Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

straubbazsi
Válasz Holliday kommentjére
2011. febr. 25. 12:14

Üdv.

Nekem egy olyan technikai jellegű kérdésem lenne, hogy 2-3 asztalos sng-k esetében is van ICM hatás ugye a push fold szakaszban. A 18 fősökön 4, míg a 27 fősökön 5 hely fizet.
Az ICM trainer csak egy azstalos sng-ket szimulál, de viszont én ezekre a versenyekre szeretnék gyakorolni. Ezt hogyan lehet kivitelezni, és milyen progival?

Thx

SNG Wizard. Egyébként is megkerülhetetlen program, de mt sngékhez pláne kell.

(Én nem tudok róla, hogy trainer kezel más kifizetési struktúrákat, mint az egyasztalos.)

trixilw
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 25. 12:21

Én az ICM trainert valahogy nem éreztem az igazinak, inkább az alábbit csinálom:
Megnyitom a PokerTracker-t valamint a Sit and Go wizardot és mindkettőben a játékot.
Lepörgetem a játék elejét PT-ben, figyelve az emberekre és szokásaikra, ezeket kombinálom a statokkal.
SNGWiz-ben a megfigyelések alapján belövöm az emberek push-call range-ét.
Majd elkezdem átnézni az összes játékot ahol 15bb alatt vagy buborék közeli játékban voltam.
Ha nagyon standard egy leosztás és zöld pipa van mellette, akkor természetesen gyorsan léptetem. De ha bármilyen hiba van, vagy ha a zöld pipától függetlenül gyanús egy push vagy fold, akkor elkezdem pontosan átnézni azt a range-et amit az sngwiz ad, játszom a stack-ekkel, és az ellenfél range-ével és figyelem a változást.

A jó ebben a tanulásban, hogy az sngwiz szerint, már maximum 2 rossz döntésem van versenyenként, meg mondjuk még 3-4 ami felkiáltójeles. A rossz, hogy közben a roim csökken :D :D

straubbazsi
Válasz Joc kommentjére
2011. febr. 25. 12:27

Elméleti kérdés: hogyan érdemes az ICM-et megtanulni? Van erre valami bevált módszer vagy elkezdi az ember gyűrni valamelyik trainert, aztán egy idő után belerögzül az agyába, hogy mikor honnan mi a jó?

Részben igen, rengeteg elemzés, és pár hónap után rögzülnek a szituációk.

De utoljára leírom, SNG Wizard nélkül nincsen SNG játékos. Ott sokkal jobban el lehet játszani a szituációkkal. Hogy milyen skála ellen mi a jó lépés. Hogy sztekkek (egy kattintással át lehet írni) mérete mennyire befolyásol. Hogy a cselekvésed után mi történik. És a többi.

Joc
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. febr. 25. 12:31

Köszi mindenkinek a tanácsokat!

straubbazsi
Válasz trixilw kommentjére
2011. febr. 25. 12:32

Én az ICM trainert valahogy nem éreztem az igazinak, inkább az alábbit csinálom:
Megnyitom a PokerTracker-t valamint a Sit and Go wizardot és mindkettőben a játékot.
Lepörgetem a játék elejét PT-ben, figyelve az emberekre és szokásaikra, ezeket kombinálom a statokkal.
SNGWiz-ben a megfigyelések alapján belövöm az emberek push-call range-ét.
Majd elkezdem átnézni az összes játékot ahol 15bb alatt vagy buborék közeli játékban voltam.
Ha nagyon standard egy leosztás és zöld pipa van mellette, akkor természetesen gyorsan léptetem. De ha bármilyen hiba van, vagy ha a zöld pipától függetlenül gyanús egy push vagy fold, akkor elkezdem pontosan átnézni azt a range-et amit az sngwiz ad, játszom a stack-ekkel, és az ellenfél range-ével és figyelem a változást.

