Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

L.T.
Válasz titcar kommentjére
2013. máj. 7. 22:10

Folyamatosan fogy a szabad helyem a C meghajtón.Windows mappából miket tudok törölni manuálisan úgy hogy az később se hiányozzon:D?

danfiu
Válasz Szecsa kommentjére
2013. máj. 8. 5:48

Szeretnem kikerni a kockak velemenyet, hogy milyen RAM-ot vegyek bele a gepembe, vagy esetleg mit lenne erdemes upgradelni? Neha a HM2 elkezd laggolni sok ora hasznalat utan es elegge zavar.

ez a konfig, koszi

Image

Béluska
2013. máj. 8. 7:17

Szerintem RAM -ot mindenképp! +új egérpad !

Buytherest
2013. máj. 8. 7:56
JuhaAasz
Válasz Buytherest kommentjére
2013. máj. 8. 8:30

én beledobnék 2x4 vagy 2x6 gigát dualba

Tosi
2013. máj. 8. 8:38

Igen 2x4 vagy 2x6gb ajánlott. És az árral se nagyon fukarkodj szerintem RAM függvényében vagy legalább tartalék kit nem árt otthonra. És érdemes hűtőbordával rendelkezőt venni.

Sambenez
Válasz danfiu kommentjére
2013. máj. 8. 9:43

Szeretnem kikerni a kockak velemenyet, hogy milyen RAM-ot vegyek bele a gepembe, vagy esetleg mit lenne erdemes upgradelni? Neha a HM2 elkezd laggolni sok ora hasznalat utan es elegge zavar.

ez a konfig, koszi

Image

Ha 32 bites a Win akkor még 2gb RAM-ot tudsz belerakni, ha 64bites akkor én raknék bele legalább 8gb-ot.
Azt is érdemes lenne megnézni a postgresql adatbázisod az SSD-n vagy a HDD-n van. Aztán az sem mellékes mennyi szabad hely van a rendszerpartíción.

GStealer
2013. máj. 8. 11:55

Felesleges 8-nál többet beletenni, pláne, hogy mostanában folyamatosan emelkedtek az árak. Gamer PC-kbe sem kell ennél több. Vagy eladod a mostaniakat és veszel 2x4GB-ot (legalább 1600MHz-eseket), vagy megnézed pl Everesttel, hogy mi a pontos nevük a meglévő moduloknak és raksz melléjük ugyanolyat. Viszont ahogy már elhangzott, 32 bites operációs rendszerhez hiába raksz 8-at, összesen csak 4GB-ot tud felhasználni, a többi csak porfogó lesz a gépedben.

Szecska
Válasz GStealer kommentjére
2013. máj. 8. 12:19

Bar en PT4-et hasznalok, nem HM2-ot,de 2 hasonlo gepem is van (nagyjabol csak a ram mennyisege a kulonbseg),es szerintem 4 GB eleg, legalabbis en nem vettem eszre erdemi kulonbseget 4 es 8 giga ram kozott (mind2 gepen Win8-64 bites) poker/adatbazis szempontbol. Szoval en kideritenem a ramod pontos tipusat,es vennek meg egy ugyanolyat, utana tesztelgetnem, es ha meg mindig keves (amit ketlek, nekem megtaltosodott a gepem anno,amikor 2rol 4re valtottam), akkor vennek meg 2 ugyanolyat, megneztem az alaplapodat, es 4 slot van rajta, szoval 4x2 belemegy.

danfiu
2013. máj. 8. 13:15

Koszi, egyebkent a gepben 8gb ram van, szal nem tudom miert ir 2-t a kep.. Jah a postgres meg hm az ssdn van, meg az ssd nek a kb 40%a szabad szal nem gaz.

Markat esetleg tudtok mondani,vagy nezzem meg most milyen van es olyat vegyek melle vagy ajanlott ujat venni?

Élő ügyfélszolgálat