Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

balage78
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 21. 11:53

ja, az xlsx...

Galambos Tarzan
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. máj. 21. 11:53

$5 Buy-in (25/50 blinds) No Limit Hold'em Tournament, 6 Players

MP: 5,135 (102.7 bb)
CO: 1,015 (20.3 bb)
Hero (BTN): 2,775 (55.5 bb)
SB: 1,385 (27.7 bb)
BB: 470 (9.4 bb)
UTG: 2,720 (54.4 bb)

Preflop: Hero is BTN with T T

2 folds, CO raises to 300, Hero??

villain is 11/0 over 21 hands

Galambos Tarzan
2011. máj. 21. 11:57

Galambos tarzan hozzászólásából azt érzem hogy most ő is keresztül megy némi csalódáson.. De majd kijavít ha nem jól látom.
1, Az ember fia azt látja/olvassa ezeken a pókeres fórumokon, hogy ha sok időt szán tanulásra, gyakorlásra fejlesztésre akkor aztán dől a lé, mert matek/tudás/startégia alapú a játék.
2, rászánja az időt, napi több órát tanulásra és/vagy játékra. Érzi a tudást, fejlődik, örül hogy tud, emiatt látja mások óriási hibáit a játék során. Megveszi használja a HMet toursharkot, wizardot + stoveot betéve tudja.
3, kiderül útközben hogy a nagy tudással pár % roi hozható, jelentős részt rakebackből jön a profit (mert csak pár % roi hozható), és abban is nagy, nem, inkább óriás swingek vannak. Több ezer SNG/MTT alatt is több % +- a roi ingadozás ami a véletlen műve, kevés ember érti meg és fogadja el, illetve viseli el több ezer játéknyi swinget, ami több hónap játékidő is lehet.
Szóval sokaknak csalódás lehet, egyszerűen a sok lelkes forumozó "jelzése alapján" többet várt, de én legalábbis azt vártam, hogy a tudás többet ér pár % roinál. Jó lett volna már az elején objektiv képet kapni.

De az OK, hogy 20$+ téten, villámgyors aggyal sok asztalozva, szinte hiba nélkül játszva, ICM bevágva, tilt nulla, max koncentráció, szopóflag nélkül, lehet hozni annyit, mint ami az xlsben van (nevezd át xlsxre), FTP 9max turbo.

Értelemszerűen a többi szám is változtatható, mindenki kiszámolhatja a saját elképzelését. (benne van az ftp iron man, szerintem pont nem ér semmit, 0.1-0.4% roi többlet, ami persze sok a nullás játékosnak, semmi az 5% roisnak)
Remélem segítettem, jó excelezést.

Nem csalódtam, mert ahogy írtad is, rakeback + bónuszokból bejön a profit, a játékot élvezem, nyilván szeretnék ennél többet, de csalódásról nem beszélhetek, túlzott mértékben pláne nem. Fő cél, hogymagából a tényleges játékból többet profitáljak. Lesz ez még jobb, szerintem messze nem aknáztam ki a lehetőségeket. Az tény, hogy sokkal nehezebb, mint gondoltam, de legalább van benne kihívás. Még nem tudom fejből amit tudni kéne, de rajta vagyok. Akkor beszélhetnék IGAZÁN rossz érzésről, ha tényleg menne minden 100% fejből, mindig a lehető legoptimálisabban játszanék, és nem nyernék, persze ez meg hosszútváon elméletileg, a metmatikára és a logikára hagyatkozva lehetetlen, mert legalább nullszaldósnak kéne lennem.

Galambos Tarzan
Válasz masikati kommentjére
2011. máj. 21. 12:04

Nekem ebben a helyzetben az ICM trainer 74%-os call ranget dobott ki.

