Blatand
Válasz Tibibacsi kommentjére
2009. jan. 9. 14:45

miért baj ha csak 11-12-ig emel?

kisrapi
Válasz Blatand kommentjére
2009. jan. 9. 14:50

miért baj ha csak 11-12-ig emel?

Mert megadja az oddsot a setminingra

Macko1
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jan. 9. 16:46

Ezért most biztos kiröhögtök de azért mint nem túl tapasztalt hobby játékos megkérdezhetem:
mi a jó odds setminingra?

fejes1988
Válasz Macko1 kommentjére
2009. jan. 9. 16:55

Ezért most biztos kiröhögtök de azért mint nem túl tapasztalt hobby játékos megkérdezhetem:
mi a jó odds setminingra?

hogy a set összejön a flopon, kb 17%..
ezt kell összehangolni a banki eséllyel..ha ennél nagyobb a banki esély, +EV a megadás
ezért kell nagyobbat emelni, h ne legyen meg a banki esélye

Lev729
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. jan. 9. 17:19

ezt kell összehangolni a banki eséllyel..ha ennél nagyobb a banki esély, +EV a megadás

Nekem 12% rémlik. Tehát, kb. minden 8. párhoz jön a set, nem?

Macko1
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. jan. 9. 17:23

Ennél a 17%-nál mi a megfelelő banki esély?

fejes1988
Válasz Lev729 kommentjére
2009. jan. 9. 17:30

Nekem 12% rémlik. Tehát, kb. minden 8. párhoz jön a set, nem?

Pontosítok: 7,5:1-hez a flopset
Macko: amit írtak...ha csak 10-12-ig emel vissza, akkor megadja az esélyt..egyszerű matematika

Bumbanas
Válasz Lev729 kommentjére
2009. jan. 9. 17:30

Texas Holdem esélyek és valószínűségek

Egyébként a jó odds kb. 1:10 vagy jobb egyéb okok miatt és ráadásul itt emelés után csak a 3bet megadására kell számolni az oddsot, a már bent lévő pénz nem érdekes ilyenkor (mármint nem számít bele a megadásunkba). Ezek miatt kell nagyobbat visszaemelni, mert ha az ellenfél megadja és pontosan az esélyeknek megfelelő gyakorisággal kap setet a flopon, de akkor minden egyes alkalommal lestackkel minket, akkor is -EV lesz neki a megadás.
Ha kis párral setre akarunk menni, akkor azt kell figyelni, hogy az effektív stack legyen az emelés 10x-e, kivéve, ha többen is megadják, mert ekkor arra is van esélyünk, hogy 2 játékos 1/2-1/2 stackjét vigyük, amitől már +EV lesz.

Macko1
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. jan. 9. 17:38

Köszönöm, teljesen felfogtam.
És bocs hogy szétoffoltam a topicot.

titcar
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. jan. 9. 17:49

Texas Holdem esélyek és valószínűségek

Egyébként a jó odds kb. 1:10 vagy jobb egyéb okok miatt és ráadásul itt emelés után csak a 3bet megadására kell számolni az oddsot, a már bent lévő pénz nem érdekes ilyenkor (mármint nem számít bele a megadásunkba). Ezek miatt kell nagyobbat visszaemelni, mert ha az ellenfél megadja és pontosan az esélyeknek megfelelő gyakorisággal kap setet a flopon, de akkor minden egyes alkalommal lestackkel minket, akkor is -EV lesz neki a megadás.
Ha kis párral setre akarunk menni, akkor azt kell figyelni, hogy az effektív stack legyen az emelés 10x-e, kivéve, ha többen is megadják, mert ekkor arra is van esélyünk, hogy 2 játékos 1/2-1/2 stackjét vigyük, amitől már +EV lesz.

nl100on azért a 10x-es odds helyett nem árt ha inkább 12x van meg minimum (persze minél több annál jobb). a 10x az még az elég necces kategória szvsz, egyszerűen simán lehet, hogy mondjuk AK-val 3betelt, ha nem találja el a flop, semmit nem nyerünk vagy max egy cbetnyit, ill. ha be is jön a setünk, egyáltalán nem biztos, hogy mindig mi nyerjük a potot.

Élő ügyfélszolgálat