Semmit nem tudok vele kezdeni, csak igenis pl. a tegnapi sessionomet (is) marhára befolyásolta a szerencse.)
Magyarul mar nem is jo? :-) Milyen szintre gondolsz?
[straubbazsi]: "Anélkül, hogy túlkomplikálnám, logikailag ez a mondatod magába foglalja, hogy vannak sessionjeid, amiket nem befolyásol a szerencse. Ez furcsa lenne."
Na jó, azért nem kell minden szavamat kiforgatni, szerintem Te is nagyon jól tudod, mire gondoltam. Egyébként örülnék neki, ha lennének olyan sessionjeim amit nem befolyásol :)
[straubbazsi]: "Másrészt, azt írtad többször is, hogy kevesebbet nyertél. Mihez képest? Ezek szerint tudod, hogy mennyivel vered a limitet, mekkora a ROId és mekkora az átlagnyereséged, amihez képest tegnap kevesebbet nyertél. Mennyivel nyertél kevesebbet a hosszútávhoz képest?"
Kevesebbet, mint amit vártam volna, vagy amit úgy gondoltam, hogy "járna". Azért járna, mert próbáltam a lehető legjobban játszani, nem linkeskedtem el, stb. amit általában a micron látok, más játékosoknál, ahhoz képest a teljesítményhez képest keveset. Bár itt nyilván szemléletváltásra van szükségem, ez nem egy jó felfogás, hogy ennyit vagy ennyit kéne nyernem, mert.. Igyekszem inkább session/játékszámra menni eredményfüggetlenül, de ez nekem elég nehéz. A megnyert pénz motivál a legjobban a pokerben.
Az, hogy mennyivel verem a limitet vagy mennyivel nem, azt csak egy közelítő jelleggel tudnám megállapítani, így ezt egyérteműen meghatározni nem tudom. Mivel nem egész három hónapja próbálok érvényesülni pokerben, így nincs is még szerintem elég mintám ( talán 4k játék?), és ez is teljesen vegyes. DON -tól HU -ig, turbo/fr/6max/30fő normál, stb. tényleg minden van benne, mert próbáltam/próbálom keresni ami nekem a legjobban fekszik. Egyenlőre úgy gondolom a normál 10 fő lesz az. De ezekről még korábban írtam ugyanitt.
Update: közben megméztem, 2011. február. 17 volt az első befizetésem, onnantól számítom, hogy tudatosan próbálok játszani.
[straubbazsi]: "Masszív kijelentés, bár nem tudom mennyit foglalkozol az önfejlesztéssel. Viszont logikailag ez is furcsa, mert a szerencse szerepe nem csökkenthető a pókerben. A szerencsefaktor tegnap, és holnap is egyforma lesz."
Sokat foglalkozom vele. Tényleg sokat. Én célként tűztem ki magam előtt, hogy naponta mennyit adok az elméletre. Most megtehetem, hogy sokat foglalkozom pokerrel, így délelőttönként, amikor még nincsenek annyira asztalok és az agyam is jobban fog, ezt csinálom. Kb. napi 2 - 3 óra, ebben mindig van:minimum 100+ leosztás Wizard vagy ICM trainer edzés, videózás, cikkek olvasása, nézem a fórumokat, stb. Coachingot is tervezek igénybe venni. Azt találnám ideálisnak, ha havi szinten legalább annyit foglalkoznék az elmélettel, mint amennyit játszom. Privtában is írtam, hogy elkezdtem a legalapabb videóktól illetve cikkektől az egészet, hogy sehol ne legyenek lyukak a tudásban, és legyen mire masszívan építkezni, mint ahogyan azt privátba írtam is. Nem hinném, hogy a látott kép alapján túl sok microlimites gondolkozik így. A lehető legkevesebb ideig szeretnék ilyen szinten maradni, és teszek is érte. P
Arra gondoltam, hogy csökkenthető, hogy próbálom a legkevésbé a szerencsére bízni magamat. Tehát pl. egy teljesen alap példa, nem teszem be "J4s -el a 100BB stackemet, mert vagy jön egy bubi vagy a szín", hanem azt próbálom nézni, hogy mik a lapjaim valós matematikai esélyei, mire mennyi esélyem van, stb. Nem úgy játszom, mint sokan teszik mikron, hogy flop előtt minden 50%, herocalloznak szemét lapokkal és még sorolhatnám, de nincs értelme, mindenki tudja miről van szó.
"Akkor ezt úgy értelmezem, hogy nincs több "bad beat" leosztás, "ma is lemákoltak" poszt.
Öröm ez."
Jó lenne, ha nem tudnék többet ilyeneket posztolni :)
Írhatnál arról, hogy Te mivel kezdted, hogyan fejleszted magad, mennyi az elmélet/játék aránya most és mennyi volt mikor elkezdted mit tartasz a legfontosabbnak?
Hány játkot játszottál le, és mekkora volt a legnagyobb downswing és mekkora volt a legnagyobb upswing BI -ben? Mennyit játszol egy héten?
főként 11$-33$ között érdekelne...
