Póker Fórum Archívum > Sit&Go > ICM modell - Sit&Go stratégia

cnut01
Válasz illese kommentjére
2008. okt. 5. 12:08

ICM szemléltető

Csináltam egy kis béna exel táblát az icm szemléltetéséhez. Innen letölthető:

http://cnut01.extra.hu/icm.xls

Az első táblázatban olyan elméleti helyzetet állítunk fel, amiben 4 játékos van, ebből 3-nál egyenlő zsetonmennyiség és a negyediknél (nálunk) a többi. Az első 3 díjazott 50-30-20 arányban. Emelett látjuk a saját és a többiek equity-jét. És most jön a szemléltetés, egy grafikon amin a vízszintes tengelyen a zsetonmennyiségünk szerepel, a függőlegesen a hozzá tartozó EQ. Mondok egy példát: ránézek a grafikonra, látam hogy 1000 chipnél kb 20% az eq-m, amire kíváncsi vagyok, hogy hány zseton kell az eq-m megduplázásához. A grafikonról könnyen leolvashatom, hogy kb 3500. Na, szóval ez van az excel táblában. Nem különösebben nagy szám, de nekem érdekes. Ugyanez szerepel 3 és 2 játékossal is. Itt ami hát megdöbbentett, hogy 3 játékosnál 500 zsetonnal kb 24% az eq-m, hogy ennek a duplája legyen, ahhoz 5500 zseton kell. Vagyis a 11 szerese! Ezt persze gondolom a profi sng-sek mind fejből vágják, de nekem ez még új volt és tanulságos. (vagy pedig elrontottam valamit a táblázatban :))

A legalsó rész pedig azt mutatja meg, hogy adott zsetonmennyiség mellett mennyire befolyásolja az eq-nkat hogy hányan vagyunk még játékban. Pl.: Ha 4000 zsetonunk van (vagyis a zsetonmennyiség 66%-a helyesebben), akkor alig számít hogy 4-en, 3-an, vagy csak ketten vagyunk már játékban.

A táblázatot úgy készítettem, hogy az össz. zsetonmennyiség 6000, de ezt át lehet írni.

Mivel a táblázatot ma reggel korán készítettem, könnyen előfordulhat hogy hiba van benne, vagy hogy az egész hibás. De remélhetőleg ezeket a hibákat hamar kiszúrjátok és akkor jó lesz.
A táblázatot tanulási, tudatosítási célból készítettem, közvetlen játék közbeni haszna nincs, de azért nézzétek meg!

Maxxxika
Válasz cnut01 kommentjére
2010. ápr. 28. 12:45

Icm

Valami nem stimmel az ICM progimmal sztem.
SnG végjáték, ketten vagyunk, kb azonos zsetonszám. Allin megy a másik, és az ICM szerint ezt nekem megkellene adnom T8s-sel. EZ így OK szerintetek? Hát én ezt a büdös életbe soha nem adnám meg.

Morfium
Válasz Maxxxika kommentjére
2010. ápr. 28. 12:55

Valami nem stimmel az ICM progimmal sztem.
SnG végjáték, ketten vagyunk, kb azonos zsetonszám. Allin megy a másik, és az ICM szerint ezt nekem megkellene adnom T8s-sel. EZ így OK szerintetek? Hát én ezt a büdös életbe soha nem adnám meg.

Mivel ez heads up, itt ebben az esetben ha kisebb stack/bb kisebb egyenlő mint 7, akkor a T8s jó call.

raining
Válasz Morfium kommentjére
2010. máj. 22. 13:28

SNG Wiz-ardot használ valaki ? Mire jó ?

Triccianus
Válasz raining kommentjére
2010. máj. 22. 15:52

SNG Wiz-ardot használ valaki ? Mire jó ?

Én szoktam. Röviden: megtanít az ICM alapú gondolkodásra, amire magas vakoknál/kései (főleg bubble) szakaszban van a leginkább szükséged.

MADriD
Válasz Maxxxika kommentjére
2010. júl. 24. 13:43

Attól függ h mekkora az effektív stack. 7-8 vakkal már vlaszleg hosszútávon min.0EV-s a call.
De szerintem pontosan ez a baj az ICM-mel.Nem számol edge-l.Szerintem a SNG EndgameTools sokkal jobb, mert ott be tudod állítani h mekkora legyen az edge. Mikro téten nyílván nagyobbat, magasabb téten pedig alacsonyabb edget érdemes beállítani.

mikee1978
Válasz MADriD kommentjére
2010. nov. 9. 11:12

hy!Mi az amit én nem számolok!

