Naturalwest
Válasz differentborder kommentjére
2012. okt. 8. 22:31

Pont azért amiért ilyen feszes elég könnyű lesz 3b potban ellene játszani, persze nem pont ebben a szituban. Sokszor erősebb K magasokat is eltudsz dobatni mert nem floatolgat, erősebb A highokat. 1-2 barrellre a 2nd párokat is elfogja dobálgatni. A lapütközéseknél kell jól megítélni hogy hol állunk a partiban, mint most.

De hogyha az a célod, hogy majd postflop barrellezéssel kividd a potot, ha callol, és úgy hogy egy erősebb laptartománnyal teszi ezt, ami ellen nem elég a KTo-nk, akkor ez alapján erre igazából 56s is megtenné, mivel egyik se lesz jó showdownban, ha végigcallol minket.

Visszakanyarodva az eredeti handhez:
Az ő szemszögéből a mi cbet range-ünk itt elég erős, és nem sok blöff lesz benne egy ilyen boardon, tehát neki nem sok értelme van raiselni, mivel nem lesz sok FE-je a cbet range-ünk ellen. Emiatt itt dobnám a raise-re.
Ax-et nem nagyon cbetelnénk, én Kx-et sem, meg egyéb handjeimet sem, amik akár lehetnek itt blöff 3bet range-ben (habár én nekem ellene nem nagyon lenne ilyen).

Bala által írt flop ck/c tetszik ezek alapján.

BaLa
Válasz kacorkiraly kommentjére
2012. okt. 8. 23:23

...bár annyira nem értek a 4bet %-hoz de 12% magasnak tűnik...

Ez azt jelenti, hogy a pfr rangenek a 12%-ával 4betel, vagyis 16-18% co steal esetén 1.92-2.16% a 4bet range, ami kb QQ+, AKs, szóval nála inkább alacsony, mint magas.
Ezek alapján jó eséllyel AK-val is gyakran callol pre.

Call és fold között lehet a dolog, de a push biztosan rossz.

kacorkiraly
Válasz KisMuck kommentjére
2012. okt. 8. 23:27

Katzor,teljes jószándékkal kérdezem tőled,h nálad mi ez a raise-infoért dolog?Mit jelent és mre jó?

azért emelsz h megtudd h vagy a partyban

itt pl ha rá emelsz AQ-val 1010 KK AA JQ ellen kapsz infot mert rádtólják
emelhetsz értékért és infoért is egyben az a jobb eset, de ez nem az a szitu

majd ha lesz handem ilyen szituról postolok, nem állok neki keresgetni, de nem vagyok egy nagy mester biztos sok kritikát kap

kacorkiraly
Válasz BaLa kommentjére
2012. okt. 8. 23:29

Ez azt jelenti, hogy a pfr rangenek a 12%-ával 4betel, vagyis 16-18% co steal esetén 1.92-2.16% a 4bet range, ami kb QQ+, AKs, szóval nála inkább alacsony, mint magas.
Ezek alapján jó eséllyel AK-val is gyakran callol pre.

Call és fold között lehet a dolog, de a push biztosan rossz.

köszi szépen

fold volt az első gondolatom aztán mást írtam :S a call-t nem értem miért jó

BaLa
2012. okt. 8. 23:31

azért emelsz h megtudd h vagy a partyban...

Az nem túl jó ötlet.

Tir-X
2012. okt. 9. 0:12

azért emelsz h megtudd h vagy a partyban

Uhh, az elég kemény, GL Neked 50-en... Infoért nem emelünk!

Kisfiker13
2012. okt. 9. 0:41

Ellene inkább elengedném pre.. Igaz, ezzel a megjegyzéssel nem vagyunk előrébb, hiszen már kialakult a szituáció, ami tényleg elég kellemetlen, azt hiszem, fájó szívvel ugyan, de dobnám, még akkor is, ha a terv az volt, hogy lejátsszuk a feszes ellenfelet ebben a partyban ( ezért 3beteltünk ezzel a lappal pre OP), s még a board is megtalált! Szerintem nem emelne itt ránk blöffből, vagy félblöffből, max ha épp óriás tilt-en van, vagy kicsit többet piázott a játék előtt! :) Hajítsuk el, aztán menjünk tovább, a többi asztal már úgyis sípol :)

Kisfiker13
2012. okt. 9. 0:50

Egyébként az említett flop Check/Call nem rossz dolog, de így belegondolva hova vezet? Végigadjuk a három utcát vele, ha fiktív Turn/River érkezik? És ha esetleg még nyakszorongatóbb lap pottyan a turn-ön és továbbra is tolja pozícióból? Akkor már a kassza miatt is elég nehéz megválni a lapunktól.. Így a flop-Raise-ünk a jó játék már ilyen pre- akció után. Szerintem! :)

Deni
Válasz BaLa kommentjére
2012. okt. 9. 1:17

Nagyon könnyen dobnám. Itt ő úgy raiselget, hogy a flop telibekapta a te value 3bet range-ed, és QQ (AQ) kivételével semmit se dobat ----> sosem fog itt blöffölni vagy semi-blöffölni. Szerintem egy AT is sima call a részéről.

Nagyon durva dinamikának vagy historynak kell lennie köztetek, hogy itt nálad gyengébb lap visszaemeljen. (pl. úgy gondolja, hogy tele van trash-el vagy SC-val a 3bet range-ed, vagy hogy Kx-el is beteszed )

Nála sokkal LAG-ebb ellenfélnek is dobás ez itt véleményem szerint.

Dobnám pre.

Mit gondoltok a flop c/c-ról?

Még talán ez legjobb, de blank turn-ön vagy riveren ha tovább emel eléggé bajban leszünk, mert face up a gyenge showdown képes lapunk.

Nálam a range itt: AK, setek, QJs. Nagyon meg lennék lepve, ha mást mutatna.

kacorkiraly
Válasz Deni kommentjére
2012. okt. 9. 7:57

nem értem miért nem emelnétek itt AQ-val infoért.
Akkor mit tartatok jó játéknak. call vagy fold flopon. és 1010 JQ AK val mit csináltok, mert ez képzi a velue ranget a flush draw mellett. feltételezem h azzal is emeltek.

és akkor az egyetlen lap amivel megadtok itt az AQ hogy folytathassa a licitet turn és dobasson velünk, mert nagyon nehezen tudunk megadni

valaki magyarázza el.

Élő ügyfélszolgálat