Lehet, hogy 32 bites a Windowsod és csak annyit lát a rendszer? Ha a videokártyád 2GB-os, akkor ez a helyzet.
64bites:)
Szeretnem kikerni a kockak velemenyet, hogy milyen RAM-ot vegyek bele a gepembe, vagy esetleg mit lenne erdemes upgradelni? Neha a HM2 elkezd laggolni sok ora hasznalat utan es elegge zavar.
ez a konfig, koszi
Akkor viszont feleslegesnek érzem a gépfejlesztést. Van elég RAM-od, jó a processzorod, SSD is van, más nem is kell a HM-nek. Lehet, hogy szimplán akkora az adatbázisod, hogy ettől akad ki a rendszer. Pár óránként egy újraindítás lehet segít ezen. HM-ben pedig van adatbázis optimalizálás, azt érdemes lefuttatni. Más ötletem hirtelen nincs.
Koszi, egyebkent a gepben 8gb ram van, szal nem tudom miert ir 2-t a kep.. Jah a postgres meg hm az ssdn van, meg az ssd nek a kb 40%a szabad szal nem gaz.
Markat esetleg tudtok mondani,vagy nezzem meg most milyen van es olyat vegyek melle vagy ajanlott ujat venni?
lol ezt a gépet hogy sikerült összehozni? :D 2gb ram nem kicsit lóg ki a sorból :)
Sztem ez úgy laggol, mint nálunk.:)
Látod stig,hogyan laggol?
Nem. :D
Koszi, egyebkent a gepben 8gb ram van, szal nem tudom miert ir 2-t a kep.. Jah a postgres meg hm az ssdn van, meg az ssd nek a kb 40%a szabad szal nem gaz.
Markat esetleg tudtok mondani,vagy nezzem meg most milyen van es olyat vegyek melle vagy ajanlott ujat venni?
Feltettem a pt4et, mondom megnezem h milyen, elkezdett beimportalni vagy 3millio handet(tobb mint 1 napig ugy volt a gepem), amikor elkezdtem az importalast direkt megneztem es meg 126GB hely volt az ssd-n, de meghokkenve lattam h hibat ir ki a pt4(valami memoria modul cucc), nem is importalta be a handeket+ ami gaz h 9gb hely maradt az ssd-n es nem tom h az a 100gb hely hova tunt:D
Obv leszedtem a pt4et, meg rendszer cleanup, de semmi.Otletek vki?
Feltettem a pt4et, mondom megnezem h milyen, elkezdett beimportalni vagy 3millio handet(tobb mint 1 napig ugy volt a gepem), amikor elkezdtem az importalast direkt megneztem es meg 126GB hely volt az ssd-n, de meghokkenve lattam h hibat ir ki a pt4(valami memoria modul cucc), nem is importalta be a handeket+ ami gaz h 9gb hely maradt az ssd-n es nem tom h az a 100gb hely hova tunt:D
Obv leszedtem a pt4et, meg rendszer cleanup, de semmi.Otletek vki?