Mabohai
Válasz olegg kommentjére
2010. jún. 25. 12:58

A kérdéseim:

1. Véleményetek szerint milyen textúrájú flopok alkalmasak az OOP stabelésre?
2. Szoktatok-e stab helyett lap nélkül check/raiselni bizonyos flopon, és milyen típusú ellenfelek ellen csináljátok ezt?
3. Mekkora nálatok a flop stab mértéke a kasszához viszonyítva?
4. Szoktatok-e double, illetve triple barrelt alkalmazni air-rel, milyen ellenfelek ellen, és milyen körülmények esetén teszitek ezt? Mekkora a double és a triple barrel mértéke a flop stab értékéhez képest?

1. 9-esnél kisebb lapokból áll, lehetőleg rainbow ("száraz" flop)
2. Ha az ellenfél válogatás nélkül támadja a limpelt potokat, akkor mindenképpen érdemes, de azért nem szabad túlzásba vinni. Itt már lehet más flopokat is támadni ilyen módon, például ahol valamilyen draw is van
3. Fél pot = 1 bb, ritkán 2/3 pot, ellenféltől függően
4. Nem túl gyakran. Ha van olyan readed, hogy gyakran floatolja a stabedet, de ehhez már több lejátszott parti szükséges. Turn blank szükséges hozzá, tehát lehetőleg ne T, J, Q legyen vagy vmi kiegészült draw. Félpotnál kicsit nagyobbat szoktam ilyenkor emelni.

Néhány gondolat még. Első vakszinten az ilyen akciókat teljes mértékben hanyagolom. Rontja az imagünket, ha állandóan fel kell adni már az elején. Később, mikor 20-30bb effektiv stacknél a limpelt potok is jelentős méretűek, könnyen elvihetjük ezeket oop is, ha nem ragadtattuk el magunkat korábban.
Feszes, egyenes, értelmes játékosok ellen érdemes ilyen akciókat kezdeni. Callingstationök ellen várjuk ki inkább, mikor jelentéktelen flopon mondjuk 83-al két párunk lesz, ő ki fogja fizetni úgyis, ráadásul általában több utcán, ami bőven kárpótol majd az elmaradt kisebb kasszákért.
2. ponthoz tartozik még: van néhány ellenfél, aki több utcán is megtámadja limp után a kasszákat, néha mohó vagyok, és kivárok turnig a check/raise-el :) Ehhez azért ismerni kell az ellenfelet, de nagyon nyereséges módszer. Ja, és ezt se AKQ flopon játsszuk azért.

cincinatus
Válasz Mabohai kommentjére
2010. jún. 25. 13:19

Huh, Mabohait kihagytam a "kívánságlistámból"...

De természetesen nagyon örülök, hogy leírtad a véleményedet!

GL

Hideyoshi
Válasz olegg kommentjére
2010. jún. 25. 13:46

Nagyon gyakori eset, hogy az első-második vakszinten az ellenfél limpelése után nagyvakban checkolunk,
1. Véleményetek szerint milyen textúrájú flopok alkalmasak az OOP stabelésre?
2. Szoktatok-e stab helyett lap nélkül check/raiselni bizonyos flopon, és milyen típusú ellenfelek ellen csináljátok ezt?
3. Mekkora nálatok a flop stab mértéke a kasszához viszonyítva?
4. Szoktatok-e double, illetve triple barrelt alkalmazni air-rel, milyen ellenfelek ellen, és milyen körülmények esetén teszitek ezt? Mekkora a double és a triple barrel mértéke a flop stab értékéhez képest?

Röviden:

1. Nem tudom.
2. Nem jellemző.
3. Nem tudom.
4. Nem.

Ha nem vagyok tilten és a saját ritmusomban játszom ezeket nem alkalmazom, főleg a játék elején, pláne oop. Ezért ehhez érdemben nem is tudok válaszolni, az én játékomtól ez nagyon idegen.