A jó ebben a tanulásban, hogy az sngwiz szerint, már maximum 2 rossz döntésem van versenyenként, meg mondjuk még 3-4 ami felkiáltójeles. A rossz, hogy közben a roim csökken :D :D

Nekem az ilyen elemzés alapvetően nem tetszik. A Wiz kiindulásnak szinte mindig fals range-eket állít be. Ezért bejelölhet csomó handet hibásnak, ami valójában helyes, és főleg fordítva gond ez: helyesnek, ami hibás.

Nem tudom PTben lehet-e handeket megjelelölni játék közben utólagos elemzésre. Egyértelműen ez lenne a helyes stratégia: minden olyan kezet elemezni, ahol játék közben bizonytalan voltál. Nem is csak feltétlenül a konkrét lapoddal, hanem akár úgyis, hogy ülsz vhol, 23 van a kezedben, tuti nincs bent, de nem tudod, hogy amúgy 30at vagy 50et kellene pusholni. Érdekel, ezért ezt is megnézed. Sőt, uígy az ellenfelek megadásait vagy pushait is érdemes elemezni, ha nem tudod eldönteni ránézésre, hogy jó vagy rossz volt.

Joc
2011. febr. 25. 12:39

Nem tudom PTben lehet-e handeket megjelelölni játék közben utólagos elemzésre.

HM-ben lehet így megjelölni játék közben? Hogyan? Ezt még nem találtam meg benne.

trixilw
2011. febr. 25. 12:51

Nekem az ilyen elemzés alapvetően nem tetszik. A Wiz kiindulásnak szinte mindig fals range-eket állít be. Ezért bejelölhet csomó handet hibásnak, ami valójában helyes, és főleg fordítva gond ez: helyesnek, ami hibás.

Nem tudom PTben lehet-e handeket megjelelölni játék közben utólagos elemzésre. Egyértelműen ez lenne a helyes stratégia: minden olyan kezet elemezni, ahol játék közben bizonytalan voltál. Nem is csak feltétlenül a konkrét lapoddal, hanem akár úgyis, hogy ülsz vhol, 23 van a kezedben, tuti nincs bent, de nem tudod, hogy amúgy 30at vagy 50et kellene pusholni. Érdekel, ezért ezt is megnézed. Sőt, uígy az ellenfelek megadásait vagy pushait is érdemes elemezni, ha nem tudod eldönteni ránézésre, hogy jó vagy rossz volt.

Ha neked nem tetszik, akkor biztos nem jó :)
Bár írtam, hogy sngwiz-et a pt-vel együtt használok és én magam lövöm be az ellenfél range-ét, megfigyelések és statisztika alapján, úgy futattom a wizt. Sőt sokszor olyan is van, hogy belövök egy calling range-et 6 főre, majd buborékban azt feszesebbre kell vennem (szerencsére). De ha azt mondod ez a tanulás nem jó, akkor azonnal abbahagyom.

PT-ben játék közben meg lehet jelölni hand-eket meg is szoktam és át is nézem.
A másik, hogy gyártottam pár report-ot, ami alapján speciális szituációkat szoktam elemezni. Pl. játék közepes vakszinten elölről. Vagy re-steal szituáció kihasználása. Esetleg steal szituáció kihasználása. Ezeket lefuttatom és kilistázza az összes olyan hand-et, ami ebbe a kategóriába tartozik, majd ezeket átnézem. Ez nekem bevált.

De ha esetleg tudsz más, jobb módszert mondani, azt nagyon szívesen veszem én is :)

straubbazsi
Válasz trixilw kommentjére
2011. febr. 25. 13:19

trixilw:

Nehezen tudom eldönteni az első bekezdésről, hogy irónikus vagy sem :).

Azt nem akartam mondani, hogy nem jó. Csak arra utaltam, hogy tapasztalataim szerint van produktívabb módja.

