Lev729
Válasz differentborder kommentjére
2012. okt. 9. 15:05

16% raise cbet tartalmaz jópár blöfföt, semiblöfföt is.

Elég nagy nit, ráadásul még dobálgat is 3betre.
Tehát ha játszik 3bet potot, akkor általában igen erős range lesz nála.
Ezek tudatában úgy gondolom, hogy egyáltalán nincs szüksége blöff és semi-blöff raise-ekre, hogy elérje a 16%-ot.
Azért ez egyáltalán nem sok. Kb. mikor a pocketekre kapott setet raiseli.

KisMuck
Válasz kacorkiraly kommentjére
2012. okt. 9. 23:03

értéket ebben a szituban nem kapsz tőle max ha 78s 3betelt és nem tolja vissza, de itt nem is az a lényeg hanem az h minden érték kezünkkel visszaemelünk feltételezem és ha csak megadnád az gyengeség lenne.
ő erre fogná magát és elkezdene hívni 3 utcán te pedig azt sem tudod h hol állsz.
ellenben ha visszaemelsz és ő rádtolja akkor tudod h verve vagy. kb 2/1 szer kell működnie itt.
ezért kapsz infot.

Nem értem.Ha felállítottad a ranget,onnantól kezdve tudnod,de legalábbis sejtened kell,h milyen turnök/riverek lehetnek rosszak számodra és megjátszhatsz pl. egy calldownt.Ha túl sok rossz lap jöhet,nyilván nem lesz nyereséges opció és bluffbefordulhatsz,v dobhatsz ilyen esetekben.De azért raiselni,h megtudd "hol állsz" hidd el nem jó megoldás.
Nézd.Ha itt AK-d van mit csinálsz?Egyértelműen rátolod,mert lehet nála rosszabb két pár,esetleg kombó húzó,ami megadhatja.Azért,mert ez érték.
Ha 72s van nálad FD-val,akkor kiagyalod,h nem lesz elég az FE a pushoz,nincs odds a callra se,így dobsz,mert nem tudsz nyereségesen félbluffölni/callozni.
Ha AQ van nálad: 1.,Nem emelsz vissza,mert semmitől nem kapsz értéket és eldobatod vele a rosszabb kezeit. 2.,Kitalálod,h jó lenne e callozni,de rájössz,h szinte minden turn szar lesz neked,így ezt a lehetőséget elveted. 3.,Arra gondolsz,h bluffbe fordítod a lapod,de tudod,h nem tudnál szinte semmit sem dobatni vele. 4.,Így aztán szomorúan dobsz,infoszerzés nélkül.
Szal érted,mindennek megvan az oka és az információ csak egy olyan plussz,ami igazából lényegtelen,mert azzal,h végiggondoltad mivel mit játszhat az ellenfeled voltaképp már megszerezted azt az infot,amiért feleslegesen külön akarnál fizetni.
Azért elemzel,h ne kelljen dollárokat kidobálni az ablakon a semmiért,"infoért-emelés" címszó alatt.

KisMuck
Válasz Lev729 kommentjére
2012. okt. 9. 23:09

Ezek tudatában úgy gondolom, hogy egyáltalán nincs szüksége blöff és semi-blöff raise-ekre, hogy elérje a 16%-ot.

Így van,szinte a pf megadó skálájának a 100%-a eltalálja valamilyen szinten ezt a boardot.A 16%-ból most maximum az agressziójára következtethetsz,de szinte teljesen lényegtelen stat.

differentborder
Válasz KisMuck kommentjére
2012. okt. 9. 23:13

Mindent összevetve a fold a jó arra jutottam. Preflop pedig túl laza valóban a KTo 3bet.

Cream
Válasz differentborder kommentjére
2012. okt. 10. 10:04

Nekem tetszik a flop c/c

R1per2
2012. okt. 10. 12:36

ellene preflop mindig eldobnám

Floppon a c/f jobb szerintem, mint a c/c. Bet/foldolnám, egypár+lyuksor húzóval tele a range, amikkel terítést akar nézni és megad egy-két utcát, de nem nyit bele ezen a boardon. Raiselni minimum AT-el fog szerintem.

BaLa
Válasz R1per2 kommentjére
2012. okt. 10. 13:26

ellene preflop mindig eldobnám

Floppon a c/f jobb szerintem, mint a c/c. Bet/foldolnám, egypár+lyuksor húzóval tele a range, amikkel terítést akar nézni és megad egy-két utcát, de nem nyit bele ezen a boardon. Raiselni minimum AT-el fog szerintem.

Flipelünk az ellen a range ellen, amit nem dob a betre. Akkor mi értelme?

Board: Ks Ts Ad
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 48.861% 48.18% 00.68% 15741 222.00 { KcTh }
Hand 1: 51.139% 50.46% 00.68% 16485 222.00 { TT, AJs+, KQs, AJo+ }

R1per2
Válasz BaLa kommentjére
2012. okt. 10. 13:45

Board: Ks Ts Ad
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 48.861% 48.18% 00.68% 15741 222.00 { KcTh }
Hand 1: 51.139% 50.46% 00.68% 16485 222.00 { TT, AJs+, KQs, AJo+ }

Dead money miatt. Pároknak, lyuksoroknak is van azért szépen equityje a lapunk ellen, ha eldobja, akkor elloptuk azt.
Mindenesetre c/f se rossz szerintem.

KisMuck
Válasz BaLa kommentjére
2012. okt. 10. 16:22

Persze,de nem minden általad feltételezett lapjával ad csak meg,van amivel raisel(AK,TT gondolom),úgy viszont elötte vunk a megadó tartományának.
B/f mindenképp jó opció,sztm,de a calldown is rendben van.

BaLa
2012. okt. 10. 16:49

Persze,de nem minden általad feltételezett lapjával ad csak meg,van amivel raisel(AK,TT gondolom),úgy viszont elötte vunk a megadó tartományának.
B/f mindenképp jó opció,sztm,de a calldown is rendben van.

Az mindegy, hogy megad vagy visszaemel, a pénzt már beraktuk.

Persze azzal együtt, hogy néha eldobja +ev lesz betelni. Csak azon gondolkodtam, hogy egy c/c talán jobb lehet. Amúgy a c/f-nál a b/f jobb szerintem.

Élő ügyfélszolgálat