Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

ouchi
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 24. 17:06

HUD-mutatók

Sziasztok SNG-sek! ;)

Azt kérdezném tőletek,h. milyen stat.-okat/mutatókat tesztek ki a HUD-ra?!
[9 fős turbo SNG-k esetén] és ezen mutatók közül mit kell feltétlen figyelni, amiből kitűnik,h. az ellenfél "madár"? illetve mik vagy vannak-e optimális statok 1 asztalos turbo sng-k esetében?

Válaszokat előre is köszönöm! :)

csiko13
Válasz ouchi kommentjére
2011. febr. 24. 17:29

Sziasztok SNG-sek! ;)

[9 fős turbo SNG-k esetén] és ezen mutatók közül mit kell feltétlen figyelni, amiből kitűnik,h. az ellenfél "madár"? illetve mik vagy vannak-e optimális statok 1 asztalos turbo sng-k esetében?

Nekem ez van kint:
VPIP / Preflop raise / Agg factor / Hands / Big Blinds + NOTE!

100 hand fölött már lehet rá alapozni.

VPIP / Preflop raise:
A játékos alaptermészete tudsz belőle következtetni. Kétféle szélsőséges alaptípus van a 5/4-es nit és 55/35-ös aggro. Őbelőlük legyen sok az asztalnál! Sajnos FT-n ez nem így van ezért én általában VPIP és PFR távolságából szoktam következtetéseket levonni.
Mivel az SNG különböző szakaszaiban más-más statok az ideálisak, ezért nem lehet általánosan jó / rossz statokról beszélni. Általában én úgy láttam, hogy akinek a statja 500 hand alapján beáll olyan 12-20/10-18 közé az már fogott valamilyen SNG témájú könyvet a kezébe ergo. feltételezhetően tudja mit csinál. Bár erre sem lehet mérget venni, de az ilyen statú ellenfeleknél már nyugodtan lehet note-olni a típushibákat és berögződéseket, mert azok általában szisztematikusak.
Agg factort nekem a post flop döntéskhez és a check/raisekhez, meg a blöfföltetéshez kell. A handszám, meg a BB meg szerintem egyértelmű: az egyik hogy tudd érdemes-e foglalkozni a stattal, a másik, hogy tudd melyik szakaszban jársz.
Én színezem is a statokat, ha érdekel azt is leírom.

Amit még próbáltam, de nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, illetve a kis mintáim miatt nem voltak túl hitelesek:
Steal / Fold to steal
3 bet / Fold to 3 bet
Flop cbet / Fold to flop cbet
Limp fold

Ha valaki tudja, hogy az utolsót hogy kell értelmezni, az legyen szíves szólni. Nálam azt írja ki 100K-s minta után, hogy 100, ami ha tényleg így lenne, akkor komoly szégyen lenne! :)

jabyga
Válasz ouchi kommentjére
2011. febr. 24. 17:33

Sziasztok SNG-sek! ;)

nekem vpip/pfr/flopCbet/fol to flopCBagrfaktor/agr%/steal/handszám

Ezeken kívül sokszor fontos a donkbet koraiban.
Optimális statok inkább csak a korai szakaszban vannak, akkor ugye meglehetősen feszesen kell. De pont erről diskuráltunk pár hsz-el feljebb. A középső/bubble szakasz a lényeg, ott viszont fontosabb az icm ismerete, mint az optimális statok.

ouchi
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 24. 17:53

Oké, köszi srácok a kommenteket ;)

ICM-mel nagyjából tisztában vagyok, vagyis gyakorlom, sokat (ICM Trainer+Light). Eddig HM-et csak CG-hez használtam, de mostmár úgy gondoltam ideje lenne Sng-khez is.. :)

Esetleg vmelyikőtök el tudja küldeni a HUD-ját?! privátban Skype v. MSN-címet is cserélhetünk. Köszi!

trixilw
Válasz ouchi kommentjére
2011. febr. 24. 18:46

Én azt vettem észre, hogy mivel szintenként más és más típushibák várhatóak, ezért más hud-ot kell használni. Pl. mikróra értelme nincs 3bet-et kirakni, mert gyakorlatolag nem létezik, ellenben Call PFR nagyon jó tud lenni. Ez ugye magasabb szinten fordítva működik.

SNG-re alapesetben ez van nálam:
Note / Handszám / Vpip / PFR / AF / Agg%
Steal / Fold 2 Steal / Re-steal / BB

Én azért használom mindkét agressziós mutatót, mert a kettőt kombinálva igen pontos értéket tudok kapni a valódi agresszióról. Pl.: AF magas, Agg% közepes, TAG játékos vagy AF alacsony, Agg% magas, mániákus calling-station. A kettő kombinációjából tudsz már eleve következtetni a Donk-bet, Cbet arányokra is.
Azonban SNG-re összeraktam egy mini-popup-ot, azt feltölthetem, de mivel PokerTracker-t használok, azért gondolom a kereslet nem akkora rá. (Sok divat HM használó! :D :D :D )

