Póker Fórum Archívum > Sit&Go > ICM modell - Sit&Go stratégia

zoltanh
Válasz CantusPutnok kommentjére
2010. nov. 9. 12:19

Tegnap letoltam egy pár sng-t, igaz én fr-et.
Aztán látom a HM-be, hogy minden vakszintnél meg tudom nézni, milyen stattal nyomulok. Pont gondoltam rá, hogy ezt a hud-ra nem lehet beépíteni? Akiről sok hand van már arról jól jöhet, hogy a magas vakoknál mennyire tolja lazán.

mikee1978: Szóval nézd meg szerintem, hogy az enemynek 200-as vakoknál hány % a btn stealje.

mikee1978
Válasz zoltanh kommentjére
2010. nov. 9. 13:13

HY

Megnézem,de akkor sem lesz világos,hogy a sima sng wizzard ami nem tudja a pár K handeket az ellenről az miért írja,h push!?Pedig az is számol $EV-t!
Mi az amit még figyelembe kell venni ilyenkor?

mcmester
2010. nov. 9. 13:24

Aztán látom a HM-be, hogy minden vakszintnél meg tudom nézni, milyen stattal nyomulok. Pont gondoltam rá, hogy ezt a hud-ra nem lehet beépíteni? Akiről sok hand van már arról jól jöhet, hogy a magas vakoknál mennyire tolja lazán.

HUD Options->Additional HUD Filters : játékosszám szerinti szűrés
Itt van "Filter by limits" is

HUD Options->Tourney HUD Filters : stack méret szerinti szűrés

Stavross82
2010. nov. 9. 13:25

mikee1978: Szóval nézd meg szerintem, hogy az enemynek 200-as vakoknál hány % a btn stealje.

Be tudod építeni a HUD-ra. Ha jól emlékszem HUD - FILTER menü
Most melóban van vagyok de ha hazaérek megnézem pontosan hogy is van

mcmester
Válasz mikee1978 kommentjére
2010. nov. 9. 14:05

Megnézem,de akkor sem lesz világos,hogy a sima sng wizzard ami nem tudja a pár K handeket az ellenről az miért írja,h push!?Pedig az is számol $EV-t!
Mi az amit még figyelembe kell venni ilyenkor?

A számolásod ott hibádzik, hogy 0$EV-re veszed azt az esetet amikor elveszíted a handet. Azonban ebben az esetben marad még 340 zsetonod, ami 5% EQ jelent, ami 5$EV. Így 50$EV-ért csak 24$EV-t kockáztatsz. 24/50=48. 48%-ot kell hoznod a range ellen. Ez AJo-val 17% ellen is meg van. Stove szerint 52,7%.
Emellett a valódi range bőven szélesebb lehet.

mikee1978
Válasz mcmester kommentjére
2010. nov. 9. 14:56

:) thx mindenkinek :)

:)

A számolásod ott hibádzik, hogy 0$EV-re veszed azt az esetet amikor elveszíted a handet. Azonban ebben az esetben marad még 340 zsetonod, ami 5% EQ jelent, ami 5$EV. Így 50$EV-ért csak 24$EV-t kockáztatsz. 24/50=48. 48%-ot kell hoznod a range ellen. Ez AJo-val 17% ellen is meg van. Stove szerint 52,7%.
Emellett a valódi range bőven szélesebb lehet.

Ez nagyon jó,itt van a hibám szerintem.Most számolgatok!Remélem így a kérdéses handekre meg lesz a megoldás!THX :) :)

A HM kapcsolatban!
Eddig nem vettem észre ezt a lehetőséget,de sajna itt sem lehet beállítani a steal push ranget 200bb-nél.
Nálam ilyen lehetőségek vannak:
VPIP%/PFR%
Unopened
limped
raised
Ezeket a lehetőségeket sajna nem tudom lecserélni.Ha esetleg le lehet cserélni, kérem írja le,hogyan lehet.

retroseven
Válasz makkkiraly kommentjére
2010. dec. 27. 5:56

Ez az ICM nagyon gáz ha megakarsz nyerni egy sngt akkor felkell vállalnod az allin szituációkat. Kell némi beleérző kézség meg józan paraszti ész de ennyi mindent senki nem fog számolgatni, hogy pontosan hány %os nyerési eséllyel adhatod meg S CL-ként a CL allinját...

Az ICM feltételezi, hogy a másik játékosnak is ismernie kell az ICM törvényét.

Plusz tapasztalataim szerint egy 9 fős sng bubbleben mindenki short 5-15 BB körül forog a játék, nagyon rosz döntést nem lehet hozni !

Ti hogy vagytok ezzel ?

dodi89
Válasz retroseven kommentjére
2010. dec. 27. 8:40

Ez az ICM nagyon gáz ha megakarsz nyerni egy sngt akkor felkell vállalnod az allin szituációkat. Kell némi beleérző kézség meg józan paraszti ész de ennyi mindent senki nem fog számolgatni, hogy pontosan hány %os nyerési eséllyel adhatod meg S CL-ként a CL allinját...

Az ICM feltételezi, hogy a másik játékosnak is ismernie kell az ICM törvényét.

Plusz tapasztalataim szerint egy 9 fős sng bubbleben mindenki short 5-15 BB körül forog a játék, nagyon rosz döntést nem lehet hozni !

Ti hogy vagytok ezzel ?

Elég hibás elképzelés. Sng-ben tulajdonképpen éppen ebben a ss játékban (bubbleben) dől el, hogy ki lesz nagy nyerő, és ki lesz vesztő játékos. Persze az asztalnál nem tudod ezeket a szitukat kiszámolni, éppen ezért nagyon fontos, hogy játékon kívül sokat foglalkozz a bubble szituációkkal...szerintem.

atish81
Válasz dodi89 kommentjére
2010. dec. 27. 9:20

janicsák vecának mindig igaza van 3)

jabyga
Válasz dodi89 kommentjére
2010. dec. 27. 11:07

Elég hibás elképzelés. Sng-ben tulajdonképpen éppen ebben a ss játékban (bubbleben) dől el, hogy ki lesz nagy nyerő, és ki lesz vesztő játékos. Persze az asztalnál nem tudod ezeket a szitukat kiszámolni, éppen ezért nagyon fontos, hogy játékon kívül sokat foglalkozz a bubble szituációkkal...szerintem.

++++1 Kívülről nem fogod tudni az icm-et,a lényeg, hogy "ránézésre" kb. jó push/call-okat csinálj. És ehez kell a játékon kívüli gyakorlás, igen.

Élő ügyfélszolgálat