Na akkor ez így még érdekesebb :)

miténtudom
2011. máj. 21. 12:22

ja, az xlsx...

a táblázathoz értelmező szótárt is csatolhatnál, mert nemértem a felét :D

trixilw
Válasz ChEaTeR kommentjére
2011. máj. 21. 12:22

főként 11$-33$ között érdekelne...
Magyar nyelven egy konkurens oldal videó sorozatát végig néztem, és az ingyen50es oldalon keresgéltem, de számomra semmi hasznosat nem találtam.
Ezenkívül nem tudok más magyar anyagról...

Erre a limitre sajna nem tudok semmit. Az ingyenes 50 oldalon vannak fent nagyon jók, de gondolom nem vagy ott tag, ha nem ment a nézegelődés. Legalább egy közepes státusz kell hozájuk. Ráadásul csütörtökönként live session ezen a limiten, de arany szinttel. Nézd át ezt a lehetőséget.

Galambos Tarzan
Válasz trixilw kommentjére
2011. máj. 21. 12:34

Erre a limitre sajna nem tudok semmit. Az ingyenes 50 oldalon vannak fent nagyon jók, de gondolom nem vagy ott tag, ha nem ment a nézegelődés. Legalább egy közepes státusz kell hozájuk. Ráadásul csütörtökönként live session ezen a limiten, de arany szinttel. Nézd át ezt a lehetőséget.

Szerinted mennyire érdemes kifejezetten az oktató részleg miatt rajtuk befizetni és elérni egy ezüst/gold státuszt? Vannak egész jó ajánlataik, ahogy nézegettem. Nekem őskorból van még egy bronz accom, de ugye így eléggé határoltak a lehetőségek.

Joc
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. máj. 21. 13:09

valaki elmondaná nekem hogy lehet 12% roid 5K sng után -3700$ profittal és -2$-os átlag nyereséggel? ezt most tényleg nem nagyon értem. a csávó grafja kb soha nem volt 0 felett.

Láttam én is ilyeneket SC-n, csak úgy tudom elképzelni, hogy kis téteken volt hot runja, úgy gondolta megy ez, aztán nagy téten durván bukott jóval kevesebb játék alatt, mint amennyit kis téten játszott. Így az átlag ROI pozitív marad, de már masszív bukóban van.

trixilw
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 21. 13:13

Szerinted mennyire érdemes kifejezetten az oktató részleg miatt rajtuk befizetni és elérni egy ezüst/gold státuszt? Vannak egész jó ajánlataik, ahogy nézegettem. Nekem őskorból van még egy bronz accom, de ugye így eléggé határoltak a lehetőségek.

Szerintem érdemes, én pont emiatt gondolkozom azon, hogy nyitok egy starsos számlát rajtuk keresztül és két teremben tolom egyszerre, mert a FT-t nem lehet otthagyni :)
Nem csak a videók a lényegesek, de ott vannak a live sessionok hetente, valamint a fórumok, ahol ugye "hivatalos" segítség is van.

balage78
Válasz Joc kommentjére
2011. máj. 21. 13:22

Láttam én is ilyeneket SC-n, csak úgy tudom elképzelni, hogy kis téteken volt hot runja, úgy gondolta megy ez, aztán nagy téten durván bukott jóval kevesebb játék alatt, mint amennyit kis téten játszott. Így az átlag ROI pozitív marad, de már masszív bukóban van.

az egyébként engem is K zavar hogy average roit számol. Kit érdekel, én a simát kérem.

Táblázat: aszittem' egyértelmű ;-)
ződet változtass, vilkékben az eredmény. többihez ne nagyon nyúlj ha ftpn tolod
milyen téten tolod, hány asztalon, mekkora roi (-ra számítassz ;-), egy sng átlagideje percben, ebből következően óránként hány játék megy le, mennyi a rake, rakebackból hány % roid lesz, és még érdekes a "feeperóra" azaz óránként hány ftp pont jön be (x10).
át lehet írni starsosra is, de ott nem tolom, nem tudom az átlagjátékidőket, feeket, meg egyébként is hetente változtatják ;-)

Élő ügyfélszolgálat