6max sng-ket játszom és nem értem,hogy az icm programok ,miért mondanak bizonyos handre push-t ha $EV és az ellenfél, toló range azt mutatja,hogy dobás!

PL:
Vakok:100/200

BTN:2020-----Steal BTN:17%
SB:4620
Hero:2360 :As: :Jh:

BTN: Push
SB:fold
Hero:?

$EV:

BTN:25$EV
SB:46$EV
Hero:29$EV
Ha hero megadja BTN all in –ét és nyer,akkor így nézne ki a $EV:
BTN:0$EV
SB:50$EV
Hero:50$EV

Heronak tehát 58%lappal szabad csak megadnia ezt a pusht.

Az :As: :Jh: 17% ellen:49%ban teljesít!
Ha 20% veszünk akkor 54%-ba!

Akkor ez most miért push?

CantusPutnok
Válasz mikee1978 kommentjére
2010. nov. 9. 11:25

6max sng-ket játszom és nem értem,hogy az icm programok ,miért mondanak bizonyos handre push-t ha $EV és az ellenfél, toló range azt mutatja,hogy dobás!

PL:
Vakok:100/200

BTN:2020-----Steal BTN:17%
SB:4620
Hero:2360 :As: :Jh:

BTN: Push
SB:fold
Hero:?

$EV:

BTN:25$EV
SB:46$EV
Hero:29$EV
Ha hero megadja BTN all in �ét és nyer,akkor így nézne ki a $EV:
BTN:0$EV
SB:50$EV
Hero:50$EV

Heronak tehát 58%lappal szabad csak megadnia ezt a pusht.

Az :As: :Jh: 17% ellen:49%ban teljesít!
Ha 20% veszünk akkor 54%-ba!

Akkor ez most miért push?

3 embernél már szvsz a BTN Steal stat semmit nem ér, hiszen egyetlen ember van pozícióban. Ennek a statnak a nagy része még akkor alakult ki gyanítom, amikor 5-6 ember volt játékban. 3-way tuti hogy van legalább 30% a steal-je Buttonról, ha erre a statra hagyatkozunk, és azzal szemben már az AJo jól teljesít... (Stove-ban pont azt néztem most meg, hogy az AJo egy 30%-os range ellen kb. 57%-ban teljesít)

Másik vonalról, ICM nélkül:
AJ-vel miért nem callolod a pusht? Mire vársz? AA-ra? Mert akkor igen gyorsan megesznek a vakok. Ha mondjuk egy QT vagy egy J8 van a kezedben, akkor még meg tudom érteni, hogy esetleg elengeded, de egy AJo-t azért ne már...

mikee1978
Válasz CantusPutnok kommentjére
2010. nov. 9. 11:32

hy

3 embernél már szvsz a BTN Steal stat semmit nem ér, hiszen egyetlen ember van pozícióban. Ennek a statnak a nagy része még akkor alakult ki gyanítom, amikor 5-6 ember volt játékban. AJ-vel meg miért nem callolod a pusht? Mire vársz? AA-ra? Mert akkor igen gyorsan megesznek a vakok. Ha mondjuk egy QT vagy egy J8 van a kezedben, akkor még meg tudom érteni, hogy esetleg elengeded, de egy AJo-t azért ne már...

Több ezer hand-em van az ellenről,de ez most mindegy!Maga a számítás érdekel.Mennyivel tágítsak 3ba egy ellen toló rangen?Mi az amit nem számolok és az icm igen?
Tuttomal icm alapján a legjobb döntéseket hozni!
Ha ,megkérhetek mindenkit akkor olyanok írjanak akik értik az icm lényegét és nem 0,02--0,04 centes cg múltal rendelkeznek!
THX

CantusPutnok
Válasz mikee1978 kommentjére
2010. nov. 9. 11:35

Több ezer hand-em van az ellenről,de ez most mindegy!Maga a számítás érdekel.Mennyivel tágítsak 3ba egy ellen toló rangen?

Hát én feltenném legalább 30%-ra.

Élő ügyfélszolgálat