Ez a gondolatkör nálam a "spekuláció" kategória, én nem hiszek a lejátszási standardokban, ami neketek jó nem biztos, hogy nálam működik. Egy jó játékosnak magának kell felül kerekednie az ellenfelén, maga diktálja a tempót, irányítja a játékot. Ezek a kérdések egy nagyfokú bizonytalanságot árulnak el, nálam ez nem játszik.

olegg
Válasz Hideyoshi kommentjére
2010. jún. 25. 13:51

Röviden:

Ezek a kérdések egy nagyfokú bizonytalanságot árulnak el, nálam ez nem játszik.

Ez a válasz pedig egy nagyfokú arroganciát árul el, nálam meg az nem játszik.

Hideyoshi
Válasz olegg kommentjére
2010. jún. 25. 14:09

Ez a válasz pedig egy nagyfokú arroganciát árul el, nálam meg az nem játszik.

Félre értsz akkor. Én soha nem tagadtam sajátos úton járok, de mindig is őszinte voltam, nem maszatolok.

Pt3ból ki tudom olvasni a bűvös számokat, de játékomról nem tudok számotokra hasznos megállításokat megfogalmazni (most se).
Én úgy segítek másokon, hogy megengedem, hogy nézzenek, lássák mit művelek az asztaloknál, aztán a többi már nem rajtam múlik. Beavatom őket.
Nyitott vagyok, egy érdeklődöt nem hesegettem el.

rogyion
2010. jún. 26. 6:16

Említették többen is most valamelyik blog kommentjei között azt az általánosnak mondható véleményt,hogy ez a műfaj tilt szempontjából nagyon durva tud lenni.Soha nem értettem,hogy miért durvább mint cg esetében.A nagy varianciát említik többen.Pláne nem értem,itt az akadémián cg topikokban,blogokban nagyon durva ingadozásokról írnak. Eddig kb 6-7ezer hu sng-t játszottam,nagy részét az everesten(3000) itt most direkt rákerestem a nyerő/vesztő sorozataimra. Ekkora mennyiségnél 1db 9es 2db 8as 5db 7es vesztő szériám volt,holott én jó játékosnak közel sem vagyok mondható.
Valaki leirná,hogy miért tiltel jobban ebben a műfajban és miért kevésbé cg közben? Persze tudom,hogy az előbb leírt sorozatok mellett is lehet napokig,hetekig veszteni, de melyik műfajban nem?! Vagy valamiféle pszichikai háttere van? A gyorsabb játékmenet miatt? Bár ez sem magyarázat,hisz akik 10+ asztalnál tolják a cg-t, sng-t azok sem hinném,h unatkoznak közben...

Hideyoshi
Válasz rogyion kommentjére
2010. jún. 26. 7:44

Szerintem a felvetésed végén van a kulcsa a dolognak, a heads up a gyors játékmenet miatt veszélyes. Összeségében itt lehet a leggyorsabban veszteni (nyerni) egy buy int egy adott időben (átlagban), gyakorlatilag pikkpakk elmehet 4-5 buy in úgy bele se melegedtél a játékba.
Ne csak a vesztő szériát kell nézni önmagában, mert hiába csak egyszer volt 9-es streaked, ha x-szer előfordulhat bárkivel, hogy 10-ből csak 2-szer nyert és a megszokott 55-60% itm-je 20% körüli lesz.
10+ asztalon bukni teljesen más érzés mint egy (két) asztalon. Egy cg-es lényegében +EV-s döntéseket kell hoznia folyamatosan, és akkor nem lesz gondja, hisz a rakeback kihúzza a legnagyobb bajból is, amíg egy hu (sng) esetében ez kevéske (ilyenekért szoktak itt a fórumon felháborodni, nem félreérteni kedves cg-es barátaim!). És akkor itt kanyarodunk a minőség és a mennyiség témakörébe, hu sng-ot nem lehet en gros nyomni, de cg-t szinte kötelező, vagyis az az elvesztett buy inek csak sok sok munkával, szinte biztosan időben csak később jön vissza. Ennek tudata visz minket tiltre, hogy "te jó ég!" mi "munkámat" égettem el pillanatok alatt (sok bad beat, cooler), és ilyenkor elkezdünk futni a pénzünk után, a szépítés kényszerének hatására . No innen kezdődnek a bajok: a tilt.

