Figyelj, több 100 regulár mutatója szerint nem kérdéses, hogy ez mekkora aranybánya. Ha neked ez nem sikerült, az a te bajod, magadban keressed a hibát, ne másra fogjad, ja "csal" a rng...
én nem akarok bántani senkit de, főleg ha downban van, de azt lássuk már hogy az hogy mennyivel vagyunk EV alatt, független attól hogy milyen játéktípus játszunk.
"karrierem" elején nekem ez volt az első nagy nyereményem. Elképesztő érzés volt 7x nyerni zsinórban. Rendeltem is egy fincsi pizzát meglepve ezáltalál magamat :D
gratula!
Eloszor is elnezest a tulzott kirohanasert, hiba volt. Egyfolytaban csak az jart a fejemben, hogy nyolc honapos (rengeteg, tudom :)) pokeres palyafutasom alatt meg nem volt soha ekkora down-om, ugy, hogy erzesem szerint jol jatszom. Ezt gondoltam en... Aztan a kovetkezo dolgok tortentek:
- PrimordialAA elmult 5000 meccse igy nezett ki: 2200 utan $64k profit, 4500 utan $8k, 5000 utan ujra $40k felett.
- Megneztem egy videot, ami alapjaiban valtoztatta meg a SNG-krol eddig elkepzelt velemenyem (nem csak HU, hanem minden egyeb fajta is). Ez pedig egy nemreg megjelent Cardrunners video, ajanlom mindenkinek - Faarcyde: Embracing variance. Csak egy rovidke adat: emberunk egy 5000 jatekos BE sorozatot elvez eppen. Nem, nem irtam el a nullakat: 5000. Ra kellett jonnom, hogy az 500 darab meccs, semmi. Foleg ugy, hogy ez alatt mindossze 7086 leosztas porgott le.
- Atneztem minden egyes ST HU meccset es ra kellett jonnom, hogy rengeteg hibat kovettem el korabban, amiket akkor valahogy nem ereztem hibanak, csak raneztem az EV won oszlopra, konstataltam a 62%-ot es ezzel le is rendeztem magamban es nem elemeztem ezeket a meccseket, hiszen jokor tettem be a penzt, csak lemakolt az ellenfel. Termeszetesen tovabbi elemzes utan ra kellett jonnom, hogy a hibak nelkul az EV 70-80% is lehetett volna.
- Sokasztaloztam. Nash tablazattal a fejemben zuztam 3-4 asztalon egyszerre, hiszen ezt igy kell. Nem kell figyelni az ellenfelet, ott a HUD, majd az megmondja a frankot. Persze uber tiltes allapotomban elfelejtettem, hogy a HUD egy kalap szamocat sem er, sok asztal eseten nem fogod eszrevenni a csapdakat, nem tudod figyelni a timing tell-eket.
- Ujragondoltam az egesz elmult 8 honapot, es az alapoktol elkezdtem ujraepiteni az egeszet. 3 honapig kb. azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszak-e a pokert. Korabban backgammon-t nyomtam, ami szinten orulten komplex, de sokkal inkabb egy dimenzios a pokerhez kepest. Ismertem a poker alapjait, elolvastam vagy 10 konyvet, neztem videokat es kozben jatszottam mindent, gyakorlatilag a HU CG az egyetlen amit nem toltam soha. Sokszor egy session alatt toltam CG-t, SNG-t es MTT-t is, neha egyszerre is a harmat (!!!!!). Es szepen elkepzeltem, hogy en sokkal kiralyabb vagyok, mint a micro mezony 99%-a.
Elhataroztam, hogy a fentieken valtoztatni kell es ki fogok maszni a godorbol, tobbek kozott egy PS FD bonusz segitsegevel is ;) Viszont kozben folyamatosan grindolom az ST-ket Full Tilten is.
Es, nem, nem gondolom azt, hogy csalnak a termek, tanultam eleget anno a veletelenszamok generalasarol.
Eloszor is elnezest a tulzott kirohanasert, hiba volt. Egyfolytaban csak az jart a fejemben, hogy nyolc honapos (rengeteg, tudom :)) pokeres palyafutasom alatt meg nem volt soha ekkora down-om, ugy, hogy erzesem szerint jol jatszom. Ezt gondoltam en... Aztan a kovetkezo dolgok tortentek:
- PrimordialAA elmult 5000 meccse igy nezett ki: 2200 utan $64k profit, 4500 utan $8k, 5000 utan ujra $40k felett.
- Megneztem egy videot, ami alapjaiban valtoztatta meg a SNG-krol eddig elkepzelt velemenyem (nem csak HU, hanem minden egyeb fajta is). Ez pedig egy nemreg megjelent Cardrunners video, ajanlom mindenkinek - Faarcyde: Embracing variance. Csak egy rovidke adat: emberunk egy 5000 jatekos BE sorozatot elvez eppen. Nem, nem irtam el a nullakat: 5000. Ra kellett jonnom, hogy az 500 darab meccs, semmi. Foleg ugy, hogy ez alatt mindossze 7086 leosztas porgott le.
