buktar
Válasz medgypeti kommentjére
2009. jan. 9. 11:41

Fold, de lehet, hogy csak túl sok set -be néztem mostanában ugyanitt!

Neomorf
Válasz buktar kommentjére
2009. jan. 9. 11:50

netom,de én sb-ről nagyobbat 3betelnék mindenképp (olyan 13-15). így még oddsot is kapott a settesedéshez. itt már én sem dobnám!

medgypeti
Válasz Neomorf kommentjére
2009. jan. 9. 11:52

netom,de én sb-ről nagyobbat 3betelnék mindenképp (olyan 13-15). így még oddsot is kapott a settesedéshez. itt már én sem dobnám!

Igen annyit szoktam, most nem tudom ez miért sikeredett csak ennyire.

ivan41
2009. jan. 9. 12:00

Széles skálán mozoghat a keze. A sort -én- kizárom. Amennyiben sete van azt kifizetem, de inkább a fölépárban gondolkodom. Van vége a partinak?

... hogy a Humberto Brenes fizessen Neked egy kisfröccsöt!

medgypeti
Válasz ivan41 kommentjére
2009. jan. 9. 12:06

Széles skálán mozoghat a keze. A sort -én- kizárom. Amennyiben sete van azt kifizetem, de inkább a fölépárban gondolkodom. Van vége a partinak?

Van vége, este berakom, addig még hadd jöjjenek a vélemények:)

buktar
Válasz ivan41 kommentjére
2009. jan. 9. 12:06

A set -et mindig kifizeted?

kisrapi
2009. jan. 9. 12:18

Igen annyit szoktam, most nem tudom ez miért sikeredett csak ennyire.

PF nagyobb 3-bet, de azon kívül ezt sose dobnám, sokszor lesz nála is overpár, nem csak set lehet itt....push

styxxx
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jan. 9. 12:56

Ha pf nagyobb a 3bet, akkor már simán +EV a push.

Bumbanas
2009. jan. 9. 13:33

Nem értem, hogy miért az az első gondolat, hogy set. Ez gyakorlatilag egy steal-resteal helyzet amiben kivételesen lapod is van. Szerintem itt már nem csak az a kérdés, hogy mit verünk és mivel emelhet vissza az ellenfél. Ha ezen a szinten valaki minden flop reraise-re eldobná a lapját, akkor szétszedik az ellenfelek.
Már többen leírták, hogy mit gondolhatunk az ellenfél lapjáról, de itt az is a kérdés, hogy ő mit gondol a mi lapunkról! Tfh buttonról emelt egy közepes párral vagy K9s, Q8s jellegű lappal (nem lenék meglepődve egyiken sem) és a 3betet adja, mert azt gondolja, hogy csak lopásnak véled az emelést és ezért 3betelsz. Esetleg egy AK, AQ, Axs jellegű lapra tesz. Jön a flop, 3 közepes, összefüggő lappal, erre te cbetelsz. Itt egy TPGK-el vagy bármilyen fölépárral visszaemelhet, hiszen azt gondolja, hogy neked ez nem lehet jó, ráadásul ha van is valamid elég ijesztő lehet itt egy visszaemelés. Nem csak a lapjára, hanem a FE-re is játszhat. Szerintem itt a dobás nem opció, de ha elég agresszívnak tűnik az ellen, akkor akár "nehéz" egy megadás is szóba jöhet azzal a tervvel, hogy any turn esetén hagyjuk magunkat allin tenni. A push is jó lehet, ha tudjuk az ellenről, hogy nem ijed meg és dobja a gyengébb lapját. Szerintem ha itt set-et vagy sort flopol, akkor ij és kifizetjük. Ha nem, akkor mi nyerünk egy beülőt.
Még egy kis matek annak alapján amit én gondolnék az ellenfélről:

Board: 6d 8s 7h
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 75.502% 73.68% 01.82% 180894 4478.00 { AcAs }
Hand 1: 24.498% 22.67% 01.82% 55670 4478.00 { 22+, A8s+, K8s+, Q8s+, JTs, T9s, A8o+, K9o+, QTo+, JTo, T9o }

Lehet, hogy tágnak gondoljátok az ellenfél tartományát a 3bet call miatt, ezért csináltam egy szűkebbet is:

Board: 6d 8s 7h
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 75.878% 73.32% 02.56% 58069 2026.50 { AcAs }
Hand 1: 24.122% 21.56% 02.56% 17078 2026.50 { 44+, AJs+, KQs, AJo+ }

Amiatt, hogy button-sb csata van én ennél szűkebbre nem venném az ellenfelet. Biztos sokan fognak vitatkozni pár lappal, de mivel elég szép már a flopon is a pot, ezért az ellenfél szemszögéből +EV lehet még a totális blöff is pozícióból.

Szumma szummárum én ezt már itt el nem dobnám és ha mégis bukok, akkor elküldöm az rng-t az anyjába, aztán játszok tovább. Inkább dobnám, ha egy középről limpelő-megadó emel rám itt.

Bocs, hogy ilyen baromi hosszúra sikerült.

Tibibacsi
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. jan. 9. 14:40

Push, de legközelebb preflop 14-15-ig emelj.

Élő ügyfélszolgálat