Sword84
2010. jún. 26. 9:24

Szerintem a felvetésed végén van a kulcsa a dolognak, a heads up a gyors játékmenet miatt veszélyes. Összeségében itt lehet a leggyorsabban veszteni (nyerni) egy buy int egy adott időben (átlagban), gyakorlatilag pikkpakk elmehet 4-5 buy in úgy bele se melegedtél a játékba.
Ne csak a vesztő szériát kell nézni önmagában, mert hiába csak egyszer volt 9-es streaked, ha x-szer előfordulhat bárkivel, hogy 10-ből csak 2-szer nyert és a megszokott 55-60% itm-je 20% körüli lesz.
10+ asztalon bukni teljesen más érzés mint egy (két) asztalon. Egy cg-es lényegében +EV-s döntéseket kell hoznia folyamatosan, és akkor nem lesz gondja, hisz a rakeback kihúzza a legnagyobb bajból is, amíg egy hu (sng) esetében ez kevéske (ilyenekért szoktak itt a fórumon felháborodni, nem félreérteni kedves cg-es barátaim!). És akkor itt kanyarodunk a minőség és a mennyiség témakörébe, hu sng-ot nem lehet en gros nyomni, de cg-t szinte kötelező, vagyis az az elvesztett buy inek csak sok sok munkával, szinte biztosan időben csak később jön vissza. Ennek tudata visz minket tiltre, hogy "te jó ég!" mi "munkámat" égettem el pillanatok alatt (sok bad beat, cooler), és ilyenkor elkezdünk futni a pénzünk után, a szépítés kényszerének hatására . No innen kezdődnek a bajok: a tilt.

Szerintem tök mindegy, hogy cg vagy sng hu-ról van szó, mind a kettőnél ugyanakkora a variancia. Heads Up mind a kettő. Azt pedig hogy az sng hu-nál nem lehet grindel, nem fedi a valóságot. Összes jó profi játékos grindel.

Hideyoshi
Válasz Sword84 kommentjére
2010. jún. 26. 10:00

Szerintem tök mindegy, hogy cg vagy sng hu-ról van szó, mind a kettőnél ugyanakkora a variancia. Heads Up mind a kettő. Azt pedig hogy az sng hu-nál nem lehet grindel, nem fedi a valóságot. Összes jó profi játékos grindel.

Sima cg-ről volt szó, nem kimondottan cg hu-ról. A variancia mindehol a handek számától függ szerintem, és mi hu sng-sok "keveset" játszunk.
Grindelés és grindelés között is van különbség: normál vakszintesen napi 10-20 játék az átlag, az szerintem nem grind, ezzel ellentétben a super turbón 50-100 játék/nap is elég átlagos.
Te mit értesz grind alatt?

Sword84
2010. jún. 26. 10:23

Sima cg-ről volt szó, nem kimondottan cg hu-ról. A variancia mindehol a handek számától függ szerintem, és mi hu sng-sok "keveset" játszunk.
Grindelés és grindelés között is van különbség: normál vakszintesen napi 10-20 játék az átlag, az szerintem nem grind, ezzel ellentétben a super turbón 50-100 játék/nap is elég átlagos.
Te mit értesz grind alatt?

Sima cg felvetés Hu-os fórumon variancia szempontjából nonszensz.
Egyértelmű a válasz. Grinden pedig havi 600-1000 meccset értek.

Élő ügyfélszolgálat