Ez igaz. Ettől függetlenül egy adott napi játékmennyiség nagyon kis mintának számít. Ezért az, hogy az adott napon játsszak-e tovább vagy sem, kizárólag lelki tényezők alapján dönthetem el.
Alapvetően szerintem az a különbség a kezdő és a hobbijátékos között, hogy a kezdő játékos még tapasztalatlan, csak most tanulja a játékot, BR-je se nagyon van, míg a hobbijátékos már rendelkezik egy bizonyos játéktudással és BR-el és elsősorban nem a pénzért játszik.
A profi/félprofi kategóriához szerintem egy limitet és egy havi játékmennyiséget el kell érni. Jelen ismereteim szerint (de javítsatok ki ha tévedek) 50 $-tól szokták számítani a profi játékosokat. (Persze 20-30 $-on is lehet szép összegeket nyerni, ide sorolnám a félprofikat.)
Amíg ezt a határt nem közelíti meg valaki addig nem is érdemes azon gondolkoznia, hogy profi lesz-e vagy sem, addig igazából tanulja a játékot. Elég ezt eldöntenie, ha már 20-30 $-on játszik nyereségesen.
A profi és az amatőr játékosok között szerintem az egyik legnagyobb különbség abban van, hogy egy profi játékos nem kerül tiltre még akkor sem, ha 10-szer zsinórban lemákolják, tudja hozni ugyanazt a jó játékot amit egyébként is. Ez nagyon komoly adottság, nem mindenkiben van meg.
Én például elég nyugodt ember vagyok, de 3-4 nagy lemákolás már érezhetően kihat a játékomra és szerintem sokan vagyunk így ezzel:)
A tiltet, a BR managmentet és a játéktudást stop loss/win taktikával is meg lehet tanulni, igaz lassabban, de biztonságosabban, ami egy kezdőnél nem utolsó szempont.
Soha még a közelében sem voltam annak, hogy nullázzam magam, de nekem ez fontos szempont.
A kategóriákba sorolás persze önkényes és nem is lehet teljes, mert én például olyan hobbijátékos vagyok aki alapvetően kihívásnak tekinti pókert és a HU Sng-t és szeretne feljebb lépni, amíg csak lehet.
Amikor cash gamet játszottam, adott hand számra mentem, de ha éreztem, hogy gáz van, akkor kiszálltam.
Mióta csak HUSNG-t tolok, azóta gondolkozok, hogy mi lenne a legmegfelelőbb.
Egyetértek, hogy ezt minden játékosnak saját tapasztalatai szerint kell meghatároznia.
Személy szerint csak 1 asztalon vagyok képes az "A" játékomat hozni, viszont a 2+ asztal is elmegy, de az "elmegy" nem elég nekem!
Nálam a stop loss/win 3 buy in, de ha érzem, hogy nem megy, vagy fáradt vagyok, akkor hagyom az egészet, és kiszállok.
Azért alkalmazom a stop loss/win szabályt, mert utána érezhetően problémám van a tilt kontrollal.
Konkrét példa 1 napról; 1 win-3loss (itt kellett volna megállni, de toltam tovább, mert vissza akartam hozni a bukót és váltottam 2 asztalra, ezután ért el a tilt)1win-4loss,1win-4loss.
Miután elbuktam pár buy int, pihentem 1-2 órát, elmélkedtem, megnéztem a hibáimat... after tiszta fejjel 3 win.
Ezért ami bevált; napi 2 session, 3 buy in stop loss/win, és ha még játszani akarok, akkor lemegyek 1$-ra, mert mint említettem lehet találni elképesztő játékosokat, akik ellen lehet gyakorolni. Én az 1$-t is komolyan veszem, és úgy tolom, mint ha 100$-lenne.
Én is a pénzért játszok, nálam ez vált be, mert a grind az nem nekem való... ki tudja mi lesz később, jelenleg ez működik.
