Lehet, hogy haldoklik szegény pára. Az is elképzelhető, hogy csak a tápja járja a végét. Esetleg áramingadozás amit nem szeret? Ki lehet még próbálni azt is, hogy átdugod másik portba a kábelt hátha csak az egyik port haldoklik.
Persze ez utóbbi csak akkor érdekes ha nem szakad meg a hálózat mind a két gépen egyszerre. Az áramtalanítást gondolom már megejtetted. Nincs melege egészen véletlenül? :)
Router nélkül mind2 gép okés.
Router-el csak az én gépemen tudom, hogy elmegy néha. A másikon nem próbáltam, mert úgyis az enyémen van minden, ami kell, kliens, pt4, stb.
Dhcp-t vagy fix ip-t használtok?
Most látom ennek a routernek több verziója van. Ez v1, v2, v3, v4 vagy v5?
Az a gond, hogy a másik gépet barátnőm használja, és neki fel sem tűnik, ha 2 másodpercre elmegy a net, nekem igen, mert kivág a kliens.
Ebben a lakásban kizárt, hogy melege legyen :) Van kb 20fok bent, ilyen szempontból szerencsések vagyunk :)
Időnként nekem is megszakad a wifi kapcsolat pár másodpercre, ha fél percen belül nem áll helyre, akkor kapcsolatot bontok, majd visszaállítom és működik. A router csinálja, de nem tudom mi lehet az oka. Ez is TP-link, lehet melegszik vagy ilyesmi..
Időnként nekem is megszakad a wifi kapcsolat pár másodpercre, ha fél percen belül nem áll helyre, akkor kapcsolatot bontok, majd visszaállítom és működik. A router csinálja, de nem tudom mi lehet az oka. Ez is TP-link, lehet melegszik vagy ilyesmi..
Azt pedig jó lenne tudni, hogy mindkét gépen megszakad vagy sem. A szakadás után meg kellene nézni a másik gép Eseménynaplóját(Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló). Abban látszik ha megszakad/újra felépül a hálózati kapcsolat.
Most fogom cserélni a pc konfigomat újabbra, tudnátok segíteni, hogy a régi használt számítógépekkel mit lehetne kezdeni? A 2 éve vásárolt 130ks gépemet bevittem most egy boltba, 25k-ért vették volna át.. Ti hogy szoktátok eladni, tudtok valami helyet, ahol reális áron le lehetne passzolni, vagy ahol alkatrészenként vennék át?
Most fogom cserélni a pc konfigomat újabbra, tudnátok segíteni, hogy a régi használt számítógépekkel mit lehetne kezdeni? A 2 éve vásárolt 130ks gépemet bevittem most egy boltba, 25k-ért vették volna át.. Ti hogy szoktátok eladni, tudtok valami helyet, ahol reális áron le lehetne passzolni, vagy ahol alkatrészenként vennék át?