grind = grájnd
rogyion
Szerintem az én hsz-emre gondoltál. Én egy kifejezetten TILTEN lévő játékosnak javasoltam, hogy ne feltétlen 4 fős HU Sng-kel próbálja az elvesztett önbizalmát (és alaposan megcsappant BR-ját) rövidtávon(!) visszanyerni.
Én játszottam FR CG-ét és DON-t több asztalon, de az én tapasztalataim alapján tilt szempontjából más a helyezet. A HU Sng-ben (pláne ha egy asztalon megy) sokkal jobban érzed a varanciát és a lemákolást, igaza van Hideyoshi-nak pillanatok alatt a legjobb játékkal 4-5 beülő mínuszban is lehetsz, ami rontja az ember játékát. Hozzátenném még azt is, hogy a világ legnagyobb fishe ellen is képes vagy ezt a 4-5 vereséget 15 percen belül összehozni, mert az RNG épp az ő oldalán állt. (Nekem legalábbis sikerült, ilyet produkálnom, akkorára nyílt az EV olló, hogy olyat pl. DON-ban nem láttam,pedig letoltam belőle egy jópárat.)
FR CG-ben, meg DON-ban, ha egy asztalon lemákoltak az nem tudott érdekelni, a figyelmemet a többi asztalra összpontosítottam, itt viszont sokkal jobban érzem, tehát könnyebben tiltre is kerülök. (Pláne, ha a köv meccs első handjében preflop all-inban szétmákolják az ász páromat.)
A másik, hogy ne csak azt nézd mekkora volt a legnagyobb vesztő sorozatod, hanem a hosszab breakeven-t is. Szerintem az is nagyon rossz érzés és ront az ember játékán és önbizalmán, ha pl. 100 meccsen egy buyin pluszba se tudsz kerülni (esetleg épp -3-ban vagy).
Szóval szerintem a tilt elkerülése HU-ban mindennapi küzdelem.
Azt persze nem mondom, hogy FR CG-ben, vagy más műfajokban nem lehet tiltre kerülni, de ott ez valamivel ritkább jelenség és másképp éled meg.
Én pl kevésbé vagyok hajlamos hu sng-k közben tiltelni, mint hu cg-ben. Mikor elkezdődik, tudom, hogy most egyikünk elnyeri a másik teljes beülőjét. Tiszta, egyenes. De mikor cg-ben a fish bemákol egy buyint 2 leosztás alatt ugyanennyi outtal és kiül, az rögtön kiborít. Ezért váltottam többek között.
Köszi,hogy válaszoltatok! Ezek szerint én fordítva vagyok bedrótozva,pont azért játszok kizárólag HU sng-t mert ez teszi legkevésbé tönkre az idegrendszeremet:) Ahogy Mabohai írta :"Tiszta,világos" Megnyitok egy (két) asztalt és az egyikünk elnyeri a másik beülőjét. Ha hirtelen elúszik 3-4-5 meccs akkor leállok.Sokkal könnyebben tudom abbahagyni mint amikor annak idején "sok" asztaloztam és egy-egy szopószéria során azt sem tudtam már,hogy állok,hányszor és hány asztalon töltöttem már újra.Fontos hozzátennem,hogy mindezeket hobbi játékosként írtam,egyszerű kíváncsiságból!! Rajtam semmiféle nyomás,kényszer nincs mivel nem ebből élek.Persze vannak romantikus periódusaim amikor elhatározom,hogy megtanulok Huzni és megfontolt szintlépésekkel eljutok a 100$ os szintre:) Aztán később belátom,hogy jelentősen alábecsültem a feladatot ,még később pedig azt látom be hogy inkább a képességeimet becsültem túl:)
Nut sor + flush gyanús boardon
Második vakszinten vagyunk. Mit tennétek?
Full Tilt Poker $5 + $0.25 Heads Up No Limit Hold'em Tournament - t15/t30 Blinds - 2 players
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter
Hero (BB): t1200 M = 26.67
BTN/SB: t1800 M = 40
Pre Flop: (t45) Hero is BB with Q T
BTN/SB calls t15, Hero checks
Flop: (t60) J K 3 (2 players)
Hero bets t30, BTN/SB raises to t150, Hero calls t120
Turn: (t360) 4 (2 players)
Hero checks, BTN/SB checks
River: (t360) A (2 players)
Hero bets t210, BTN/SB raises to t1620 all in, Hero ???
Ha flush van nála, akkor nagyon ügyesen semi-blöffölt. Én a flop reraise-t flush elleni move-nak értékelem. Szerintetek el lehet hinni a színt? Főleg úgy, hogy nálunk is van egy pikk.
Hero ???
Ha flush van nála, akkor nagyon ügyesen semi-blöffölt. Én a flop reraise-t flush elleni move-nak értékelem. Szerintetek el lehet hinni a színt? Főleg úgy, hogy nálunk is van egy pikk.
Én ezt nem dobnám. A flushon kívül mindent verünk, ami szerintem (jóval) kevesebbszer lesz nála mint 50 %.
Dobható! 2pár, set szinte kizárt! A range-e itt legtöbbször flush/sor(split)/blöff. De súlyoznám, és az esetek 80%-ában szerintem itt szín van az ellennél. Konkrét read nélkül dobó. Nálam. Persze ha van róla valami plusz info, akkor az már változtathat a readünkön.
Dobható! 2pár, set szinte kizárt! A range-e itt legtöbbször flush/sor(split)/blöff. De súlyoznám, és az esetek 80%-ában szerintem itt szín van az ellennél. Konkrét read nélkül dobó. Nálam. Persze ha van róla valami plusz info, akkor az már változtathat a readünkön.
Miért kizárt itt a set? Láttam párszor ilyen megoldást, még magas téten is.