A lézeres érzékelő észleli az apró felületi változásokat, ez lehetővé teszi, hogy a lézeres egér sok olyan felületen is működjön amelyen az optikai egér nem boldogulna. Lényegi különbséget azonban nem lehet tapasztalni egérpadon, szerintem.
Ezen felül nem nagyon értek az egerekhez, de a Logitech és Razer márkával nem nagyon tudsz melléfogni, ezen felül én még a DPI-t szoktam nézni (minél több annál érzékenyebb az egér, ergo annál gyorsabb, ha jól tudom).
[h=1][/h]
Vettem anno két 750Ft-os noname egeret az ósönbe és semmi gond nincs velük, vagyis vele, mert eddig csak az egyiket kellett igénybe vennem. :)
Első pár alkalommal vettem 5-8K Ft-os egereket, meg bill, meg minden, de nem vettem észre semmi extrát. Viszi a kurzort, lehet vele írni, annyi.
Vettem anno két 750Ft-os noname egeret az ósönbe és semmi gond nincs velük, vagyis vele, mert eddig csak az egyiket kellett igénybe vennem. :)
Első pár alkalommal vettem 5-8K Ft-os egereket, meg bill, meg minden, de nem vettem észre semmi extrát. Viszi a kurzort, lehet vele írni, annyi.
Én nagyon érzem a különbséget, a pót egerem érezhetően pontatlanabb, kényelmetlenebb, jobban csúszkál rajta az ujjam ha megizzad kicsit stb. Pedig csak egy 4k-s egerem volt. Ezért gondoltam, ha már veszek, akkor kicsit drágábbat veszek, és akkor egy "fullos" egerem lesz évekig.
Az alapvető dolgokra megfelelőek a legolcsóbbak is. De ha már az embernek napi 10+ órát van a kezében, akkor az a pár ezer plusz nem sok érte.
A G400s, G500s és G700s trióval szemezgetek, de nehezen választok. Mindről kb csak jókat olvastam.
G700s-t talán túlzásnak érzem, mert az előző egeremen sem használtam a plusz gombokat.
Egérpadon játszok, van rá esély, hogy különbséget fedezek fel a lézeres és az optikai egér használata között?
40-60$ között találtam őket, esetleg ebben az árkategóriában tudnátok jobbat ajánlani?
Hogy ne csak logitech legyen: Steelseries-re is érdemes egy pillantást vetni mindenkinek aki kényelmes, pontos egérben töri a fejét. A Sensei és a Sensei Raw nagyon precízen megtervezett, igazi gamer egér.
És ha már egér, jó egérpad nélkül egyik rágcsálóból sem tudjátok kihozni azt ami benne van. Egy jó szövet egérpad pedig 4-5 ezer forint környékén kezdődik, de megéri.
Ja. Egérpad. Nekem egy ilyen van:
Eg
Nem volt olcsó, de ezzel szemben drága. :) Nem is fáj a kezem, mióta használom, pedig előtte voltak gondjaim...
Hogy legyen valami "sznob" hozzászólás is: én pl Razer-párti vagyok, már nem rövid ideje, a sorrend Abyssus, Deathadder, Mamba volt, az egérpadom is már azóta kb szintén Razer. Sokan panaszkodnak ilyen-olyan fórumokon a szoftverre, meg néhány alkatrész elhasználódására, nekem semmi bajom nem volt egyikkel sem. De hogy valami tartalom is legyen: NE a DPI meg a gombok száma legyen az elsődleges, hanem hogy a fogása kényelmes legyen. Itt van két link, amit talán érdemes elolvasnod, hátha még mond újat:
Itt megtalálod, milyen fogáshoz milyen egér jó, ha Razert keresel:
Razer Gaming Mouse Advisor | Razer
Itt meg azt, hogy melyik Razer egérpad mire való:
Razer Gaming Mouse Mat Advisor | Razer
Ezek a tanácsok persze nem csak Razer egerekhez/egérpadokhoz jók, különben nem mertem volna linkelni :D
nekem asztali géphez eddig egy revoltec w102 jött be a legjobban, ár-érték arányban nehéz felülmúlni...laptophoz pedig ajánlanám a kisöccsét, egy c204est
Köszi a válaszokat, sok új infót mondtatok!
Akkor szerintem G500s vagy Deathadder lesz, kicsit még utánaolvasok.
Egérpadjaim 1,5-2k-sak szoktak lenni, a jelenlegi egy ilyen alap trust asszem.
Amit linkeltél, találtam 11$-ért. Mivel jobb ez, mint egy alap csuklótámaszos pad? Csak mert épp karácsonyra kaptam újat :D
Ti amúgy hogy szoktátok mosni őket?