Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Steal_
Válasz joco11111 kommentjére
2010. máj. 28. 19:27

Üdv mindenkinek

Mostanság ráálltam néhány sorozat nézésre, de a letöltésekkel nem megy minden jól. Ugye megnyitom a Utorrentet/Bitcometet(mostanság ezt), leszedem a torrent fájlt, és már megy is.
Igen ám, de most lett még egy gép a háztartásban, ugyhogy routert kell használnom, de router mellett alig-alig csordogál a letöltés, ha viszont a routert nem használom, szimplán a modemről a gépbe kötöm a netet megy rendben, akár 1mb/s is(routerrel max 50-60kb/s).

Bitcomet is írja, hogy valami blokkolva van vagy mi, de eléggé hülye vagyok pc terén. Ötletek?

danfiu
Válasz Steal_ kommentjére
2010. máj. 28. 19:40

Üdv mindenkinek

Mostanság ráálltam néhány sorozat nézésre, de a letöltésekkel nem megy minden jól. Ugye megnyitom a Utorrentet/Bitcometet(mostanság ezt), leszedem a torrent fájlt, és már megy is.
Igen ám, de most lett még egy gép a háztartásban, ugyhogy routert kell használnom, de router mellett alig-alig csordogál a letöltés, ha viszont a routert nem használom, szimplán a modemről a gépbe kötöm a netet megy rendben, akár 1mb/s is(routerrel max 50-60kb/s).

Bitcomet is írja, hogy valami blokkolva van vagy mi, de eléggé hülye vagyok pc terén. Ötletek?

Hali! Nekem is szokott ilyen lenni, ilyen frissiteni szoktam a trackert, vagy egy uj portot nyitok meg a router beallitasainal.

nightmare
2010. máj. 28. 20:16

valoszinuleg a torrent kliensed altal hasznalt portot kene nyitni a routeren

Steal_
Válasz nightmare kommentjére
2010. máj. 28. 22:08

Kösz mindkettőtöknek, gépészkedtem egy kicsit és már jön rendesen, bár a Bitcomet még mindig azt írja blokkolva van a port, de ez legyen a legkissebb baj:).

TheStig
2010. máj. 28. 23:59

Kösz mindkettőtöknek, gépészkedtem egy kicsit és már jön rendesen, bár a Bitcomet még mindig azt írja blokkolva van a port, de ez legyen a legkissebb baj:).

3 opciód van:
1) minden forgalmat a torrentes gépre irányitasz kivülről a routeren, igy gyors lesz a torrent, ellenben a router védelme ki lesz lőve. még hátrány, hogy 1 gépről lehet csak torrentezni faszán
2) beállitod a routert és a torrent klienst is rendesen, azaz beállitod, hogy a router a torrentben beállitott porton átengedje a te gépedre a forgalmat
3) ha van a routeren uPNP, akkor a torrent kliens is be tudja állitani magának a firewall szabályokat. hátránya, hogy nem csak a torrent kliens, hanem a gépeden levő összes spyware is hozzáfér a routerhez, igy kevésbé biztonságos

a jósági sorrend: 2) 3) 1)
kényelmi sorrend 3) 1) 2)

your choice.

daysleeper
Válasz TheStig kommentjére
2010. máj. 29. 16:31

tplink routerben ezeket a port beallitasokat hol kell keresni?:)

Gerzson84
Válasz daysleeper kommentjére
2010. máj. 29. 17:00

tplink routerben ezeket a port beallitasokat hol kell keresni?:)

Forwarding - Port Triggering

daysleeper
Válasz Gerzson84 kommentjére
2010. máj. 29. 22:15

tyty

Jonas 77
Válasz daysleeper kommentjére
2010. jún. 4. 21:17

Help!!!

Sziasztok!

Az alábbi problémára keresem a megoldást:

Pár napja szakadozik a Diginetem... 2-3 percekre elszáll, aztán visszajön.
Windows XP-t használok, és egy wifi router is be van üzemelve.

Ma sokadszori szakadás után beszéltem a Diginet "support"-al, ami után megcsináltam még 1 tesztet, amikor épp nem ment a gépemen a net, megpróbáltam a laptopomon is, ott minden fasza volt. (Közben router már nem játszik, azt kiiktattam hogy ne lehessen hibaforrás)

Erre a diginél már korábban is azt mondták hogy vírus/spyware, lényeg hogy nálam a hiba és semmi közük hozzá. (Egész pontosan azt mondták, hogy az én (user) kérésére lett megszakítva a kapcsolat.)
Max kiküldenek egy laptopos mókust, de ha nála minden fasza akkor azt ki is számlázzák nekem. Hát köszi de nem.

Nem nézek mindenféle warez oldalakat, nem nyitok meg mindent amit kapok mailben, nem msn-ezek és egyebek, folyamatosan fut a nod32 amit folyamatosan frissítek, plusz van spyware semlegesítő progi is ami szintén semmit nem talált.

Ha bárkinek van tippje hogyan tovább az segítsen please!
Amíg a probléma nem oldódik meg nem fogok pókerezni, pedig nagy grindet terveztem a hétvégére. Amikor utoljára játszottam és megszakad, pont AA volt a kezemben és mire visszaértem már menthetetlen volt 4 asztalból 3. (Turbó sng-ket játszot, ott 5 perc kiesés = halál)

Előre is nagyon köszi!!!!
Jonas

danfiu
Válasz Jonas 77 kommentjére
2010. jún. 4. 21:28

Sziasztok!

Az alábbi problémára keresem a megoldást:

Pár napja szakadozik a Diginetem... 2-3 percekre elszáll, aztán visszajön.
Windows XP-t használok, és egy wifi router is be van üzemelve.

Ma sokadszori szakadás után beszéltem a Diginet "support"-al, ami után megcsináltam még 1 tesztet, amikor épp nem ment a gépemen a net, megpróbáltam a laptopomon is, ott minden fasza volt. (Közben router már nem játszik, azt kiiktattam hogy ne lehessen hibaforrás)

Erre a diginél már korábban is azt mondták hogy vírus/spyware, lényeg hogy nálam a hiba és semmi közük hozzá. (Egész pontosan azt mondták, hogy az én (user) kérésére lett megszakítva a kapcsolat.)
Max kiküldenek egy laptopos mókust, de ha nála minden fasza akkor azt ki is számlázzák nekem. Hát köszi de nem.

Nem nézek mindenféle warez oldalakat, nem nyitok meg mindent amit kapok mailben, nem msn-ezek és egyebek, folyamatosan fut a nod32 amit folyamatosan frissítek, plusz van spyware semlegesítő progi is ami szintén semmit nem talált.

Ha bárkinek van tippje hogyan tovább az segítsen please!
Amíg a probléma nem oldódik meg nem fogok pókerezni, pedig nagy grindet terveztem a hétvégére. Amikor utoljára játszottam és megszakad, pont AA volt a kezemben és mire visszaértem már menthetetlen volt 4 asztalból 3. (Turbó sng-ket játszot, ott 5 perc kiesés = halál)

Előre is nagyon köszi!!!!
Jonas

Lehetnek olyan virusok, amiket a nod32 nem talal meg, siman. Javaslom inkabb a Kaspersky hasznalatat, gyilkos. Egyebkent a rendszer ujratelepitese lenne a legjobb megoldas sztem...

Élő ügyfélszolgálat