Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > NL50 - SH - Turn hand into bloff on bad river

Satukan
Válasz mikki86 kommentjére
2012. márc. 10. 19:57

Te most azért mentél all in, mert azt gondoltad, hogy ugyan egész erős lapja van, de azért nem annyira nagyon erős? Szóval kipécézted a rangének egy kis szeletkéjét, és arra visszajátszottál?

Gyakorlatilag igen, de az alapgondolatom/readem szerint itt nem a range-nek egy kis részét, hanem az egészet eldobatom.

A turn játéka lapján miért ne lehetne flösse? Automatikusan ch/raiselnie vagy emelnie kéne 2012-ben?

Nem feltétlen, de érdekelne a gondolatmenet, hogy miért tartaná optimálisnak a bet/ch/bet line-t.

Satukan
Válasz Vasquez_J kommentjére
2012. márc. 10. 20:07

Az ok hogy nem hiszed el nála a flusht, de mitől vársz akkor kifizetést ha mondjuk JT-vel rátolod? Kis flushnél tul.képpen ugyanez a helyzet, max a TJ adhat meg ami rosszabb nálad de az is necces. Szerintem kb. azokat a handeket dobatod így vele, amiket egyébként is versz. Talán a QK-t állítod nehéz helyzet elé

Ez jogos, ha kis/közepes flushel és sorral rátolom az felesleges.

Viszont ha ezekkel nem tolom rá az jelentősen szűkíti az ai rangemet. (De ezt ő nem tudhatja)

mikki86
Válasz Satukan kommentjére
2012. márc. 10. 20:08

1. Airrel szerintem nem sok értelme van betelni turnön, ha leesik a flöss. Ergo blöff pl nem lesz nálam egy bet után, csak erős pár vagy annál is jobb, lehet ő is így gondolkodik. Ebből kiindulva érdemes nem csak párokkal checkelni, hanem kiegészült flössel is.

2. Te aggro vagy. Egy jó játékos ezt simán kihasználja, és méginkább a checket választja az összes value lapjával, azaz nem 50% bet, 50% checket játszik mondjuk a turnön minden value lapjával, hanem 90%-ban ckeckel. Ch/raise túl nagy erőt reppelne ezet után, annak talán még kevesebb lenne az értelme, mint a betnek.

3. River bet után abszolút nem tudod már mire tenni, így egy indukáló betsize-zal simán olyan lépésekre késztet, amiket korábban nem alkalmaztál, így nincsenek annyira átgondolva, mint a játékod többi része. Regek ellen ez a cél.

Azért éri meg checkelnie a nutsot turnön, mert így extra 40 dollárt kihúz belőled. Nyilván ha mindig így játszaná a flössét ellened, akkor az leak lenne. Viszont ha csak párszor teszi ezt veled, azzal igencsak javítja a winrate-jét.

És indukáló betet aggro játékos ellen nem csinál gondolkodó játékos, ha nem akarja adni az allint.

Vasquez_J
2012. márc. 10. 21:15

Ez jogos, ha kis/közepes flushel és sorral rátolom az felesleges.

Viszont ha ezekkel nem tolom rá az jelentősen szűkíti az ai rangemet. (De ezt ő nem tudhatja)

Ez itt a lényeg.
Ha viszonylag jó, gondolkodó játékos akkor tudni fogja. Egy kicsit is belegondol és rögtön rájön hogy kb. nincs az a lap a nutflushön kívül amivel ezt megcsinálnád valueból. Ha pedig kicsit is aggró vagy, akkor lesznek blöffök a range-edben, viszont a value oldalon csak a nuts. Így elég easy call ez sztem 2 párral is, nemhogy kisflush-el, sorral.

prosi83
2012. márc. 10. 21:15

A river call egyáltalán nem tetszik. Kérdésem, hogy van értelme rátolni, vagy csak simán megettem az indukáló betjét?

Most ez a day of the hand vagy valami komoly kérdés?! river agg 13%

BMWE46
Válasz prosi83 kommentjére
2012. márc. 10. 22:45

Agró floater ellen kb. pont így játszanám a nuts-omat, mint az ellenfeled. Néha még ch/R AI river.
Szvsz ezt megetted, de majd meglátjuk ha elárulod :)

BMWE46
2012. márc. 10. 22:49

A turn játékából kiindulva flusht kizártam nála

Nah... és azt vajon miért zártad ki?
Ahogy szokták mondani, a pókerben semmi sem fehér és fekete.

BelaKecske
Válasz BMWE46 kommentjére
2012. márc. 10. 23:31

ez a line tőle szerintem kva erős. Ahogy már elhangzott, értelmes playa, ha tudja h agresszív floatolóval van dolga, (olyannal aki pl képes blöffbe fordítani sec párt, stb) a büdös életbe nem indukál pusht, ha nem akarja azt megadni. Legalábbis nem sok értelme lenne.
Ha turnon KQ, K9, AQval c/callolt s riveren nem akar stackért játszani, simán c/callolna itt is, nem betelne ekkorát. Blöffölni így nem fog, marad az indukálás.

Azon gondolkozom egyébként, hogy elég gyengébb lapot fog e ezek a turnon c/c-zni ahhoz, hogy jó legyen ott a turn bet. mit gondoltok?

Satukan
Válasz BMWE46 kommentjére
2012. márc. 11. 1:40

Nah... és azt vajon miért zártad ki?
Ahogy szokták mondani, a pókerben semmi sem fehér és fekete.

Menet közben gyorsan annyi futott át az agyamon, hogyha flushom van, akkor én betelnék tovább, mert pénzt akarok nyerni. Ennyi volt a level 0-ás gondolkozásom, nem voltam felkészülve mélyebb line-okra / gondolatmenetekre. :)

Satukan
Válasz Vasquez_J kommentjére
2012. márc. 11. 1:44

Az ok hogy nem hiszed el nála a flusht, de mitől vársz akkor kifizetést ha mondjuk JT-vel rátolod? Kis flushnél tul.képpen ugyanez a helyzet, max a TJ adhat meg ami rosszabb nálad de az is necces. Szerintem kb. azokat a handeket dobatod így vele, amiket egyébként is versz. Talán a QK-t állítod nehéz helyzet elé

Egyalkalmas, megfelelő fishre inkább rátolnám, mert a pénze a kell, nem az info. Átgondolva reg ellen egyértelműen jobb a call.

Élő ügyfélszolgálat