buktar
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. jan. 12. 9:43

Egyébként akár ongame, akár nem, szeretnék olyan ellenfelek ellen játszani, akik minden flop visszaemelésre eldobálgatják az ász (vagy más over) párjukat. Az lenne csak az aranybánya!

Én mostanában rájuk toltam AA-KK -val FR -en, és 90% -ban jobbat mutattak. Ezért váltottam óvatosabb stílusra.

Yomb1e
2009. jan. 12. 10:04

Azért kell beleszámolni, mert így számolják a pot oddsot. Ilyen egyszerű. Ha nekem nem hiszel, tekints át ezt:
Pot odds - Wikipedia, the free encyclopedia

Egyébként akár ongame, akár nem, szeretnék olyan ellenfelek ellen játszani, akik minden flop visszaemelésre eldobálgatják az ász (vagy más over) párjukat. Az lenne csak az aranybánya!

Érdekes,mert Harrington 1. könyvében mikor példákat ír a pot oddsra volt egy amikor pottal emelsz és akkor 2:1-hez írta az esélyt tehát nem számolta bele hogy mi lesz ha majd beleteszed. Ha beleszámolta volna akkor 3:1.
Meg is van:
Image

Bumbanas
Válasz Yomb1e kommentjére
2009. jan. 12. 18:52

De beleszámolja. A táblázat arról szól, hogy te emelsz, akkor az ellenfélnek mekkora az oddsa a megadáshoz. így fordítva kell nézned, de a lényeg ugyanaz. Pl. emelsz potot, akkor 2 lesz bent, ellennek 1-et kell megadnia, azaz 2 az 1-hez az esélye, vagyis 33% (1/3). A wikipedia első bekezdése (Converting pot odds to percentage values) pontosan ezt fejtegeti. Éppen ezért küldtem át. A "2 to 1" nem azt jelenti, hogy 50% esélye van, hiszen az az "1 to 1" lenne.

Szerintem már erősen túl lett tárgyalva a dolog, nem is ez a lényeg itt, hanem az AA-val való játék. Nem bántásként mondom, de éppen ezekről az "odds-os dolgokról" szokták azt mondani, hogy jegyezd meg, értsd meg, tedd készséggé és utána foglalkozz más finomságokkal. El kellene mélyedned Harrington bácsi erről szóló fejezeteiben, én is ott olvastam először ezekről a matematikai alapokról.

Yomb1e
2009. jan. 12. 20:13

Ok,már megvan. Benyaltam Harrington pot odds fejezetét csak sajna rosszul (2-1 33.3%) :) Már tiszta,köszi.

Romsy
Válasz Yomb1e kommentjére
2009. jan. 15. 13:30

Ismeretlen ellen ez nagyon nehéz spot, full ringen szerintem különösen, ha hajlamos 3betet flattelni premium párral és nem szeretne téged 6 outtal szembesíteni a további slowplayyel, akkor shove, ha pedig nem, akkor valószínűleg fold lesz a helyes. Nincs FE-d, nem tudom mennyire játszanak soresélyek itt, nem adok nekik túl nagy esélyt, ezt neked kell tudni megitélni.

szaki
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jan. 16. 17:20

....

Élő ügyfélszolgálat