószínűleg betenném.

most látom, hogy van bár 77 hand nem túl sok

atisz
Válasz medgypeti kommentjére
2012. jún. 6. 22:00

Kényszer helyzet semmiképp nincs, mivel ez még csak 15/30, mindössze $180-om van a potban.

mati1979
2012. jún. 6. 22:08

kicsit végiggondolva elég szar szitu. a 9es mondjuk limpelhet 77el, QJ nem hiszem. az sb meg kb Ax Kx vagy bármi más 39/0val nem egy zseni. de miért nem beteltél pre? és a flopon nagyon nem tetszik a játékod. így lehet dobnám, de kíváncsi vagyok valami FR don pro véleményére én is

Zinajda
Válasz atisz kommentjére
2012. jún. 6. 23:09

Egy érdekes ma esti hand. Mire tennétek az ellenfeleket? Mit lépnétek?
Player 4: 38 hand, 39/0
Player 9: 77 hand, 17/7

hát ahol lehetett rosszul játszottál :(
1. preflop miért nem emelsz AK-val?
2. ha pre nem emeltél, akkor lejön számodra az ideális flop, ahol a fish ki is fizetne. mégis passzívan játszod meg. miért?
3. turn álom lap, szín nem esett le, 2 párod lett és CHECK???? ezzel mi volt a terv? becsalogatni őket? river nagyon sok lap rossz lehet. akkor C/F a terv??

player4 ugye bármi lehet, bár ellene szerintem még jó is lennél
player9 rendben hogy csak 77 hand, de 17/7es stat. ebben 77, TT simán belefér, QJ-t nem tennék a kezébe,
viszont ilyen move után szokott alacsony vakoknál AA-t mutatni az ilyen feszesebb fish. ezt támasztja alá, hogy flopon is min bet, majd raisre min rr. ez nekem mindig gyanús :)

(azért majd tedd be mi volt náluk, mert kíváncsi vagyok)

atisz
2012. jún. 7. 10:19

Kösz a kommenteket, akkor leírom én hogy gondolkodtam.
Hogy miért nem emeltem preflop? Több oka is van, nagyon az elején voltunk, mindenki közel 50 BB deep. Nem valószínű, hogy foldra tudom kényszeríteni őket, postflop meg gondban lennék, mert az eléjén bármilyen két lappal hívogatnak, és a pozícióm is rossz volt. Ha meg eldobják, akkor nyerek 60-at, ami túl sokat nem ér a hand értékéhez viszonyítva. Mostanában többször csináltam ezt AA KK handekkel is, kis vakoknál, és sokkal többet tudtam nyerni passzív játékkal, mintha preflop agresszíven emelek egy nagyot, és a limper(ek) dobnak. Ha meg veszítek, akkor nem sokat, és mindig arra gondolok, hogy nem ezen a handen fog múlni, sok van még hátra.
A flopon úgy éreztem, hogy nyerő vagyok, de a pot mindössze $90, ezért ismét a passzív játék mellett döntöttem. A bet/3bet/4bet-nél már gondolotam, hogy valamijük van, de nem kellet túl sokat hívnom, hogy megnézzem a turn-t.
A turn nem tudom, hogy álom e, mert amikor ketten all in mentek, tartottam tőle, hogy az egyiknél QJ van, vagy 77. A másikat A10-re raktam. Sok időm nem volt gondolkodni, mivel nincs time bank, végül úgy döntöttem, hogy hívom és ez lett a vége.

River(Pot: $4240)
Image Image Image Image Image

Showdown:
Player 4 SHOWS
Image Image
Hero SHOWS
Image Image
Player 9 SHOWS
Image Image
Hero wins the pot: $4140

Szerencsém volt a riveren, hogy nem volt senkinél J, vagy flöss húzó.
Azért is döntöttem hívás mellett, mert az elején annyira agresszívek tudnak lenni nem túl jó lapokkal, hogy sokszor eldobom a jobbat.

Zinajda
Válasz atisz kommentjére
2012. jún. 7. 13:00

nekem akkor sem tetszik a megjátszásod :) én úgy szoktam gondolkodni, hogy inkább nyerjek keveset, minthogy passzívan megjátszva lejavuljanak.

abban egyetértek veled, hogy nem 90 zsetonon fog eldőlni a dolog, de ha itt emelgetsz ugyanez lett volna az eredmény, így meg magadat hoztad nehéz helyzetbe magad, úgy hogy a flop és turn lap is jó lett.
ugyanakkor 570es potba 2 allin után és 2 párral nem tenném be 2 ellenfél ellen, itt most vitted de hosszú távon ez szerintem -EV lesz.

de majd egy DON pro megmondja a tutit :)

atisz
2012. jún. 7. 13:54

Hosszútávról nincs szó, mert nem mindig így játszom, azért postoltam ezt a handet, mert ilyen érdekesen sikerült. :) De amúgy ilyenkor általában turn-nél annyit mondok, hogy "anyátokat" és eldobom. Csak utána szoktam ideges lenni, ha ez egyik mutat A8-at, másik Q4 flöss húzót. Mert annyira őrült játékosok vannak néha, és eldobatják velem a monstereket. Pl volt valameyik nap még 10 főnél egy utg+1 5xBB openraise, nálam TT volt, de dobtam, mert gondoltam ez csak JJ+ AQ AK lehet, és ha jön egy A K vagy Q akkor simán leblöffölhet, mert eldobnám, de kiderült, hogy 88 volt nála, és nem jöttek overcard-ok. De az még legalább egy pár, tegnap kijtettem valakit, aki utg kb 30BB-vel ment all in és J8 volt nála. Rengeteg ilyen történik. Olyan is volt 10 dolláros versenyen. hogy valaki ellen nyertem egy nagy potot még az elején, maradt neki több mint 300 chipje, de beírta, hogy "bye" és kilépett. Szóval lehet nagyokat nézni játék közben. :D

mati1979
Válasz atisz kommentjére
2012. jún. 7. 15:09

Csak az ilyen passzív játékoknak elég gyakran a lejavulás az eredménye, utána meg lehet sírni meg tiltelni, hogy a picsába hogy lehettem ilyen hülye hogy engedtem J2vel játszani és lejött a 4 lapos sora. én éppen ezért mostanában nem lassítok semmit..... amúgy ez 10 dolláron volt? és melyik hálózatban?

Élő ügyfélszolgálat