Magyar nyelven egy konkurens oldal videó sorozatát végig néztem, és az ingyen50es oldalon keresgéltem, de számomra semmi hasznosat nem találtam.
Ezenkívül nem tudok más magyar anyagról...
Az ilyen (nekem) határeset szituknál vannak gondok:
Push or fold
Nehezen bírom elképzelni, hogy ezekkel nyerhetek.
valaki elmondaná nekem hogy lehet 12% roid 5K sng után -3700$ profittal és -2$-os átlag nyereséggel? ezt most tényleg nem nagyon értem. a csávó grafja kb soha nem volt 0 felett.
75.00/t150.00 Blinds - 6 players
Hero (SB): t2330.00 15.53 BBs - VPIP: 16, PFR: 12, 3B: 4, AF: 3.2, Hands: 32339
BB: t3875.00 25.83 BBs - VPIP: 15, PFR: 10, 3B: 4, AF: 2.9, Hands: 726
UTG: t2745.00 18.30 BBs - VPIP: 22, PFR: 7, 3B: 0, AF: 3.3, Hands: 72
MP: t1245.00 8.30 BBs - VPIP: 19, PFR: 2, 3B: 0, AF: 2.5, Hands: 210
CO: t2320.00 15.47 BBs - VPIP: 16, PFR: 8, 3B: 0, AF: 1.9, Hands: 170
BTN: t985.00 6.57 BBs - VPIP: 16, PFR: 7, 3B: 14, AF: 2.0, Hands: 57
Pre Flop: (t225) Hero is SB with AQo
4 folds, Hero raises to t400, BB raises to t900 ??
Filtered Stats BB (known tight 6+tabler): 1.0/17/13 Hands:225
Easyfold / call?
Hero (SB): t2330.00 15.53 BBs - VPIP: 16, PFR: 12, 3B: 4, AF: 3.2, Hands: 32339
BB: t3875.00 25.83 BBs - VPIP: 15, PFR: 10, 3B: 4, AF: 2.9, Hands: 726
UTG: t2745.00 18.30 BBs - VPIP: 22, PFR: 7, 3B: 0, AF: 3.3, Hands: 72
MP: t1245.00 8.30 BBs - VPIP: 19, PFR: 2, 3B: 0, AF: 2.5, Hands: 210
CO: t2320.00 15.47 BBs - VPIP: 16, PFR: 8, 3B: 0, AF: 1.9, Hands: 170
BTN: t985.00 6.57 BBs - VPIP: 16, PFR: 7, 3B: 14, AF: 2.0, Hands: 57
Pre Flop: (t225) Hero is SB with AQo
4 folds, Hero raises to t400, BB raises to t900 ??
Filtered Stats BB (known tight 6+tabler): 1.0/17/13 Hands:225
Easyfold / call?
Az ilyen (nekem) határeset szituknál vannak gondok:
Push or fold
Nehezen bírom elképzelni, hogy ezekkel nyerhetek.
Galambos tarzan hozzászólásából azt érzem hogy most ő is keresztül megy némi csalódáson.. De majd kijavít ha nem jól látom.
1, Az ember fia azt látja/olvassa ezeken a pókeres fórumokon, hogy ha sok időt szán tanulásra, gyakorlásra fejlesztésre akkor aztán dől a lé, mert matek/tudás/startégia alapú a játék.
2, rászánja az időt, napi több órát tanulásra és/vagy játékra. Érzi a tudást, fejlődik, örül hogy tud, emiatt látja mások óriási hibáit a játék során. Megveszi használja a HMet toursharkot, wizardot + stoveot betéve tudja.
3, kiderül útközben hogy a nagy tudással pár % roi hozható, jelentős részt rakebackből jön a profit (mert csak pár % roi hozható), és abban is nagy, nem, inkább óriás swingek vannak. Több ezer SNG/MTT alatt is több % +- a roi ingadozás ami a véletlen műve, kevés ember érti meg és fogadja el, illetve viseli el több ezer játéknyi swinget, ami több hónap játékidő is lehet.
Szóval sokaknak csalódás lehet, egyszerűen a sok lelkes forumozó "jelzése alapján" többet várt, de én legalábbis azt vártam, hogy a tudás többet ér pár % roinál. Jó lett volna már az elején objektiv képet kapni.
De az OK, hogy 20$+ téten, villámgyors aggyal sok asztalozva, szinte hiba nélkül játszva, ICM bevágva, tilt nulla, max koncentráció, szopóflag nélkül, lehet hozni annyit, mint ami az xlsben van (nevezd át xlsxre), FTP 9max turbo.
Értelemszerűen a többi szám is változtatható, mindenki kiszámolhatja a saját elképzelését. (benne van az ftp iron man, szerintem pont nem ér semmit, 0.1-0.4% roi többlet, ami persze sok a nullás játékosnak, semmi az 5% roisnak)
Remélem segítettem, jó excelezést.