Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Double or nothing SNG

ceewyl
Válasz V.Peti kommentjére
2009. febr. 8. 16:34

táblázat nem túl jó: starson sokkalta előbb bejön az ante, mint amit ír meg a tíz fős turbot sem írja.

Ez a sima SnG, a DoN-nak más a struktúrája.

Steveeland
2009. febr. 8. 21:59

ma két kérdéses hand:
1.
mit csináljunk? raise 300/fold/call?

2. call/fold

1. Kéne vmi info utgről. Call az nálam setmining, ahhoz nagy már a vak, így ezt kizárhatjuk. raise 300ra nemhiszem hogy túl nagy FE lenne egy UTG játszó lappal szemben. Így javarészt fold. Azért néha pusholnám, csak az image miatt :) Ha nem monster (márpedig ez a limp elég monstergynús), ilyenkor még nem akarnak nagy kockázatot vállalni a "TAG" ok :)

2. easy fold. Lesz ennél még tisztább helyzet is.

V.Peti
Válasz Steveeland kommentjére
2009. febr. 8. 22:20

jól van, mind a kettő fold volt nálam.

de a második igazából miért fold? ha utg értelmes játékos, akkor ATC-vel kell pusholnia, ha akar még FE-t és az ellen bőven elől vagyunk. azon a foldon sokat gondolkodtam, azért is igazából kérdeztem meg.

Steveeland
2009. febr. 9. 11:36

HA értelmes játékos. A videódból azt szűrtem le, hogy nem hemzseg tőlük a víz :) Ha meg ezt még nem érti akkor első beszélőként elég szűk a range, ami ellen vagy flip vagy dominálva vagy. Nem beszélve arról, hogy még hárman beszélnek mögötted, abból egy bigstack. Multiway potban meg nekem már nem elég combos a 1010. Azt meg neked kell tudni, hogy ezt a csókát mire teszed :)

Polacheck
2009. febr. 9. 11:41

jól van, mind a kettő fold volt nálam.

de a második igazából miért fold? ha utg értelmes játékos, akkor ATC-vel kell pusholnia, ha akar még FE-t és az ellen bőven elől vagyunk. azon a foldon sokat gondolkodtam, azért is igazából kérdeztem meg.

Azért, mert még nem kell any2-val pusholnia ha értelmes játékos. Pontosabban kell, de nem utg-ből, ahonnan bármelyik fish lecallolhatja egy A magassal vagy egy 5-ös párral. Van még néhány leosztása (mondjuk cutoffig), hogy két magas lapra vagy egy párra betolja.
Ha ugyanez a szitu lenne úgy, hogy ő a button, mi pedig kisvakként ülünk, akkor én viszont callolnám.

szigma
Válasz Polacheck kommentjére
2009. febr. 9. 12:00

Csak félig vág a témába:
Milyen indokokat tudnátok felhozna ha választani kellene a DoN illetve a turbo SNG mellett.

Ha jól értem ceewyl is a simával kezdte és innét váltott a DoN. Milyen megfontolásból? Gondolom kisebb a szórás és talán több is mehet párhuzamosan egymás mellett (DoN), és ahogy olvasom jó játékkal a rendes SNG-hez közeli ROI-t is lehet hozni (turbo-ra még inkább igaz lehet mert ott az alacsonyabb ROI a rövidebb játékidővel kompenzálódik).
Csak nekem az nem tetszik, hogy adott esetben AA, KK preflop dobni kell :)

V.Peti
Válasz szigma kommentjére
2009. febr. 9. 20:28

1. push?

PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 150/300 Blinds 30 Ante (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP (t2515)
CO (t2125)
Button (t3240)
SB (t2900)
Hero (BB) (t2185)
UTG (t2035)

Hero's M: 3.47

Preflop: Hero is BB with AImage, QImage
4 folds, SB raises to t600, Hero?

2.
illik-e rátolni a flopon? nyílván ha ő lenne a 6. akkor nem, de így?

PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 125/250 Blinds 25 Ante (7 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t325)
BB (t2590)
UTG (t3200)
MP1 (t1280)
MP2 (t3415)
CO (t1385)
Hero (Button) (t2805)

Hero's M: 5.10

Preflop: Hero is Button with 3Image, 7Image
4 folds, Hero calls t250, SB raises to t300 (All-In), BB calls t50, Hero calls t50

Flop: (t1075) 6Image, 5Image, 4Image (3 players, 1 all-in)
BB checks, Hero bets t2480 (All-In), 1 fold

Turn: (t1075) 3Image (2 players, 2 all-in)

River: (t1075) 10Image (2 players, 2 all-in)

Total pot: t1075

Results:
Hero had 3Image, 7Image (straight, seven high).
SB had 8Image, AImage (high card, Ace).
Outcome: Hero won t1075

3. push?

PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 125/250 Blinds 25 Ante (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

CO (t1340)
Button (t950)
Hero (SB) (t1565)
BB (t4710)
UTG (t4390)
MP (t2045)

Hero's M: 2.98

Preflop: Hero is SB with 2Image, 2Image
4 folds, Hero?

boci23
2009. febr. 9. 21:13

1: push egyértelműen, még annyiból el is tudja dobni, de neked meg muszáj szerezni zsetont, itt vétek arra várni, hogy valaki más essen ki...

2: én nem szoktam rátolni ilyenkor, de nem is nagyon volt még nutsom ilyen szituban. Ha jobban belegondolunk és csak 10%ban adja meg, az is sokkal jobb mintha végigcheckeljük.

3: nem ajánlatos a CL-el ujat húzni... 1300at kell megadnia, amit egy közepes lappal is simán tarthat. van 2 is akinek kevesebbje van és a vak már átmegy rajtad. érdemesebb kivárni sztm. kis időhúzás is belefér hátha vált a vak :)

Steveeland
Válasz boci23 kommentjére
2009. febr. 9. 21:51

1. push mint a huzat.
2. Ez a preflop call ez mi? :) Sztem még akkoris meredek ha a részesedését akarod csökkenteni. Túl trash :) Viszont hamár így, akkor flopon nyitnék. Nálad van a nuts, az SS kiütve, viszont most jön a bubble, jól jönne pár zseton. Mivel a sidepot még üres, íg egy pushnak semmi értelmét sem látom, szinte mindig dobni fog (jah és k*cs*g is vagy! :P ). Talán lehet a potot építeni.
3. Nálam ezis push. Még van vmennyi fold equityd talán a CL ellen is, ráadásul ha nincs nála pár max flipeltek egyet, azt meg bevállalnám :) De javarészt úgyis dobná.

hgt1
2009. febr. 9. 22:07

1. push?

ez sztem inkabb read kerdese, de ha az nincs akkor push

2.
illik-e rátolni a flopon? nyílván ha ő lenne a 6. akkor nem, de így?

itt sztem hiba volt belimpelni ezzel a lappal, bar a kerdes nem erre vonatkozott. flopon megprobalnam tovabb jatszatni egy 2/3 v potbettel, hatha beugrik. a pushal elarultad hogy nagy lapod van.

3. push?

itt en inkabb dobnek, ket kisebb stack is van nalad, illetve a tobbieket is jobban lehet terrorizalni, a CLnek szinte indifferens a vegkimenetel szempontjabol h megadja e es maximum coinflip v rosszabb lehet a mutatas. csak akkor tolnam ra ha eddig tenyleg nagyon passzivan jatszott.

Élő ügyfélszolgálat