Póker Fórum Archívum > Sit&Go > ICM modell - Sit&Go stratégia

Matt Coburn
Válasz Holdenper kommentjére
2012. máj. 31. 23:12

Nincs wizardom, sng egt-m van, ami hasonló, csak nem tudom mennyire bízhatok benne.

trixilw
Válasz Matt Coburn kommentjére
2012. máj. 31. 23:48

Nincs wizardom, sng egt-m van, ami hasonló, csak nem tudom mennyire bízhatok benne.

Mióta is sng-zel? Wizard nélkül? :confused:

Természetesen a wizard kiváltható, feltéve ha pontosan tudod hogyan működik az ICM, mikor miért torzulnak az oddsok, nő vagy csökken a buborékfaktor és pontosan tisztában vagy az ellenfél skáláival. Ez esetben a wizard inkább hátráltató tényező, de amíg ezt nem látod át teljesen, addig olyan mintha csavarhúzó nélkül próbálnál megszereleni valamit.

Matt Coburn
Válasz trixilw kommentjére
2012. jún. 1. 0:23

A kezdetektől fogva. :D

De természetesen nem minden alap nélkül, a pushoz általában az un. power number táblázatot használom, ami az M számot szorozza fel az utánam következők számával, és ez alapján rangsorolja a kombinációkat. Nyilván valamennyire variálom, attól függően, hogy mennyire bátrak a játszótársaim. Amikor turbokat játszom, teljesen megfelel ez a rendszer, nem hiszem, hogy olyan nagy tér van a bűvészkedésre, hisz néhány BB-s zsetonkészletet toligálunk egymásra. De javítsatok ki, ha szerintetek nem így van. Az optimális calling range beállításával már sokkal több problémám van, a range alsó végében mindig bizonytalan vagyok. De erre is vannak mankóim azért.

trixilw
2012. jún. 1. 0:27

Ha jól veszem ki a szavaidból, kb az sng-t mint műfajt herélted ki egy mozdulattal.
Nemhogy turbóban, még hiperturbóban meg superben is az adja a játék lényegét, hogy a különböző zsetonelosztások különböző oddsokat produkálnak pusholásnál és megadásnál egyaránt. Különben nem létezne olyan, hogy bubiterror, any2 re-steal, KK+ megadó range stb.

Matt Coburn
Válasz trixilw kommentjére
2012. jún. 1. 0:55

Ha jól veszem ki a szavaidból, kb az sng-t mint műfajt herélted ki egy mozdulattal.
Nemhogy turbóban, még hiperturbóban meg superben is az adja a játék lényegét, hogy a különböző zsetonelosztások különböző oddsokat produkálnak pusholásnál és megadásnál egyaránt. Különben nem létezne olyan, hogy bubiterror, any2 re-steal, KK+ megadó range stb.

Micro+turbo világában ezek szerintem extrém esetek, hisz a nagy sztekk alig van 10bb fölött, a játékosok pedig lazák, szóval az any2 re-steal és a bubiterror öngyilkosság szerintem. Ilyesmivel inkább MTT-n operálok, amikor van hozzá zsetonom. Sng-ken legtöbbször minimális a mozgásterem. Amikor van, és látom hogy van hozzá partnerem egy-több nit játszópajtás személyében, akkor azért próbálkozom. :p:p :)

Plague
2012. jún. 1. 6:37

szóval az any2 re-steal és a bubiterror öngyilkosság szerintem. I

LoL! Ez az egész lényege és szépsége... ezek nélkül SOHASEM leszel nyerő játékos...

Matt Coburn
Válasz Plague kommentjére
2012. jún. 1. 12:40

De mit re-stealeljek, ha 6-12bb-ket toligálunk? Rám tolják egészben. Ilyesmihez 20bb körüli stack kellene. Eszembe szokott jutni, ha gyakran lopó srác ugrabugrál dealerben, és van legalább 15-20bb-nk, de ilyesmi inkább MTT-n fordul elő.

A bubiterrorhoz is partner kell, aki tisztában van azzal, hogy épp buborékban vagyunk, és nem kellene megadnia K5o-val. Ha két-három nit jön utánam, oké, de ha van köztük egy bátor játékos, akkor nem erőltetem.

straubbazsi
Válasz pszibu kommentjére
2012. jún. 2. 0:01

Így szerintem egészen jó közelítő százalékokat kaphatunk, csak hát ez elég nagy munka, és ha kész van, azon kell agyalni, hogy hogyan hívjam elő villámgyorsan ezeket az adatokat.

Az agy elég jól működik ilyen feladatoknál.

azért nem érdemes túlpörögni a témát, mert a nash csak akkor optimális, ha a többiek is ezt játsszák, ami nem jellemző.
ha viszont eltérnek a matematikailag optimális játéktól, akkor úgy jársz jobban, ha ehhez alkalmazkodsz. ki feszes, ki feszes a buborék miatt, ki laza, ki laza a buborék miatt, a sztekkek ezekhez képest mekkorák [...]