De nehogy abbahagyd :). Biztosan hasznodra válik. Ez a report téma is tök jó.. de nem tudok róla nyilatkozni. Azokat a hand-eket, amiket a napi játék közben megjelölök is bonyodalmas (sok idő, mindig kell egy nagy "nekifutós levegő" mikor elkezdem :) ) kielemezni.

PTben is meg lehet jelölni, ez jó hír. Akkor csak ezt tudom javasolni, mert ez az én módszerem. Minden olyan hand kap egy "pipát", ahol a legkisebb kérdőjel is van bennem. Ha az ellenfél tágan adott meg, de nem tudom, hogy mennyire rosszul, akkor azt is megnézem. Ha egy regulár pushol, de nem látom a legjobb lépésnek, akkor azt is felülvizsgálom. És még millió példa.
Ez azért is nagyon jó, mert így sokkal könnyebb figyelni a következő leosztásra (másik asztalra) - "majd utána átgondolom".

Még a korábbiakhoz:
SNG W nem csak azért jó a trainerhez képest, mert nem csak a nasht mondja meg, hanem mert százszor gyorsabb is az elemzés (főleg HMel, ahol csak egy katt, és már bent is van a hand).

straubbazsi
Válasz Joc kommentjére
2011. febr. 25. 13:23

HM-ben lehet így megjelölni játék közben? Hogyan? Ezt még nem találtam meg benne.

Naná. Elméletileg az alap HUD beállításkor van egy plusz "ablak" az asztalon, ahol az utolsó - opcionálisan - három parti kasszáját és annak nyertesét látod. Ha a névre kattintasz, akkor felugrik egy ablak a parti HHjával, és ott van egy pipálható négyzet. Azt bepipálod, és kész is. Utána HMben Tourney alatt Hands-ben találod (csak az "only show marked hands" kell bepipálni itt).

trixilw
2011. febr. 25. 13:59

trixilw:

Nehezen tudom eldönteni az első bekezdésről, hogy irónikus vagy sem :).

Azt nem akartam mondani, hogy nem jó. Csak arra utaltam, hogy tapasztalataim szerint van produktívabb módja.

De nehogy abbahagyd :). Biztosan hasznodra válik. Ez a report téma is tök jó.. de nem tudok róla nyilatkozni. Azokat a hand-eket, amiket a napi játék közben megjelölök is bonyodalmas (sok idő, mindig kell egy nagy "nekifutós levegő" mikor elkezdem :) ) kielemezni.

PTben is meg lehet jelölni, ez jó hír. Akkor csak ezt tudom javasolni, mert ez az én módszerem. Minden olyan hand kap egy "pipát", ahol a legkisebb kérdőjel is van bennem. Ha az ellenfél tágan adott meg, de nem tudom, hogy mennyire rosszul, akkor azt is megnézem. Ha egy regulár pushol, de nem látom a legjobb lépésnek, akkor azt is felülvizsgálom. És még millió példa.
Ez azért is nagyon jó, mert így sokkal könnyebb figyelni a következő leosztásra (másik asztalra) - "majd utána átgondolom".

Irónikus? Ugyan már. Tényleg nem. Ha stílust akarok váltani, akkor ahogy mondták már rám egyszer: "elegánsan leszek lekezelően bicskanyitogatóan paraszt". És milyen igazuk volt :D :D

Akkor most adtál egy lökést arra, hogy még több hand-et kigyűjtsek. Használni fogom.

Azt viszont el tudod árulni, hogy az sngwizt hogyan szoktad használni? Csak egy tipikus hand-et nézel meg amikor kérdésed van, esetleg quiz-eket szoktál futtatni? Ha csak egy adott kézre állsz rá, akkor csak statisztika alapján állítod be az ellen range-ét vagy megérzésre is a játéka alapján?
Mert úgy látom, hogy teljes partik végjátékát nem nagyon nézed át ától-cettig wizardban.

Köszi a segítségedet

Élő ügyfélszolgálat