- Atneztem minden egyes ST HU meccset es ra kellett jonnom, hogy rengeteg hibat kovettem el korabban, amiket akkor valahogy nem ereztem hibanak, csak raneztem az EV won oszlopra, konstataltam a 62%-ot es ezzel le is rendeztem magamban es nem elemeztem ezeket a meccseket, hiszen jokor tettem be a penzt, csak lemakolt az ellenfel. Termeszetesen tovabbi elemzes utan ra kellett jonnom, hogy a hibak nelkul az EV 70-80% is lehetett volna.
- Sokasztaloztam. Nash tablazattal a fejemben zuztam 3-4 asztalon egyszerre, hiszen ezt igy kell. Nem kell figyelni az ellenfelet, ott a HUD, majd az megmondja a frankot. Persze uber tiltes allapotomban elfelejtettem, hogy a HUD egy kalap szamocat sem er, sok asztal eseten nem fogod eszrevenni a csapdakat, nem tudod figyelni a timing tell-eket.
- Ujragondoltam az egesz elmult 8 honapot, es az alapoktol elkezdtem ujraepiteni az egeszet. 3 honapig kb. azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszak-e a pokert. Korabban backgammon-t nyomtam, ami szinten orulten komplex, de sokkal inkabb egy dimenzios a pokerhez kepest. Ismertem a poker alapjait, elolvastam vagy 10 konyvet, neztem videokat es kozben jatszottam mindent, gyakorlatilag a HU CG az egyetlen amit nem toltam soha. Sokszor egy session alatt toltam CG-t, SNG-t es MTT-t is, neha egyszerre is a harmat (!!!!!). Es szepen elkepzeltem, hogy en sokkal kiralyabb vagyok, mint a micro mezony 99%-a.
Elhataroztam, hogy a fentieken valtoztatni kell es ki fogok maszni a godorbol, tobbek kozott egy PS FD bonusz segitsegevel is ;) Viszont kozben folyamatosan grindolom az ST-ket Full Tilten is.
Es, nem, nem gondolom azt, hogy csalnak a termek, tanultam eleget anno a veletelenszamok generalasarol.
Nice coming out :D
Hajrá urbanpoet303!
Még elolvasok 1-2 ilyen pozitív kommentet és megjön a kedvem a játékhoz... :)
urbanpoet303
Nagyon jó meglátások!
A Nash nem a legnyereségesebb stratégia. (a fishek ellen különösen nem az)
A 3-4 asztal HU-ban nagyon sok, kivételes koncentráló képesség és nagy tapasztalat kell ennyi asztalhoz.
A HUD tényleg nem olyan fontos és könnyen megtévesztő lehet
Egy session alatt ne játssz többfélét, annak soha nincs jó vége!
imádohooohom :)) ezek csak úgy ma:) *10.
szopóflag: itt egy AK. ezzel ha fejre állsz se fogsz ezen a limiten nyerni, itt a 33 és 44 a tuti !!!
Hero: értettem. máskor insta fold.
weaktight | Hand | KAs - No Limit Holdem Tournament
weaktight | Hand | KAs - No Limit Holdem Tournament
szopóflag: azt hitted most visszaadom amit az előbb elvettem mi? haha. álmodj királylány :)
weaktight | Hand | KAo - No Limit Holdem Tournament
szopóflag: ledobok neked egy 6-ost , hogy örüljél. :)
Hero: köszönöm flag bácsi aranyos vagy!
weaktight | Hand | T6o - No Limit Holdem Tournament
A Psen kb ugyanez volt nekem is...
hmm, itt nyerni is lehet?
***** History for hand T5-88165438-36 (TOURNAMENT: "NL Hold'em Turbo", S-2165-59500, buy-in: $22) *****
Start hand: Sat Oct 9 14:36:23 GMT+0200 2010
Table: Table #1 [88165438] (NO_LIMIT TEXAS_HOLDEM 15/30, TC)
User: HajduJan2
Button: seat 3
Players in round: 2
Seat 10: HajduJan2 (1370)
Seat 3: daima2 (1630)
daima2 posts small blind (15)
HajduJan2 posts big blind (30)
---
Dealing pocket cards
Dealing to HajduJan2: [As, 7s]
daima2 calls 15
HajduJan2 checks
--- Dealing flop [2c, Ts, Ac]
HajduJan2 checks
daima2 bets 60
HajduJan2 raises 195 to 195
daima2 raises 360 to 420
HajduJan2 raises 1145 to 1340 [all in]
daima2 calls 920
--- Dealing flop [2c, Ts, Ac]
--- Dealing turn [5s]
--- Dealing river [3c]
---
Summary:
Main pot: 2740 won by daima2 (2740)
Rake taken: $0
Seat 10: HajduJan2 (0), net: -1370, [As, 7s] (PAIR ACE)
Seat 3: daima2 (3000), net: +1370, [Th, 4h] (STRAIGHT FIVE)
***** End of hand T5-88165438-36 *****
congrat, remek megadás volt