Játék közben tényleg pár másodperced van. Valamihez képest alkalmazkodni kell. Mihez képest torzítasz, miből indulsz ki? Nem tudok elképzelni a nashnél jobb startpontot. Ezért a határozott véleményem: a nasht kurvára túl kell pörögni.

1. hogyan becsüljem meg a másik allin push/call range-ét (kb. 1 másodpercem van rá, tehát rápillantok a HUD-ra, és abból kellene ugye)

2. ha megbecsültem, ahhoz képest hogyan módosítom a sajátomat

3. ha több játékos jön még, akkor hogyan átlagolom

4. hogy fér bele mindez 5 másodpercbe

Egy durván 500 óra (+xyz óra játék) önfejlesztés után már elég jól megy ;). Ettől lesz pro esengés az esengés.

A kérdéseid abszolút jók. Ez az első lépés, nagyon sokan nem jutnak el idáig sem.

Matt Coburn
Válasz straubbazsi kommentjére
2012. jún. 2. 0:29

Naa, már szorongtam, hogy megint leoltasz. :D

Két legfontosabb kérdés az ellenfél allin range-ének becslése, ill. adott allin range-hez való igazodás. Az utóbbi szerintem sima matek, amit meg lehet tanulni, csak éppen tananyagot nem láttam még belőle. Illetve van itt két táblázatom, amiből összeüthetném a dolgokat, ha lenne rá időm.

Az egyik ez a bizonyos bubble vs pot/odds

http://kepfeltoltes.hu/120602/poker_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A másik szimpla laperősséges:

http://kepfeltoltes.hu/120602/poker_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az allin range becslésem kb. annyi lenne, hogy ránézek a mennyit emel adott pozícióból statisztikájára, levonok belőle néhány százalékot ízlés szerint, aztán kb. az. HUD-nak nincs valami statisztikája, ami pontosabb adatokat szolgáltathat az allin range-re?

Tippem: még nem próbáltam, lehet nincs ilyen filterkombináció, de ha játék közben valahogy össze tudom dobni hudban, hogy csak azokat az értékeket mutassa, hogy adott számú játékosnál adott pozícióból adott zsetonmennyiséggel hogy emel, akkor megkapnám az allin range-t.

pszibu
Válasz straubbazsi kommentjére
2012. jún. 2. 4:56

Játék közben tényleg pár másodperced van. Valamihez képest alkalmazkodni kell. Mihez képest torzítasz, miből indulsz ki? Nem tudok elképzelni a nashnél jobb startpontot. Ezért a határozott véleményem: a nasht kurvára túl kell pörögni.

nem az optimálishoz kell alkalmazkodni, hanem az ellenfelekhez. bár remélem, te is úgy értetted, hogy az optimálistól merre/mennyire kell eltérni. (csakhogy a referenciapont nem az optimális, hanem a konkrét ellenfél *) ha egy feszesebb réndzs ellen pusholsz/adsz meg nash szerint, akkor azon veszítesz. ha egy túl laza réndzs ellen nem pusholsz/adsz meg nash szerint, azon is veszítesz. de akkor mi is a kérdés? hogy pl. szabad-e valaha is megadni 35s-sel? erre egy táblázatból csak akkor fogsz választ kapni, ha az ellenfeleid réndzseit bele tudod írni minden egyes leosztáskor.

nyilván, ha azt veszed kiindulási alapként, hogy senkit sem ismersz, illetve nincs tapasztalati előnyöd az ellenfelekkel szemben, akkor a matematikailag optimális játék az optimális játék. de ha valaki többet akar nyerni, akkor a játék közben felszedett információkat kell felhasználnia. a matematikailag optimális játék önmagában csak azok ellen lehet jó, akik következetlenül lazák/feszesek (magyarul - talán önmaguk számára is - kiszámíthatatlanok) vagy matematikailag optimális játékot játszanak.

meg kell érteni, hogy a nash egyensúly csak elméleti. feltételei, hogy mindenki eszerint játsszon, a véletlenszerű tényező eloszlása normális legyen. mivel a két feltételből talán az utóbbit lehet csak feltételezni (azaz hogy nem csal az RNG, pedig de:), ezért nem lesz egyensúly, és így a tökéletesen "optimális" játék általában szuboptimális lesz.

(* ha viszont konkrét ellenfélről beszélhetünk, akkor hozzá rendelhetünk konkrét laptartományt, ami ellen konkrét esélyt számolhatunk)

mindettől függetlenül persze mindenkinek szíve-joga túlpörögni a nasht. :)

Élő ügyfélszolgálat