Az a helyzet, hogy ilyen esetben több alkalommal megesett, hogy enemy minden poziból, minde lappal push AI-t játszik. Ezzel az a baj, hogy nem tudom, mivel +EV megadni, mivel a range any2.
Amig dobálok (ha nem jön lap), elvesznek a vakjaim, amivel ezen a vakszinten sokat nyer. Az a másik, hogy itt a legtöbb alkalommal kérdéses számomra, hogy egy 12 BB-s folyamatos push-t játszó enemyt calloljak e pl egy K9o-val?
Na ezért gondolom, hogy a nash segíthet.
a K9o ne legyen kérdés 12 nagyvakon olyan ellen aki minden handben allin van. De még a K5 se
Q8+, J9+ PP-k, ászok. kb. Ez biztos nyer, de lehet lazábban kellene callolni.
Köszönöm a válaszokat!
Ezért is szedtem le a nash táblát, hopgy legyen némi támpontom a hasonló helyzetek eldöntésére.
Ti használtok egyébként valami más "segítséget" vagy már egyszerűen vágjátok zsigerből a nash-t és ennyi elég?
A Nash-nél egyszerűbb a SAGE és 10 BB effektív stack felett én egyébként sem szeretek push or foldot játszani, mert a fishek ellen biztosan nem a legnyereségesebb játék. (Inkább a regek ellen érdemes játszani, mert akkor hosszú távon nem tudnak előnybe kerülni velünk szemben.)
Már korábban betették ide ezt a linket, ezt is érdemes átolvasni a Nash-el kapcsolatban:
Risk Oriented | Heads Up Poker Strategy | Better Than Nash Shoving Equilibriums
Ezeknél a rendszereknél mindig az effektív stack számít, szóval pl. akár már 20/40-nél érdemes lehet játszani ha az ellenfél 400 alá kerül.
Az any 2 all-in maniac ellen az általam javasolt push/call range:
55+, A8o+, A6s+, QJs+, KTo+, K9s+
Ez lehet, hogy túl tightnak tűnik elsőre, de így random hand ellen 60 % feletti nyerési esélyünk lesz. Ha pedig MINDIG ránktolja akkor 1-2 handet várhatunk, annak már nincs jelentősége.
Nem a NASH és a SAGE systemtől lesz valaki nyerő játékos.
Ez csak egy bizonyos része a dolognak. De mikro és med limiten szerintem nem sokra mész velük.
Akkor, mi a titok? :)
Most lesz meg a 7végén az új gépem és elkezdek videókat leszedni. Ezzel a nash táblával a játékomnak biztos nem ártok, csak egy + dolog, ami adott helyzetben segthet.
Természetesen egy hasonló táblázattól nem leszek nyerő játékos, de fontos, hogy minél több dolgot tudjak, hogy a szintlépések dinamikusan történjenek.
De mikro és med limiten szerintem nem sokra mész velük.
Az alap kérdés sztem, hogy egy xy zsetonállásnál egy xy lappal pusholni +EV-e.
PL:
50/100-nál effektív stack 450, K9oval sb-ről pusholjak-e.
Ez csak egy példa, de a végjáték kb minden limiten ugyanolyan, nem? Nyilván enemynek vannak sajátosságai, amikre figyelni kell.
Ez nem igaz.
Az ellen a kérdéses leosztás megelőzően a partiban igen agresszív volt. A pokerprolabs-on megnéztem mostanában kezdett HUSNG-t játszni -ebből nyilván következtettem, hogy ugyan olyan hal mint én:).
Hero (K7 - Small Blind)
a játék a következőn alapult: első partim vele, a megelőző leosztásokban kimondottan agresszív volt, a gombról emelésemre standard volt a 2BB vissza. A floppon meg olyan egetrengető nagy emelése volt, hogy a lapvédelemre gondoltam.
Jó ez a játék, vagy teljesen baromság?
dk