táblázat nem túl jó: starson sokkalta előbb bejön az ante, mint amit ír meg a tíz fős turbot sem írja.
ma két kérdéses hand:
1.
mit csináljunk? raise 300/fold/call?
2. call/fold
jól van, mind a kettő fold volt nálam.
de a második igazából miért fold? ha utg értelmes játékos, akkor ATC-vel kell pusholnia, ha akar még FE-t és az ellen bőven elől vagyunk. azon a foldon sokat gondolkodtam, azért is igazából kérdeztem meg.
HA értelmes játékos. A videódból azt szűrtem le, hogy nem hemzseg tőlük a víz :) Ha meg ezt még nem érti akkor első beszélőként elég szűk a range, ami ellen vagy flip vagy dominálva vagy. Nem beszélve arról, hogy még hárman beszélnek mögötted, abból egy bigstack. Multiway potban meg nekem már nem elég combos a 1010. Azt meg neked kell tudni, hogy ezt a csókát mire teszed :)
jól van, mind a kettő fold volt nálam.
de a második igazából miért fold? ha utg értelmes játékos, akkor ATC-vel kell pusholnia, ha akar még FE-t és az ellen bőven elől vagyunk. azon a foldon sokat gondolkodtam, azért is igazából kérdeztem meg.
Csak félig vág a témába:
Milyen indokokat tudnátok felhozna ha választani kellene a DoN illetve a turbo SNG mellett.
Ha jól értem ceewyl is a simával kezdte és innét váltott a DoN. Milyen megfontolásból? Gondolom kisebb a szórás és talán több is mehet párhuzamosan egymás mellett (DoN), és ahogy olvasom jó játékkal a rendes SNG-hez közeli ROI-t is lehet hozni (turbo-ra még inkább igaz lehet mert ott az alacsonyabb ROI a rövidebb játékidővel kompenzálódik).
Csak nekem az nem tetszik, hogy adott esetben AA, KK preflop dobni kell :)
1. push?
PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 150/300 Blinds 30 Ante (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
MP (t2515)
CO (t2125)
Button (t3240)
SB (t2900)
Hero (BB) (t2185)
UTG (t2035)
Hero's M: 3.47
Preflop: Hero is BB with A, Q
4 folds, SB raises to t600, Hero?
2.
illik-e rátolni a flopon? nyílván ha ő lenne a 6. akkor nem, de így?
PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 125/250 Blinds 25 Ante (7 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
SB (t325)
BB (t2590)
UTG (t3200)
MP1 (t1280)
MP2 (t3415)
CO (t1385)
Hero (Button) (t2805)
Hero's M: 5.10
Preflop: Hero is Button with 3, 7
4 folds, Hero calls t250, SB raises to t300 (All-In), BB calls t50, Hero calls t50
Flop: (t1075) 6, 5, 4 (3 players, 1 all-in)
BB checks, Hero bets t2480 (All-In), 1 fold
Turn: (t1075) 3 (2 players, 2 all-in)
River: (t1075) 10 (2 players, 2 all-in)
Total pot: t1075
Results:
Hero had 3, 7 (straight, seven high).
SB had 8, A (high card, Ace).
Outcome: Hero won t1075
3. push?
PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 125/250 Blinds 25 Ante (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
CO (t1340)
Button (t950)
Hero (SB) (t1565)
BB (t4710)
UTG (t4390)
MP (t2045)
Hero's M: 2.98
Preflop: Hero is SB with 2, 2
4 folds, Hero?
1: push egyértelműen, még annyiból el is tudja dobni, de neked meg muszáj szerezni zsetont, itt vétek arra várni, hogy valaki más essen ki...
2: én nem szoktam rátolni ilyenkor, de nem is nagyon volt még nutsom ilyen szituban. Ha jobban belegondolunk és csak 10%ban adja meg, az is sokkal jobb mintha végigcheckeljük.
3: nem ajánlatos a CL-el ujat húzni... 1300at kell megadnia, amit egy közepes lappal is simán tarthat. van 2 is akinek kevesebbje van és a vak már átmegy rajtad. érdemesebb kivárni sztm. kis időhúzás is belefér hátha vált a vak :)
1. push mint a huzat.
2. Ez a preflop call ez mi? :) Sztem még akkoris meredek ha a részesedését akarod csökkenteni. Túl trash :) Viszont hamár így, akkor flopon nyitnék. Nálad van a nuts, az SS kiütve, viszont most jön a bubble, jól jönne pár zseton. Mivel a sidepot még üres, íg egy pushnak semmi értelmét sem látom, szinte mindig dobni fog (jah és k*cs*g is vagy! :P ). Talán lehet a potot építeni.
3. Nálam ezis push. Még van vmennyi fold equityd talán a CL ellen is, ráadásul ha nincs nála pár max flipeltek egyet, azt meg bevállalnám :) De javarészt úgyis dobná.
1. push?
2.
illik-e rátolni a flopon? nyílván ha ő lenne a 6. akkor nem, de így?
3. push?