FSP zen, ha a hang is számít. Én csaknem 6 éve tolom vele úgy, hogy a gépemben a leghangosabb alkatrész gyakorlatilag a vinyó. Simán aludni is lehet mellette...
egyáltalán nincs venti a gépedbe ezek szerint? tud hűlni ettől rendesen? én is ilyet tervezek, de kicsit kételkedem a sikerességében :)
(btw úgytom ~4 éve van fsp zen :) )
Bios reset, és processzor újrapasztázás után a KIT-es 2*1 giga ramom nem hajlandó bootolni, ha mindkettő modult beteszem. Csak akkor, ha egyik van bent, mindegy, hogy melyik a kettő közül, és mindegy, hogy melyik foglalatba teszem. Szóval külön-külön mindkettő modul működik. Együtt a kettő semmilyen foglalatkombinációval nem megy.
Előzmény: nyáron vettem egy használt AMD Athlon X2 4800+ procit. Azóta bootolás és az azt követő első 10 percben fagyogatott. Múlt héten már bármikor képes volt lefagyni. Tegnap szétkaptuk, megmozgattuk a procit (hátha), újrapasztáztuk, illetve volt egy kis paszta az egyik lábon még nyár óta. Összeraktuk, de el se indult. Csak úgy, ha kivettük valamelyik ram modult.
Most a bios reset miatt nem tudja kezelni a két ramot együtt?
Mert a ramok külön-külön jók, foglalatok is. És egész eddig működött, még ha fagyott is valamitől. (ráadásul lehet, hogy a procilábon levő paszta miatt fagyott, és nem is a ram miatt)
A biosban 800 vagy 400 mhz-et kell beállítani 800 mhz-es ramoknak?
Másik gépben sajnos nincs lehetőség kipróbálni a procit, vagy a ramot.
A biosban 800 vagy 400 mhz-et kell beállítani 800 mhz-es ramoknak?
ha a ramok külön külön mennek, akkor azok tuti jók. így maradt az alaplap.
bár elég rejtélyesnek tünik a dolog.
szerintem nem a paszta miatt fagyott a proci, de ha azota nem fagy, akkor mégis lehet.
esetleg másik tápot ha tudsz szerezni, jobb leszükiteni mindent, hogy tutira az alaplap legyen a hibás.
(sok rejtélyes fagyást a tápegység okozhat)
ha a ramok külön külön mennek, akkor azok tuti jók. így maradt az alaplap.
bár elég rejtélyesnek tünik a dolog.
szerintem nem a paszta miatt fagyott a proci, de ha azota nem fagy, akkor mégis lehet.
esetleg másik tápot ha tudsz szerezni, jobb leszükiteni mindent, hogy tutira az alaplap legyen a hibás.
(sok rejtélyes fagyást a tápegység okozhat)
Sziasztok!
Működik a gépem, de időnként vannak kisebb-nagyobb akadozások.
Sajnos nem értek a javításhoz, meg nem is nagyon érdekel a téma.
Ha van valaki, aki mellékállásban gépszerelést / átnézést vállalna, szívesen adnék 1 megbízást!
Írj privát üzit, ha érdekel. Thx!
Sziasztok!
Bios frissítést nézzetek az alaplapokhoz, illetve nézzétek meg a kondenzátorokat az alaplapon, amelyik fel van púposodva az rossz.
Ez okozhat fagyásokat, és egyéb érdekes hibajelenségeket!
sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nemrég összeraktam egy teljesen új gépet, de időnként kifagy, teljesen kimerevedik a képernyő. Win7 és xp alatt is csinálja. Azt vettem észre, hogy ilyenkor mikor kifagy az usb-s lézer egerem fénye is kialszik. Ezután csak reset gombbal tudom újraindítani.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?
Segítséget előre is köszönöm.
Egyszer régen csinált ilyet a gépem, a winchestert kellett kicserélni benne. (Vadonásúj volt az egész vas)