A profi/félprofi kategóriához szerintem egy limitet és egy havi játékmennyiséget el kell érni. Jelen ismereteim szerint (de javítsatok ki ha tévedek) 50 $-tól szokták számítani a profi játékosokat. (Persze 20-30 $-on is lehet szép összegeket nyerni, ide sorolnám a félprofikat.)
Mabohai nem KUKACOSKODÁS képen ,de nem értem miért hirdeted és állsz ki a 2+ asztal mellett ennyire?Amikor tudtommal még neked is eléggé beletört a bicskád..Kezdő játékosoknak sokkal ésszerűbb olyan tanácsokat adni amik a tanács adójának is működnek, minthogy mondasz egy nemzetközi prot,hogy nesze ő neki is megy... Nem csak a napsütötte oldal a lényeg itt se, hogy több profit jó órabér stb, mit sem ér az egész ha valaki az A játéka helyett még egy laza C-t se tud hozni, de valóban kár belebonyolódni mert csak örökös fél igazságokat lehet puffogtatni mindkét oldal mellett.
Kijavítalak:) Nem attól profi valaki,hogy milyen téten játszik hanem,hogy ez e a fő bevételi forrása! Ha a válasz: igen,akkor profi. Ha van nagyobb,más forrásból származó bevétele (de pókerből is stabilan profitál) akkor az illető félprofi:)
??? Ne haragudj, de sztem nem egy dologról beszélünk :) Félreértesz, valamit nyilván rosszul fogalmazhattam, ha neked a többasztalozás erőltetése jön le. Épp azt javasoltam korábban is, hogy amíg misclickek meg kapkodás van, véletlenül se játsszon kettőnél több asztalon. A hosszabb postban azt is írtam, hogy egy asztalon lehet a legjobban fejlődni. Aztán, ha már úgy gondoljuk, hogy a kisujjunkban van a szakma csínja-bínja, nekiállhatunk 3+ asztalon is, ha épp az esik jól. Azt is leírtam, hogy igen, én is erőltettem egy időben a 3-4-5 asztalt, de TÉVEDTEM. Breakeven játékot bírtam hozni mindössze és semmit nem fejlődtem. Szintén említettem, hogy két asztalon játszom mostanság, akkor nyitok csak harmadikat, ha valami nagy fish előre regelt és melléülök.
Croix-t csak azért említettem, mert azt mondtad, mutassunk egy jó többasztalos statot, hát tessék :) Nem mondtam, hogy én magam képes vagyok 4 asztalon emberes roi-val verni a mezőnyt vagy hogy bárkinek is javasolnám.
Amit pedig itt idéztél, az sem az asztalszámra, hanem a stop/loss kérdésre vonatkozik. Nem tudom, hogy került ide.
Alessio te hol játszol és milyen limiten amúgy?
én 2-3 asztalon játszottam a turbókat 22$on.
ST-t próbáltam 2 asztalon de alig volt jobb az eredmény mint BE, bár valszeg a játékom is elég beteg volt úgyhogy azt egy ideje csak egy asztalon tolom.
Sztem 3-4 asztal amire még ha nagyon koncentrálsz akkor lehet valamennyire figyelni, viszont baromi fárasztó.
Botika 4 asztalon tolja, sokszor köztük 1-2 ST vel, és meggyőzőek az eredményei.
Egy kezdőnek azt javasolnám hogy amíg el nem jut arra a szintre hogy nyerő és a döntései jelentős részét 2-3 másodperc alatt meghozza, addig semmiképpen se játsszon 1 asztalnál többön.
csak viszonyításképpen CGben nl50 SH-t 12-15 asztalig stabilan nyereségesen játszottam hónapokig 1000+ hand/óra átlaggal.
rogyion
Természetesen igazad van, az a profi, aki ebből él. De nem gondolom, hogy valaki mondjuk 5 $-os HU Sng-ből tartaná fenn magát. Ezért lőttem be a 20-30 $-os szintet mert szerintem onnan lehet olyan jelentős havi bevételt elérni, amiből meg lehet élni.