1. Airrel szerintem nem sok értelme van betelni turnön, ha leesik a flöss. Ergo blöff pl nem lesz nálam egy bet után, csak erős pár vagy annál is jobb, lehet ő is így gondolkodik. Ebből kiindulva érdemes nem csak párokkal checkelni, hanem kiegészült flössel is.
2. Te aggro vagy. Egy jó játékos ezt simán kihasználja, és méginkább a checket választja az összes value lapjával, azaz nem 50% bet, 50% checket játszik mondjuk a turnön minden value lapjával, hanem 90%-ban ckeckel. Ch/raise túl nagy erőt reppelne ezet után, annak talán még kevesebb lenne az értelme, mint a betnek.
3. River bet után abszolút nem tudod már mire tenni, így egy indukáló betsize-zal simán olyan lépésekre késztet, amiket korábban nem alkalmaztál, így nincsenek annyira átgondolva, mint a játékod többi része. Regek ellen ez a cél.
Azért éri meg checkelnie a nutsot turnön, mert így extra 40 dollárt kihúz belőled. Nyilván ha mindig így játszaná a flössét ellened, akkor az leak lenne. Viszont ha csak párszor teszi ezt veled, azzal igencsak javítja a winrate-jét.
És indukáló betet aggro játékos ellen nem csinál gondolkodó játékos, ha nem akarja adni az allint.
ez a line tőle szerintem kva erős. Ahogy már elhangzott, értelmes playa, ha tudja h agresszív floatolóval van dolga, (olyannal aki pl képes blöffbe fordítani sec párt, stb) a büdös életbe nem indukál pusht, ha nem akarja azt megadni. Legalábbis nem sok értelme lenne.
Ha turnon KQ, K9, AQval c/callolt s riveren nem akar stackért játszani, simán c/callolna itt is, nem betelne ekkorát. Blöffölni így nem fog, marad az indukálás.
Azon gondolkozom egyébként, hogy elég gyengébb lapot fog e ezek a turnon c/c-zni ahhoz, hogy jó legyen ott a turn bet. mit gondoltok?
Kösz, ezt jól összefoglaltátok!
Végül tartott persze és T8s-el etetett meg. Ez részéről egyértelmű call volt, mert reálisan AKs/AJs/KJs lehet nálam és ezek se 100% súlyozással, nem beszélve, hogy ezekkel könnyen visszaemelhetek flopon is.
Annyira azért nem vagyok maniac, kétlem, hogy erre játszott volna rá elsősorban, hogy én itt egy látszólagos semmilyen előadásra totálisan megbolondulok, inkább részéről is csak egy váratlan b terv lehetett.
A river bete még talán azzal is indokolható, hogy talán félt, hogy mögé checkelek egy Q-t (turnt vbetnek szántam, így a rivert checkeltem is volna), vagy talált K-t, egyéb random blöffjeimet, tehát így érezte a leg +-ossabnak pl.: egy ch/shove helyett.