Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Sambenez
Válasz dexterjacko kommentjére
2013. aug. 9. 19:34

Van routerünk is, de ha vezetéket szeretnénk használni szintén csak az egyik gép ismeri föl a netet. Csak a wifi-t látja mind2, de az meg néha elmegy pár másodpercre, és HU közben nem kellemes. Nem vagyok otthon a témában, ezért gondoltam h a switch az jó lesz, hogy mindkét gépen lehessen vezetékes netet használni, de akkor ezek szerint mellélőttem.

Mi a router típusa?

dexterjacko
Válasz Szecsa kommentjére
2013. aug. 9. 19:38

TP-Link
Elképzelhető h nincs a router a helyzet magaslatán, azért rosszalkodik? Esetleg be kéne szerezni egy másikat? Azt hiszem ez 4 éves lehet.

Bocsánat, előző hsz-emben rosszul írtam 1 dolgot, felismeri mind2 gép vezetéken keresztül is, csak néha az is elmegy pár másodpercre.

Sambenez
2013. aug. 9. 19:56

TP-Link
Elképzelhető h nincs a router a helyzet magaslatán, azért rosszalkodik? Esetleg be kéne szerezni egy másikat? Azt hiszem ez 4 éves lehet.

Bocsánat, előző hsz-emben rosszul írtam 1 dolgot, felismeri mind2 gép vezetéken keresztül is, csak néha az is elmegy pár másodpercre.

Ez így még kevés. A típusszáma is kellene. De ha elmegy a vezetékes is, akkor vagy beállítási probléma lesz, vagy a routernek van baja.

Amikor elmegy akkor csak a net megy el, vagy a helyi hálózatot sem látja a gép?

dexterjacko
2013. aug. 9. 20:01

Ennyit tudtam az aljáról kihámozni: Model No: TL-WR340GD.
Jobb alul a vezetékes net ikon-nál megjelenik a sárga háromszög felkiáltójellel pár pásodpercig, aztán vissza.
Előfordul, hogy 1 óra alatt ez megtörténik 5x is, de van hogy 3 óra alatt csak egyszer.

Maxxxika
2013. aug. 9. 20:56

Akkor is elmegy a net néha, ha router nélkül, közvetlenül az egyik gépbe megy a netkábel?
Ha nem, akkor az router gond lesz.

pszibu
2013. aug. 9. 20:59

vagy a hálókábel

dexterjacko
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. aug. 9. 21:00

Akkor is elmegy a net néha, ha router nélkül, közvetlenül az egyik gépbe megy a netkábel?
Ha nem, akkor az router gond lesz.

Nem, akkor nincs gond vele.

Sambenez
2013. aug. 9. 21:08

Nem, akkor nincs gond vele.

Mind a 2 géppel kipróbáltad router nélkül?
Amikor elmegy a net csak az egyikről megy el, vagy mind a kettőről?

ftmatg
2013. aug. 9. 21:20

Előfordul, hogy 1 óra alatt ez megtörténik 5x is, de van hogy 3 óra alatt csak egyszer.

Lehet, hogy haldoklik szegény pára. Az is elképzelhető, hogy csak a tápja járja a végét. Esetleg áramingadozás amit nem szeret? Ki lehet még próbálni azt is, hogy átdugod másik portba a kábelt hátha csak az egyik port haldoklik.
Persze ez utóbbi csak akkor érdekes ha nem szakad meg a hálózat mind a két gépen egyszerre. Az áramtalanítást gondolom már megejtetted. Nincs melege egészen véletlenül? :)

dexterjacko
Válasz Sambenez kommentjére
2013. aug. 9. 21:22

Mind a 2 géppel kipróbáltad router nélkül?
Amikor elmegy a net csak az egyikről megy el, vagy mind a kettőről?

Router nélkül mind2 gép okés.
Router-el csak az én gépemen tudom, hogy elmegy néha. A másikon nem próbáltam, mert úgyis az enyémen van minden, ami kell, kliens, pt4, stb.

Élő ügyfélszolgálat