balage78
Válasz trixilw kommentjére
2011. febr. 24. 23:59

Én meg már úgy elmentem tourshark irányba, hogy csak nézek miket irtok statra ;-)
Szinte leszoktam a HM statrol, az elején úgyis ultrafeszes vagyok, nem számit az ellen statja. A közepétől psuhfoldon vagyok, najó itt egy kicst számit az ellen statja ha a lapom icm szerint határeset, vagy resteal esélyes szitu, de mivel 90%ban nem az, igy itt sem sokat számit a HM stat. Valamelyik nap olyan hiáényérzetem volt, 5 perc volt mire rájöttem hogy nem megy a HM hud ;-)
Ahogy elindul egy asztalom, megjelölöm az összes játékost szinnel a tourshark roi szerint, és igy játszok ellene. Ha látom hogy ződ, akkor sb nem vagyok any2n, ha meg piros, azaz tudja mi a calling range, akkor meg méganytwobb vagyok ;-)
Eddig adja az RNG, sőt, szerintem túlságosan is, nem gondolom hogy lehet hozni ekkora roit, FTP FR turbó, 6d majd 11d.
Godmode: 2,5k sng ugyan nem kimondottan sok, de nézz rá az én grafomra meg a tiedre. Biztos lenne mit tanulni meg átnézni icmből, ne vedd rossz néven.

straubbazsi
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 25. 1:14

Hoppá, szépen beindult a topik.

Godmode:

Két hónapja SNGzel?

Lépj vissza egy, de inkább két limitet. Játssz kevesebb asztalon. És tanulj SOKKAL többet. Két hónap alatt lejátszottál 2500 SNGét, nem rossz. És mennyi időt töltöttél tanulással? Azt sem tudod, hogy az SNG melyik típusa lenne számodra a legjobb. FR vagy turbo? Te meg már elpattintottál hat hónapnyi átlagfizetést (35BI-nel EV felett)?

Válaszolva: így semeddig sem érdemes tovább tolnod.

(Illetve de, ha egy asztalnál ülünk.)

Csiko:
Limpfold százalékos. A 100 bizony 100%.

Joc
Válasz csiko13 kommentjére
2011. febr. 25. 7:48

Ha valaki tudja, hogy az utolsót hogy kell értelmezni, az legyen szíves szólni. Nálam azt írja ki 100K-s minta után, hogy 100, ami ha tényleg így lenne, akkor komoly szégyen lenne! :)

Nem biztos, hogy rossz az. Jelentheti azt is, hogy ha normális lapod van, akkor eleve emelsz ahogy kell (limpelés helyett), a spekulatív lapokat meg (amikkel limpeltél) el tudod dobni, ha rád emeltek és nem megfelelő a pot odds. (Bár ez csak spekuláció a részemről, mivel még kezdő vagyok.:) ) Az tényleg fura, hogy 100k hand alatt kerek 100%...

csiko13
Válasz Joc kommentjére
2011. febr. 25. 8:21

Nem biztos, hogy rossz az. Jelentheti azt is, hogy ha normális lapod van, akkor eleve emelsz ahogy kell (limpelés helyett), a spekulatív lapokat meg (amikkel limpeltél) el tudod dobni, ha rád emeltek és nem megfelelő a pot odds. (Bár ez csak spekuláció a részemről, mivel még kezdő vagyok.:) ) Az tényleg fura, hogy 100k hand alatt kerek 100%...

Azt elfelejtettem hozzátenni a "Limp fold"-hoz, hogy nálam 3 csoportra osztja a játékosokat: 0-33-100. Aztán ennyi. Ami szerintem érdekes... Ezért is vetettem fel.

csiko13
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 25. 8:28

Én meg már úgy elmentem tourshark irányba, hogy csak nézek miket irtok statra ;-)
Szinte leszoktam a HM statrol, az elején úgyis ultrafeszes vagyok, nem számit az ellen statja. A közepétől psuhfoldon vagyok, najó itt egy kicst számit az ellen statja ha a lapom icm szerint határeset, vagy resteal esélyes szitu, de mivel 90%ban nem az, igy itt sem sokat számit a HM stat. Valamelyik nap olyan hiáényérzetem volt, 5 perc volt mire rájöttem hogy nem megy a HM hud ;-)
Ahogy elindul egy asztalom, megjelölöm az összes játékost szinnel a tourshark roi szerint, és igy játszok ellene. Ha látom hogy ződ, akkor sb nem vagyok any2n, ha meg piros, azaz tudja mi a calling range, akkor meg méganytwobb vagyok ;-)
Eddig adja az RNG, sőt, szerintem túlságosan is, nem gondolom hogy lehet hozni ekkora roit, FTP FR turbó, 6d majd 11d.
Godmode: 2,5k sng ugyan nem kimondottan sok, de nézz rá az én grafomra meg a tiedre. Biztos lenne mit tanulni meg átnézni icmből, ne vedd rossz néven.

Szép ez a grafikon. Hány asztalon tolod?
Nekem nincs Tourney Shark-om, ezért erről nem tudok nyilatkozni. Az mondjuk érdekes PTR részéről, hogy kb. egy hete senkinél-semmi változás. Nálam előtte pár napig is elég sok asztal hiányzik. Én csak azokat szoktam megnézni, akiknél gyanúsan normálisak a statok. A többieket pedig próbálom kategorizálni. Nem lehetetlen, hogy megspórolnám magamnak az utóbbi munkát, ha vennék egy Shark-ot. Egyelőre azonban nem aktuális.

Élő ügyfélszolgálat